|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
עוסק ב:: לשדוד את תנובה
|
![]() בעיקבות ויכוחים שראיתי לאחרונה בפורום השאלה שלי היא כזו:
למה עדיף לאכול לחם מלא במקום רגיל, דגנים מלאים וכו'? הבנתי שזה קשור להקפצת אינסולין וקורטיזול.. אבל זה לא אומר לי כלום... קראתי את המאמרים אז אל תפנו אותי פשוט תסבירו לי במילים פשוטות כמה מילים על אינסולין וקורטיזול וכו'. תודה |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() הקפצת אינוסלין= הקפצת הסוכר בדם= העלאת הסכנה לסכרת
אחרי צריכת פחמימות מהירות (כמו לחם לבן , שאגב עוד יותר מהיר מסוכר לבן! ) אתה תהיה רעב שוב די מהר. ואם אתה לא בן אדם שעוקב אחרי התזונה שלו ומגביל את עצמו לערכים מסוימים אתה תאכל עוד, ואם תאכל שוב פעם משהו כמו לחם לבן אתה שוב תהיה רעב מהר+ תעלה את הסכנה לסכרת |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() אבל יש לזה השפעה על שריפת השומן לא??
ומה עם קורטיזול |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
עוסק ב:: HIP DRIVE HIP DRIVE
|
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
עוסק ב:: אכילה מרובה ^.^
|
![]() כדי לצבור מאסה אתה צריך אספקה קבועה ויציבה של חומרים מזינים. יותר מידי חומרים מזינים בדם --> הגוף מעכל כמה שיותר מהר ומאחסן בצורה היחידה שהוא מכיר: שומן. יכולת הגוף ליצור שומן מדהימה, ואילו היכולת ליצור שריר פחות.
לכן אתה רוצה רצף קבוע ומתון של חומרים מזינים ככה שהגוף לא יקבל המון חומרים ב"בום" ואז "יתקע" איתם ויאחסן אותם כשומן. הפחמימות "האיטיות" (=בעלות אינדקס גליקמי נמוך = ירקות דגנים מלאים ודומיהם) נספגות לאט במשך שעות ונותנות לך את האפקט הזה. הפחמימות ה"מהירות" (שהן ההיפך ממה שמארתי = סוכ רלבן וקמח לבן) מקפיצות לך את רמת האנרגיה, ונעלמות מהר מאוד. אז אם נגיד אני אוכל עכשיו לחם מלא אז למשך איזה 4 שעות יש לי חומרים מזינים בדם בכמות קבועה. אם אני אוכל לחם לבן אז יש לי שעתיים עומס גבוהה של סוכר בדם, ואחרי זה שעתיים בלי כלום. שזה לא טוב. (*לא בטוח שזה הלו"ז הנכון, אבל זה מסביר את הכוונה) לנושא ההורמונים - כאשר רמת הסוכר גבוהה משתחרר אינסולין, שאומר לתאים בגוף "נא לקלוט חומרים מזינים ולגדול". אם רמת הסוכר מאוד גבוהה, אז מתשחרר הרבה אינסולין. השריר סופג מה שהוא יכול, שזה לא הרבה, מאגרי הגליקוגן סופגים מה שאפשר עד שהם מלאים (שזה למה ממצליצים פחמימה מהירה אחרי אימון) וכל השאר - שומן. בהיעדר חומרים מזינים, משתחרר קורטיזול. הקורטיזול אומר לתאים בגוף "תתפרקו ותשחררו חומרים מזינים לדם". המח לא יכול "לשרוף שומן" אלא רק סוכרים, את הסוכרים הגוף מפיק או מסוכר בדם, או מחלבון שהוא מפרק מהשרירים. שורה תחתונה: אתה אוכל דגנים מלאים - אתה מקבל חומרים מזינים ברמה טובה מתונה וקבועה עם נוכחות מתמדת של אינסולין ברמה נורמלים = גדילה טובה עם מינימום שומן. אתה אוכל פחמימות פשוטות - אתה מקבל חלק מהזמן יותר מידי חומרים מזינים ויותר מידי אינסולין ואחרי זה פחות מידי חומרים מזינים וקורטיזול = גדילה גם בשריר והרבה שומן ואז איבוד חלק מהמסה. חוץ מזה בדגנים המלאים ובכל הדברים הלא טעימים האלה יש חומרים מזינים אחרים כמו סיבים תזונתיים עם יתרונות משל עצמם. חוץ מזה, יש כאלה שאומרים שאפשר לאכול הכל טכנית בארוחה אחת. לי זה לא נשמע הגיוני. הגוף תמיד יעכל כמה שיותר מהר מה שהוא יכול ויאחסן את זה. הגוף לא "שומר" בקיבה אוכל לאחר כך. הרי הגוף התפתח בסביבה של רעב, הוא "משתדל" לטפל בכמה שיותר אוכל מה שיותר מהר כדי שלא תפספס הזדמנות לאכול אם תמצא אוכל. לא מאמין שאם אני אוכל את כל ה 3000 קל' על הבוקר אז הם יתפרקו לאט על משך כל היום... לא הגיוני... על הרקע הזה, לדעתי, כדאי לפצל ארוחות ולאכול מאכלים "איטיים" אלא אם כן זה אחרי אימון. יכול להיות שיקפצו אנשים עם זה שיש מחקרים שסותרים את הסיפר הזה ושמה שאמרתי כאן שיך לעבר, אבל לפי מה שאני יודע (ואני לא יודע הכל) המחקרים בתחום הזה לא תמיד חד משמעיים ובגלל זה עדיף ללכת על בטוח - אף אחד לא טוען שפיצול ארוחות או אכילת אוכל "איטי" מזיקים. נערך לאחרונה על ידי propush, 21-08-09 בשעה 21:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() וואו אחי אחד ההסבריםםםם אתה לא יודע כמה השכלתי מהפוסט שלך אני שומר אותו במחשב
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
לפי מה שאמרתי, אם אתה תאכל בחיטוב פחמימות פשוטות תקבל יותר אובדן שריר על חשבון אובדן שומן. לפי מה שאני מבין, אם תאכל פחמימות אם אנדקס גליקמי נמוך תקבל ירידה טובה יותר בשומן עם פחות ירידה בשריר. חוץ מזה, אם מאגרי הגליקוגן שלך ריקים (וזה גם נכנס במה שאמרתי) אז לא משנה איזה פחמימה אתה תאכל בזמן הזה, רובה תגיע לשם (ולכן אוכלים סוכר אחרי אימון גם בחיטוב, וגם עושים קארב סייקלינג) זה לא אומר שתשמין, או שתעלה במאסה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() אם תאכל המון פחמימות מהירות והגוף יאגור אותן כשומן ואז לא תאכל, הגוף יתחיל לפעול על השומן.
ככה שלא משנה מבחינת השומן אם הכנסת 100 קלוריות מפחמימות איטיות ובזמן שהן היו זמינות (נגיד שעתיים) צרכת 100 קלוריות, או שצרכת 100 קלוריות מפחמימות מהירות שנאגרו כשומן ואחר כך הגוף לקח אנרגיה מהשומן. הגיוני שזה משנה את חלוקת השומן בגוף, אבל המסה תשאר קבועה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() ^כמעט
פשוט, חלק מתפקודי האנרגיה של הגוף לא יכולים להסתמך על שומן, למשל המוח. ישנם תהליכים בגוף שעוזרים בבעיה הזו, אבל בסופו של דבר, יש סיכוי גבוהה יותר שיפורק שריר לטובת יצור סוכרים בגוף אם רמת הסוכר בדם נמוכה. הטריגר לתופעה (וגם לרעב, אגב) הוא הירידה ברמת האינסולין (שלא יכולה להתרחש אם לא הקפצת אינסולין). זה מה שאני מכיר לפחות המסקנה האחרונה היא נכונה לדעתי, המסה קשורה באופן ישיר לכמות שאוכלים, אבל ההרכב יושפע מסוג האוכל |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אחי תגובה מיותרת לחלוטין ומעצבנת.... כל הקטע בפוסט זה שלא תשלחו אותי לקישורים אלא תסבירו בשפה פשוטה..... ציטוט:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
כללי:: 179\95
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() כמה שטויות ..בקשר של שריפת שומן לא משנה הgi וקצב קפיצת אינסולין אלה כמות האינסולין כלומר כמות הפחמימות ..
כנל לגבי סוכרת , אם אתה צורך הרבה פחמימות זה יכול לתרום ולא דווקא רק עם gi גבוהה .אבל אימונים מורידים סיכון אז אין מה לדאוג כלכך וזה גם מאוד גנטי אם אתה כבר חולה סוכרת (סוג 2) אז כן לא מומלץ לך לאכול דברים בעלי gi גבוהה ולא הרבה פחמימות בכללי |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אם יש לי עבר של סכרת סוג 1 במשפחה אבל אני מתאמן ואוכל מסודר מה הסיכויים לחלות???
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() הקטע התורשתי והאימונים תקף יותר לסוג 2..
סוג 1 פחות מושפע מזה..בסוג זה יש פגיע בלבלב ולא ברגישות לאינסולין(לפחות לא ככה זה מתחיל). |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() פרופוש...אתה פשוט תותח, באמת כל הכבוד על ההסבר.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר מתחיל
|
![]() אהבתי מאוד את ההסבר - כל הכבוד(:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אתה לבלבל אנשים , באמת, ותקרא טיפה מה זה gi ועל מה זה משפיע. גליקוגן הוא בעל גודל מסוים , לא משנה מהיר לא מהיר זה מתפרק לאותו גלוקוז פשוט תיהיה רעב מהר יותר אחרי המהירות |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
לא ממש לא זה לא מה שאני אומר. "מאגרי הגליקוגן סופגים מה שאפשר עד שהם מלאים (שזה למה ממצליצים פחמימה מהירה אחרי אימון)" אבל אם עשית אימון, ומלאת את מאגרי הגליקוגן שלך, ואז אכלת עוד? מה הגוף יעשה עם הפחמימות הנוספות? הגוף עובד הכי טוב על סוכרים זמינים. השומנים המנוידים פחות טובים כי יש כמה דברים שהם לא יכולים לעשות או עושים פחות טוב. אז לי נראה עדיף לשמר רמה קבועה של של סוכרים בדם ולא להקפיץ ושיצבר כשומן, ואז לנייד את השומן הזה וכן הלאה. אבל שוב לנקודה שהצגת, אם מאגרי הגליקוגן לא מלאים, אז כמובן שכל פחמימה שמוכנסת תאוחסן שם ולא משנה מאיזה סוג, כמו שכתבתי במקור. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
יש לך 500 גרם בשריר 80-100 בכבד ועוד טיפה המוח שזה לא חשוב כלכך עכשיו אתה גם מבצע פעולה גופנית לאורך היום הסיכוי שהם יהיו מלאים קלוש , אז זה די" התעסקות בקקה". פחמימה מהירה לא מהירנ לא משנה לצורך פיתוח גוף לבן אדם בריא |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |