|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() היי חברה ,
אני חדש פה נעים מאוד, אני שחקן כדורגל והומלץ לי ע"י מאמן הכושר שלי לקחת קריאטין , קראתי הרבה מאמרים והבנתי שזה תוסף מצויין להתאוששות,כוח מתפרץ וכו'. יש לי כמה שאלות חשובות לפני שאתחיל לקחת את התוסף : 1) אני מתאמן אימוני כדורגל (4 פעמים בשבוע + משחק פעם בשבוע) עובד חדר כושר 3 פעמים בשבוע (משקלים נמוכים הרבה חזרות) השאלה שלי האם לקחת את האבקת קריאטין רק לפני אימון חדר כושר? או גם לפני אימון כדורגל? (פרטו לפניי? או אחרי?)....שימו לב שיש ימים שאני מתאמן גם בחדר כושר וגם כדורגל באותו יום!!! 2) מה המינון שאני צריך לקחת ? ומתי לקחת את הקריאטין ? 3) והאם בכלל לפני אימון כדורגל או משחק בימי שבת זה חיוני לקחת את הקריאטין ??.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() יש באתר מאמרים מעולים על קריאטין. בעיקרון בשביל הבנה לגבי השימוש וכל הדברים האלה אתה צריך לקרוא רק את חלק א', למרות שגם לא יזיק לקרוא את חלקים ב' וג'.
חלק א': http://www.israelbody.org/Index.asp?...ryID=81&Page=1 חלק ב': http://www.israelbody.org/Index.asp?...ryID=81&Page=1 חלק ג': http://www.israelbody.org/Index.asp?...ArticleID=1666 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
מנהל מקצועי - תוספי תזונה
|
![]() קריאטין יכול להתאים לך מאוד.
המלצתי היא 5 גרם כל יום עם 200 מ"ל מים,אין עדיפות משמעותית 'למתי' במהלך היום. קרא בנוסף את המאמרים שהועלו כאן. * קפד לשתות לפחות 2 ליטר מים ביום,מומלץ אף יותר. במהלך אימוני הכדורגל ובחד"כ מאבדים המון נוזלים ובנוסף לפעילות ספיחת הנוזלים של הקריאטין לשריר תהייה זקוק להזין את הגוף בנוזלים כדי למנוע התייבשות.
![]() |
#4 |
fucking super human שחקן פעיל בליגת הפוטבול הישראלית
עוסק ב:: יועץ כושר
חדר כושר: גו אקטיב ת"א
|
![]() אתה חייב קריאטין...אתה מתאמן יותר מידי
מאמן כושר מוסמך מטעם ביה"ס להכשרות שיאים באוניברסיטת ת"א You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() ציטוט:
ישנם כל מיני סוגי פורמולות קריאטין ודברים שמסביב. קריאטין טהור(monohydrate) הוא המוביל והבסיסי ביותר. הקריאטין הטהור של חברת Natures best זול מאוד יחסית ואמין. לינק המוצר באתר http://www.israelbody.org/Index.asp?...yID=146&Page=1
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() התאוששות וחידוש מולקולות atp
הוא עובד מעל הסף האנאירובי |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]() אתה ותוספים לא ממש מסתדרים הא?
![]()
מאמן כושר מוסמך מטעם ביה"ס להכשרות שיאים באוניברסיטת ת"א You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר מתחיל
|
![]() תודה רבה לעונים... אבל לא עניתם לי על כל השאלות.. נקצר הליכים...
אני יכול לקחת 2.5 cc לפני חדר כושר 2.5 cc לפני אימון כדורגל ??... או עדיף לקחת אחרי האימונים ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]() זה לא משנה
כבר ענו לך תקח מתי שבא לך במהלך היום
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר מתחיל
|
![]() אבל זה אמור לשנות! כי מין הסתם לפני משחק כדורגל עדיף לקחת..שבמהלך המשחק ההתאוששות שלי יותר טובה...אני צודק או לא ?... מי שמבין באמת שיענה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]() קריאטין משפיע לאחר שהגוף רווי בו.
אתה יכול לצרוך מחצית המנה לפני ומחצית המנה אחרי אימון,אבל אל תצפה לשינוי או לשיפור קיצוני ביכולתך.
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() זה לא משנה מתי אתה צורך.
![]() |
#14 |
דיאטן קליני וספורט
|
![]() קריאטין חייב להיספג בגוף לאורך זמן, על מנת להרוות את השרירים.
לכן, זמן צריכתו אינו חשוב, אם כי לא מומלץ מיד לפני אימון. עדיף או לאחר אימון או בזמן אחר ביום. 5 גרם כל יום (גם בימים ללא אימון כלל). לאחר 3-4 שבועות הגוף יהיה רווי ואז תתחיל להרגיש השפעה. לאחר חודשיים של שימוש, ניתן ואף מומלץ לבצע הפסקה בת חודש ימים, ושוב לחזור להשתמש. הקפד לשתות לפחות 3 ליטר נוזלים ביום. בברכה גל ציון-פור
דיאטן קליני וספורט B.Sc RD בוגר החוג למדעי התזונה - המרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון. בוגר קורס תזונת ספורט מטעם הדסה אופטימל - מכון וינגייט מדריך חד"כ מוסמך - מכון וינגייט אחראי תחום תזונה בחברת ישראלבודי ניתן לפנות אלי ישירות במייל galzp@israelbody.org או בפייסבוק https://www.facebook.com/galzpdiet?ref=hl |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() אם הקריאטין בשביל אימוני הכוח אז בסדר. אין שום יעילות בלקחת בשביל אימוני כדורגל. אני אשמח לראות מחקר רציני או מאמר עינייני שהראה שיש סיבה לקחת, כי אני מצאתי רק שהוכח ההפך. אז תגיד למאמן שלך שימציא לך ונשמח שתשתף אותנו
![]() |
#16 |
חבר מתחיל
|
![]() עכשיו אני ממש ממש מבולבל...זאת אומרת שאין אפקט לקחת לפני משחק כדורגל? כי הבנתי שזה נותן יעילות בכח מתפרץ זמן התאוששות קצר.. זה חשוב מאוד במהלך משחק כדורגל...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
http://bjsm.bmjjournals.com/cgi/cont...tract/40/6/507 בניסוי שותפו 36 שחקנים ש - 24 מהם קבלו קראטין ו - 12 שמשו כבקרה ( טופלו בפלצבו). השחקנים נבחנו לפני תחילת הטיפול, ששה ימים לאחר העמסת קראטין ולאחר טיפול במנת אחזקה ל - 4 שבועות. הבדיקה נעשתה ע"י בחינת: * מהירות הגשת הכדור - Serving velocity - מספר דגימות * מכת יד * מכת גב היד. כל אחת 3 סדרות של 40 הגשות. * מהירות ריצה. * חוזק שרירי הרגליים. מסתבר שהקראטין לא הצילח לשפר אף אחד מהפרמטרים שנבדקו
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
שאלה| דחוף ביותרר אפשר לשתות וודקה אם אני לוקח קריאטין? | NoobNet | תזונה ותוספים | 10 | 30-08-10 23:40 |
מישהו יכול לבנות לי תכנית מתאימה לכדורגלן?? | rani86 | אימונים | 3 | 31-03-09 23:15 |
שאלה דחוף|כמה אחוז שומן גבינה צהובה סקנדינבית או עמק?דחוף בבקשה! | Boxster | תזונה ותוספים | 1 | 07-07-08 22:25 |
מי נחשב לכדורגלן הגדול בכל הזמנים? | ogdans | פיתוח גוף-כללי | 71 | 20-05-08 21:29 |
שאלה דחוף על נהיגה בלי רישיון דחוף רק ממי שיודע | MagneZium | פיתוח גוף-כללי | 24 | 12-03-08 16:30 |