|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() לפי המחשבון הזה:
http://www.goleango.com/show_calculator_heb.php ב100ג' של ש"ש לא מבושלת יש 392 קלוריות וזה אכן תואם את הערכים על האריזות. הבעיה היא, שלפי מיטב הבנתי ש"ש מבשלים ביחס של 1:2 כלומר על כל כוס של ש"ש 2 כוסות של מים. ולכן היינו מצפים שב300ג' של ש"ש מבושלת יהיו גם 392 קלוריות. אבל לפי אותו מחשבון יש ב300 ג' ש"ש מבושלת 179 קלוריות.... איך מיישבים את הפרדוקס?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() כמות של 100 ג' ש"ש לא מבושלת. לא שוקלת אותו דבר כמו 100 ג' ש"ש מבושלת.
לדוגמא, קח כוס שלמה של ש"ש שזה בערך 80-90 גרם, תבשל את זה, יצא כמות שגדולה בערך פי 2 כי הש"ש סופחת נוזלים. כל מה שיצא לך שזה המון יהיה שווה בערכים לאותה כוס של 80 גרם לפני בישול, תחשוב אם תיקח מתוך זה 80 גרם, הערכים יהיו דומים? יש? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
זה אמור להיות איך שאתה טוען, אבל לפי המחשבון בלינק זה לא כך אלא: אם לוקחים 100ג' של ש"ש לא מבושלת שבה יש 392 קלוריות ומבשלים עם 2 כוסות מים, מקבלים 300ג' ש"ש מבושלת עם 179 קלוריות, השאלה שלי היא איך זה ייתכן? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() כי מתי שמבשלים את השיבולת שועל היא סופחת מים
ומין הסתם גם המשקל שלה עולה |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ולכן אם אני לוקח 100ג' ש"ש עם 392 קלוריות ומבשל אותם, בכל הכמות שאקבל יהיו 392 קלוריות, אבל לפי המחשבון הנל יהיו רק 179 קלוריות, איך זה ייתכן? קראתי את השאלה שלי שוב 5 פעמים ולדעתי היא די ברורה... לא ברור לי למה שניכם לא הבנת את הכוונה שלי... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
כללי:: אורי
עוסק ב:: חייל ב8200
חדר כושר: אוניברסיטת תל אביב
|
![]() כי תראה.. המחשבון מחשב את המבושלת+המים, כשהיא שוקלת יותר ממים. נכון ששמת 100 גרם, אבל אחרי בישול זה יצא נגיד 300 גרם, בערך שליש מכמות הקלוריות. בעיסה שבישלת יש את אותו מספר הקלוריות, אבל ל100 גרם עיסה מבושלת יש פחות כי זה ספח נוזלים.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אני כבר ממש מיואש מכם, למה אתם לא מתעמקים??? ![]() ![]() ![]() אני אנסה להסביר את הבעיה הכי ברור שאפשר: 1. לקחתי 100גרם ש"ש לא מבושלת עם 392 קלוריות 2. שמתי בסיר עם כוס מים = 200 גרם (יחס של 1:2 כמו שצריך) 3. בישלתי 4. אחרי בישול קיבלתי 300 (100+200) גרם ש"ש מבושלת 5. מתוך הנחה שהקלוריות שהיו בהתחלה בסיר, נשארו שם, אז בכל ה300 גרם שקיבלתי יש 392 קלוריות 6. הלכתי למחשבון שבלינק, ובדקתי כמה קלוריות יש ב300גרם ש"ש מבושלת. ומה ראיתי? 179 קלוריות! אני מקווה שעכשיו הבעיה ברורה... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
fucking super human שחקן פעיל בליגת הפוטבול הישראלית
עוסק ב:: יועץ כושר
חדר כושר: גו אקטיב ת"א
|
![]() הבנתי אותך......אמממ...בגלל זה אני לא מסתמך על מחשבונים בד"כ....כשיש אפשרות אני הולך על מה שכתוב על האריזה....
אבל בכל אופן....אם אתה יודע כמה ש"ש יבשה עולה לך [מבחינה קלורית] אז אתה אמור לדעת כמה זה גם אם תוסיף מים....זה לא ישתנה כי למים אין ערך קלורי
מאמן כושר מוסמך מטעם ביה"ס להכשרות שיאים באוניברסיטת ת"א You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
חשבתי כבר שע"י בישול אני "מרוויח" קלוריות שאני יכול להוסיף לתפריט שלי... באסה... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() אני הבנתי אותך מהתחלה...
עזוב אותך מחשבונים טיפשיים, הערכים לא משתנים חוץ מהמינרלים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
fucking super human שחקן פעיל בליגת הפוטבול הישראלית
עוסק ב:: יועץ כושר
חדר כושר: גו אקטיב ת"א
|
![]() ציטוט:
מינרלים?....הסבר...?
מאמן כושר מוסמך מטעם ביה"ס להכשרות שיאים באוניברסיטת ת"א You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |