ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה
 
הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 20-08-09, 22:47   #1
yogiyogi
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Jun 2009
הודעות: 632
גיל:: 15
עוסק ב:: לשדוד את תנובה
ברירת מחדל שאלה בנושא פחמימות פשוטות\מורכבות ועוד

בעיקבות ויכוחים שראיתי לאחרונה בפורום השאלה שלי היא כזו:

למה עדיף לאכול לחם מלא במקום רגיל, דגנים מלאים וכו'?
הבנתי שזה קשור להקפצת אינסולין וקורטיזול.. אבל זה לא אומר לי כלום...
קראתי את המאמרים אז אל תפנו אותי פשוט תסבירו לי במילים פשוטות כמה מילים על אינסולין וקורטיזול וכו'.

תודה
__________________


מה שווה כל החדר כושר הזה אם אני לא מצליח לפתוח את השייקר אחרי אימון?!?

ציטוט:
פורסם במקור על ידי בובדילן94 צפה בהודעה
אחי אם הייתי יכול הייתי תופס דג טונה ומזיין אותו
yogiyogi מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 20-08-09, 23:50   #2
HTS
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Jul 2009
הודעות: 256
ברירת מחדל

הקפצת אינוסלין= הקפצת הסוכר בדם= העלאת הסכנה לסכרת
אחרי צריכת פחמימות מהירות (כמו לחם לבן , שאגב עוד יותר מהיר מסוכר לבן! ) אתה תהיה רעב שוב די מהר. ואם אתה לא בן אדם שעוקב אחרי התזונה שלו ומגביל את עצמו לערכים מסוימים אתה תאכל עוד, ואם תאכל שוב פעם משהו כמו לחם לבן אתה שוב תהיה רעב מהר+ תעלה את הסכנה לסכרת
HTS מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-08-09, 00:23   #3
yogiyogi
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Jun 2009
הודעות: 632
גיל:: 15
עוסק ב:: לשדוד את תנובה
ברירת מחדל

אבל יש לזה השפעה על שריפת השומן לא??
ומה עם קורטיזול
__________________


מה שווה כל החדר כושר הזה אם אני לא מצליח לפתוח את השייקר אחרי אימון?!?

ציטוט:
פורסם במקור על ידי בובדילן94 צפה בהודעה
אחי אם הייתי יכול הייתי תופס דג טונה ומזיין אותו
yogiyogi מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-08-09, 04:16   #4
Tapit
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Apr 2009
הודעות: 814
גיל:: 8
עוסק ב:: HIP DRIVE HIP DRIVE
ברירת מחדל

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%...96%D7%95%D7%9C
__________________
ציטוט:
פורסם במקור על ידי RuNN12 צפה בהודעה
תקשיב לי יחתיחת בןןןןן זונהההההה אמרתי לך לא לגיב נכוןןן יאוכל בתחת מאטיופיםםם ישרמוטה

שכול המישפחה שלך תמות אמןןןןןן תקבל שווווץ יהומו
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Mr_Nos צפה בהודעה
חחחחחחחחחחח וואי איזה הזוי זה..
אני במכון עובד פתאום בא אליי איזה זקן אחד אומר לי אתה מתלהב עכשיו וזה אבל שתגדל יהיה לך בולבול קטן (אני בן 17) חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח...
יש איזשהו אמת בדבריו או שזה סתם מיתוס של תימנים?
Tapit מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-08-09, 21:09   #5
propush
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Jul 2009
הודעות: 396
גיל:: 22
עוסק ב:: אכילה מרובה ^.^
ברירת מחדל

כדי לצבור מאסה אתה צריך אספקה קבועה ויציבה של חומרים מזינים. יותר מידי חומרים מזינים בדם --> הגוף מעכל כמה שיותר מהר ומאחסן בצורה היחידה שהוא מכיר: שומן. יכולת הגוף ליצור שומן מדהימה, ואילו היכולת ליצור שריר פחות.
לכן אתה רוצה רצף קבוע ומתון של חומרים מזינים ככה שהגוף לא יקבל המון חומרים ב"בום" ואז "יתקע" איתם ויאחסן אותם כשומן.

הפחמימות "האיטיות" (=בעלות אינדקס גליקמי נמוך = ירקות דגנים מלאים ודומיהם) נספגות לאט במשך שעות ונותנות לך את האפקט הזה.
הפחמימות ה"מהירות" (שהן ההיפך ממה שמארתי = סוכ רלבן וקמח לבן) מקפיצות לך את רמת האנרגיה, ונעלמות מהר מאוד. אז אם נגיד אני אוכל עכשיו לחם מלא אז למשך איזה 4 שעות יש לי חומרים מזינים בדם בכמות קבועה.
אם אני אוכל לחם לבן אז יש לי שעתיים עומס גבוהה של סוכר בדם, ואחרי זה שעתיים בלי כלום. שזה לא טוב. (*לא בטוח שזה הלו"ז הנכון, אבל זה מסביר את הכוונה)

לנושא ההורמונים - כאשר רמת הסוכר גבוהה משתחרר אינסולין, שאומר לתאים בגוף "נא לקלוט חומרים מזינים ולגדול". אם רמת הסוכר מאוד גבוהה, אז מתשחרר הרבה אינסולין. השריר סופג מה שהוא יכול, שזה לא הרבה, מאגרי הגליקוגן סופגים מה שאפשר עד שהם מלאים (שזה למה ממצליצים פחמימה מהירה אחרי אימון) וכל השאר - שומן.
בהיעדר חומרים מזינים, משתחרר קורטיזול. הקורטיזול אומר לתאים בגוף "תתפרקו ותשחררו חומרים מזינים לדם". המח לא יכול "לשרוף שומן" אלא רק סוכרים, את הסוכרים הגוף מפיק או מסוכר בדם, או מחלבון שהוא מפרק מהשרירים.

שורה תחתונה: אתה אוכל דגנים מלאים - אתה מקבל חומרים מזינים ברמה טובה מתונה וקבועה עם נוכחות מתמדת של אינסולין ברמה נורמלים = גדילה טובה עם מינימום שומן.
אתה אוכל פחמימות פשוטות - אתה מקבל חלק מהזמן יותר מידי חומרים מזינים ויותר מידי אינסולין ואחרי זה פחות מידי חומרים מזינים וקורטיזול = גדילה גם בשריר והרבה שומן ואז איבוד חלק מהמסה.

חוץ מזה בדגנים המלאים ובכל הדברים הלא טעימים האלה יש חומרים מזינים אחרים כמו סיבים תזונתיים עם יתרונות משל עצמם.

חוץ מזה, יש כאלה שאומרים שאפשר לאכול הכל טכנית בארוחה אחת. לי זה לא נשמע הגיוני. הגוף תמיד יעכל כמה שיותר מהר מה שהוא יכול ויאחסן את זה. הגוף לא "שומר" בקיבה אוכל לאחר כך. הרי הגוף התפתח בסביבה של רעב, הוא "משתדל" לטפל בכמה שיותר אוכל מה שיותר מהר כדי שלא תפספס הזדמנות לאכול אם תמצא אוכל. לא מאמין שאם אני אוכל את כל ה 3000 קל' על הבוקר אז הם יתפרקו לאט על משך כל היום... לא הגיוני... על הרקע הזה, לדעתי, כדאי לפצל ארוחות ולאכול מאכלים "איטיים" אלא אם כן זה אחרי אימון. יכול להיות שיקפצו אנשים עם זה שיש מחקרים שסותרים את הסיפר הזה ושמה שאמרתי כאן שיך לעבר, אבל לפי מה שאני יודע (ואני לא יודע הכל) המחקרים בתחום הזה לא תמיד חד משמעיים ובגלל זה עדיף ללכת על בטוח - אף אחד לא טוען שפיצול ארוחות או אכילת אוכל "איטי" מזיקים.

נערך לאחרונה על ידי propush, 21-08-09 בשעה 21:14.
propush מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-08-09, 21:20   #6
Melamed
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: May 2009
הודעות: 2,019
ברירת מחדל

וואו אחי אחד ההסבריםםםם אתה לא יודע כמה השכלתי מהפוסט שלך אני שומר אותו במחשב
Melamed מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-08-09, 21:31   #7
Nitro Speed
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלNitro Speed
 
תאריך הצטרפות: May 2009
הודעות: 1,678
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי propush צפה בהודעה
כדי לצבור מאסה אתה צריך אספקה קבועה ויציבה של חומרים מזינים. יותר מידי חומרים מזינים בדם --> הגוף מעכל כמה שיותר מהר ומאחסן בצורה היחידה שהוא מכיר: שומן. יכולת הגוף ליצור שומן מדהימה, ואילו היכולת ליצור שריר פחות.
לכן אתה רוצה רצף קבוע ומתון של חומרים מזינים ככה שהגוף לא יקבל המון חומרים ב"בום" ואז "יתקע" איתם ויאחסן אותם כשומן.

הפחמימות "האיטיות" (=בעלות אינדקס גליקמי נמוך = ירקות דגנים מלאים ודומיהם) נספגות לאט במשך שעות ונותנות לך את האפקט הזה.
הפחמימות ה"מהירות" (שהן ההיפך ממה שמארתי = סוכ רלבן וקמח לבן) מקפיצות לך את רמת האנרגיה, ונעלמות מהר מאוד. אז אם נגיד אני אוכל עכשיו לחם מלא אז למשך איזה 4 שעות יש לי חומרים מזינים בדם בכמות קבועה.
אם אני אוכל לחם לבן אז יש לי שעתיים עומס גבוהה של סוכר בדם, ואחרי זה שעתיים בלי כלום. שזה לא טוב. (*לא בטוח שזה הלו"ז הנכון, אבל זה מסביר את הכוונה)

לנושא ההורמונים - כאשר רמת הסוכר גבוהה משתחרר אינסולין, שאומר לתאים בגוף "נא לקלוט חומרים מזינים ולגדול". אם רמת הסוכר מאוד גבוהה, אז מתשחרר הרבה אינסולין. השריר סופג מה שהוא יכול, שזה לא הרבה, מאגרי הגליקוגן סופגים מה שאפשר עד שהם מלאים (שזה למה ממצליצים פחמימה מהירה אחרי אימון) וכל השאר - שומן.
בהיעדר חומרים מזינים, משתחרר קורטיזול. הקורטיזול אומר לתאים בגוף "תתפרקו ותשחררו חומרים מזינים לדם". המח לא יכול "לשרוף שומן" אלא רק סוכרים, את הסוכרים הגוף מפיק או מסוכר בדם, או מחלבון שהוא מפרק מהשרירים.

שורה תחתונה: אתה אוכל דגנים מלאים - אתה מקבל חומרים מזינים ברמה טובה מתונה וקבועה עם נוכחות מתמדת של אינסולין ברמה נורמלים = גדילה טובה עם מינימום שומן.
אתה אוכל פחמימות פשוטות - אתה מקבל חלק מהזמן יותר מידי חומרים מזינים ויותר מידי אינסולין ואחרי זה פחות מידי חומרים מזינים וקורטיזול = גדילה גם בשריר והרבה שומן ואז איבוד חלק מהמסה.

חוץ מזה בדגנים המלאים ובכל הדברים הלא טעימים האלה יש חומרים מזינים אחרים כמו סיבים תזונתיים עם יתרונות משל עצמם.

חוץ מזה, יש כאלה שאומרים שאפשר לאכול הכל טכנית בארוחה אחת. לי זה לא נשמע הגיוני. הגוף תמיד יעכל כמה שיותר מהר מה שהוא יכול ויאחסן את זה. הגוף לא "שומר" בקיבה אוכל לאחר כך. הרי הגוף התפתח בסביבה של רעב, הוא "משתדל" לטפל בכמה שיותר אוכל מה שיותר מהר כדי שלא תפספס הזדמנות לאכול אם תמצא אוכל. לא מאמין שאם אני אוכל את כל ה 3000 קל' על הבוקר אז הם יתפרקו לאט על משך כל היום... לא הגיוני... על הרקע הזה, לדעתי, כדאי לפצל ארוחות ולאכול מאכלים "איטיים" אלא אם כן זה אחרי אימון. יכול להיות שיקפצו אנשים עם זה שיש מחקרים שסותרים את הסיפר הזה ושמה שאמרתי כאן שיך לעבר, אבל לפי מה שאני יודע (ואני לא יודע הכל) המחקרים בתחום הזה לא תמיד חד משמעיים ובגלל זה עדיף ללכת על בטוח - אף אחד לא טוען שפיצול ארוחות או אכילת אוכל "איטי" מזיקים.
אז אתה אומר שאם אני במאזן קלורי שלילי ואכל הרבה לחם לבן במהלך היום,אני אשמין?הגיוני רצח
Nitro Speed מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-08-09, 22:04   #8
propush
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Jul 2009
הודעות: 396
גיל:: 22
עוסק ב:: אכילה מרובה ^.^
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי nitro speed צפה בהודעה
אז אתה אומר שאם אני במאזן קלורי שלילי ואכל הרבה לחם לבן במהלך היום,אני אשמין?הגיוני רצח
לא זה לא מה שאמרתי.

לפי מה שאמרתי, אם אתה תאכל בחיטוב פחמימות פשוטות תקבל יותר אובדן שריר על חשבון אובדן שומן.
לפי מה שאני מבין, אם תאכל פחמימות אם אנדקס גליקמי נמוך תקבל ירידה טובה יותר בשומן עם פחות ירידה בשריר.
חוץ מזה, אם מאגרי הגליקוגן שלך ריקים (וזה גם נכנס במה שאמרתי) אז לא משנה איזה פחמימה אתה תאכל בזמן הזה, רובה תגיע לשם (ולכן אוכלים סוכר אחרי אימון גם בחיטוב, וגם עושים קארב סייקלינג)

זה לא אומר שתשמין, או שתעלה במאסה.
propush מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-08-09, 22:38   #9
HTS
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Jul 2009
הודעות: 256
ברירת מחדל

אם תאכל המון פחמימות מהירות והגוף יאגור אותן כשומן ואז לא תאכל, הגוף יתחיל לפעול על השומן.
ככה שלא משנה מבחינת השומן אם הכנסת 100 קלוריות מפחמימות איטיות ובזמן שהן היו זמינות (נגיד שעתיים) צרכת 100 קלוריות, או שצרכת 100 קלוריות מפחמימות מהירות שנאגרו כשומן ואחר כך הגוף לקח אנרגיה מהשומן.
הגיוני שזה משנה את חלוקת השומן בגוף, אבל המסה תשאר קבועה.
HTS מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-08-09, 23:41   #10
propush
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Jul 2009
הודעות: 396
גיל:: 22
עוסק ב:: אכילה מרובה ^.^
ברירת מחדל

^כמעט
פשוט, חלק מתפקודי האנרגיה של הגוף לא יכולים להסתמך על שומן, למשל המוח. ישנם תהליכים בגוף שעוזרים בבעיה הזו, אבל בסופו של דבר, יש סיכוי גבוהה יותר שיפורק שריר לטובת יצור סוכרים בגוף אם רמת הסוכר בדם נמוכה. הטריגר לתופעה (וגם לרעב, אגב) הוא הירידה ברמת האינסולין (שלא יכולה להתרחש אם לא הקפצת אינסולין).
זה מה שאני מכיר לפחות

המסקנה האחרונה היא נכונה לדעתי, המסה קשורה באופן ישיר לכמות שאוכלים, אבל ההרכב יושפע מסוג האוכל
propush מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-08-09, 23:42   #11
yogiyogi
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Jun 2009
הודעות: 632
גיל:: 15
עוסק ב:: לשדוד את תנובה
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Tapit צפה בהודעה

אחי תגובה מיותרת לחלוטין ומעצבנת.... כל הקטע בפוסט זה שלא תשלחו אותי לקישורים אלא תסבירו בשפה פשוטה.....

ציטוט:
פורסם במקור על ידי propush צפה בהודעה
כדי לצבור מאסה אתה צריך אספקה קבועה ויציבה של חומרים מזינים. יותר מידי חומרים מזינים בדם --> הגוף מעכל כמה שיותר מהר ומאחסן בצורה היחידה שהוא מכיר: שומן. יכולת הגוף ליצור שומן מדהימה, ואילו היכולת ליצור שריר פחות.
לכן אתה רוצה רצף קבוע ומתון של חומרים מזינים ככה שהגוף לא יקבל המון חומרים ב"בום" ואז "יתקע" איתם ויאחסן אותם כשומן.

הפחמימות "האיטיות" (=בעלות אינדקס גליקמי נמוך = ירקות דגנים מלאים ודומיהם) נספגות לאט במשך שעות ונותנות לך את האפקט הזה.
הפחמימות ה"מהירות" (שהן ההיפך ממה שמארתי = סוכ רלבן וקמח לבן) מקפיצות לך את רמת האנרגיה, ונעלמות מהר מאוד. אז אם נגיד אני אוכל עכשיו לחם מלא אז למשך איזה 4 שעות יש לי חומרים מזינים בדם בכמות קבועה.
אם אני אוכל לחם לבן אז יש לי שעתיים עומס גבוהה של סוכר בדם, ואחרי זה שעתיים בלי כלום. שזה לא טוב. (*לא בטוח שזה הלו"ז הנכון, אבל זה מסביר את הכוונה)

לנושא ההורמונים - כאשר רמת הסוכר גבוהה משתחרר אינסולין, שאומר לתאים בגוף "נא לקלוט חומרים מזינים ולגדול". אם רמת הסוכר מאוד גבוהה, אז מתשחרר הרבה אינסולין. השריר סופג מה שהוא יכול, שזה לא הרבה, מאגרי הגליקוגן סופגים מה שאפשר עד שהם מלאים (שזה למה ממצליצים פחמימה מהירה אחרי אימון) וכל השאר - שומן.
בהיעדר חומרים מזינים, משתחרר קורטיזול. הקורטיזול אומר לתאים בגוף "תתפרקו ותשחררו חומרים מזינים לדם". המח לא יכול "לשרוף שומן" אלא רק סוכרים, את הסוכרים הגוף מפיק או מסוכר בדם, או מחלבון שהוא מפרק מהשרירים.

שורה תחתונה: אתה אוכל דגנים מלאים - אתה מקבל חומרים מזינים ברמה טובה מתונה וקבועה עם נוכחות מתמדת של אינסולין ברמה נורמלים = גדילה טובה עם מינימום שומן.
אתה אוכל פחמימות פשוטות - אתה מקבל חלק מהזמן יותר מידי חומרים מזינים ויותר מידי אינסולין ואחרי זה פחות מידי חומרים מזינים וקורטיזול = גדילה גם בשריר והרבה שומן ואז איבוד חלק מהמסה.

חוץ מזה בדגנים המלאים ובכל הדברים הלא טעימים האלה יש חומרים מזינים אחרים כמו סיבים תזונתיים עם יתרונות משל עצמם.

חוץ מזה, יש כאלה שאומרים שאפשר לאכול הכל טכנית בארוחה אחת. לי זה לא נשמע הגיוני. הגוף תמיד יעכל כמה שיותר מהר מה שהוא יכול ויאחסן את זה. הגוף לא "שומר" בקיבה אוכל לאחר כך. הרי הגוף התפתח בסביבה של רעב, הוא "משתדל" לטפל בכמה שיותר אוכל מה שיותר מהר כדי שלא תפספס הזדמנות לאכול אם תמצא אוכל. לא מאמין שאם אני אוכל את כל ה 3000 קל' על הבוקר אז הם יתפרקו לאט על משך כל היום... לא הגיוני... על הרקע הזה, לדעתי, כדאי לפצל ארוחות ולאכול מאכלים "איטיים" אלא אם כן זה אחרי אימון. יכול להיות שיקפצו אנשים עם זה שיש מחקרים שסותרים את הסיפר הזה ושמה שאמרתי כאן שיך לעבר, אבל לפי מה שאני יודע (ואני לא יודע הכל) המחקרים בתחום הזה לא תמיד חד משמעיים ובגלל זה עדיף ללכת על בטוח - אף אחד לא טוען שפיצול ארוחות או אכילת אוכל "איטי" מזיקים.
אחי אתה פשוט תותח!תודה רבה על ההשקעה פשש באמת מלך:
__________________


מה שווה כל החדר כושר הזה אם אני לא מצליח לפתוח את השייקר אחרי אימון?!?

ציטוט:
פורסם במקור על ידי בובדילן94 צפה בהודעה
אחי אם הייתי יכול הייתי תופס דג טונה ומזיין אותו
yogiyogi מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 24-08-09, 15:29   #12
!Demon!
חבר פעיל
 
הסמל האישי של!Demon!
 
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
ברירת מחדל

כמה שטויות ..בקשר של שריפת שומן לא משנה הgi וקצב קפיצת אינסולין אלה כמות האינסולין כלומר כמות הפחמימות ..
כנל לגבי סוכרת , אם אתה צורך הרבה פחמימות זה יכול לתרום ולא דווקא רק עם gi גבוהה .אבל אימונים מורידים סיכון אז אין מה לדאוג כלכך וזה גם מאוד גנטי
אם אתה כבר חולה סוכרת (סוג 2) אז כן לא מומלץ לך לאכול דברים בעלי gi גבוהה ולא הרבה פחמימות בכללי
!Demon! מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 24-08-09, 16:47   #13
JAGA_JAGA
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלJAGA_JAGA
 
תאריך הצטרפות: Sep 2008
הודעות: 644
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי !demon! צפה בהודעה
כמה שטויות ..בקשר של שריפת שומן לא משנה הgi וקצב קפיצת אינסולין אלה כמות האינסולין כלומר כמות הפחמימות ..
כנל לגבי סוכרת , אם אתה צורך הרבה פחמימות זה יכול לתרום ולא דווקא רק עם gi גבוהה .אבל אימונים מורידים סיכון אז אין מה לדאוג כלכך וזה גם מאוד גנטי
אם אתה כבר חולה סוכרת (סוג 2) אז כן לא מומלץ לך לאכול דברים בעלי gi גבוהה ולא הרבה פחמימות בכללי
אני אשמח אם תענה עם השאלה הבאה:
אם יש לי עבר של סכרת סוג 1 במשפחה אבל אני מתאמן ואוכל מסודר מה הסיכויים לחלות???
__________________
JAGA_JAGA מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 24-08-09, 17:33   #14
!Demon!
חבר פעיל
 
הסמל האישי של!Demon!
 
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
ברירת מחדל

הקטע התורשתי והאימונים תקף יותר לסוג 2..
סוג 1 פחות מושפע מזה..בסוג זה יש פגיע בלבלב ולא ברגישות לאינסולין(לפחות לא ככה זה מתחיל).
!Demon! מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 24-08-09, 18:40   #15
radio111
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Jan 2009
הודעות: 620
גיל:: 00
עוסק ב:: לימודים
ברירת מחדל

פרופוש...אתה פשוט תותח, באמת כל הכבוד על ההסבר.
radio111 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 24-08-09, 18:49   #16
Gal1989
חבר מתחיל
 
תאריך הצטרפות: Aug 2009
הודעות: 8
ברירת מחדל

אהבתי מאוד את ההסבר - כל הכבוד(:
Gal1989 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 24-08-09, 19:03   #17
!Demon!
חבר פעיל
 
הסמל האישי של!Demon!
 
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי propush צפה בהודעה
כדי לצבור מאסה אתה צריך אספקה קבועה ויציבה של חומרים מזינים. יותר מידי חומרים מזינים בדם --> הגוף מעכל כמה שיותר מהר ומאחסן בצורה היחידה שהוא מכיר: שומן. יכולת הגוף ליצור שומן מדהימה, ואילו היכולת ליצור שריר פחות.
לכן אתה רוצה רצף קבוע ומתון של חומרים מזינים ככה שהגוף לא יקבל המון חומרים ב"בום" ואז "יתקע" איתם ויאחסן אותם כשומן.

הפחמימות "האיטיות" (=בעלות אינדקס גליקמי נמוך = ירקות דגנים מלאים ודומיהם) נספגות לאט במשך שעות ונותנות לך את האפקט הזה.
הפחמימות ה"מהירות" (שהן ההיפך ממה שמארתי = סוכ רלבן וקמח לבן) מקפיצות לך את רמת האנרגיה, ונעלמות מהר מאוד. אז אם נגיד אני אוכל עכשיו לחם מלא אז למשך איזה 4 שעות יש לי חומרים מזינים בדם בכמות קבועה.
אם אני אוכל לחם לבן אז יש לי שעתיים עומס גבוהה של סוכר בדם, ואחרי זה שעתיים בלי כלום.
שזה לא טוב. (*לא בטוח שזה הלו"ז הנכון, אבל זה מסביר את הכוונה)

לנושא ההורמונים - כאשר רמת הסוכר גבוהה משתחרר אינסולין, שאומר לתאים בגוף "נא לקלוט חומרים מזינים ולגדול". אם רמת הסוכר מאוד גבוהה, אז מתשחרר הרבה אינסולין. השריר סופג מה שהוא יכול, שזה לא הרבה, מאגרי הגליקוגן סופגים מה שאפשר עד שהם מלאים (שזה למה ממצליצים פחמימה מהירה אחרי אימון) וכל השאר - שומן.
בהיעדר חומרים מזינים, משתחרר קורטיזול. הקורטיזול אומר לתאים בגוף "תתפרקו ותשחררו חומרים מזינים לדם". המח לא יכול "לשרוף שומן" אלא רק סוכרים, את הסוכרים הגוף מפיק או מסוכר בדם, או מחלבון שהוא מפרק מהשרירים.

שורה תחתונה: אתה אוכל דגנים מלאים - אתה מקבל חומרים מזינים ברמה טובה מתונה וקבועה עם נוכחות מתמדת של אינסולין ברמה נורמלים = גדילה טובה עם מינימום שומן.
אתה אוכל פחמימות פשוטות - אתה מקבל חלק מהזמן יותר מידי חומרים מזינים ויותר מידי אינסולין ואחרי זה פחות מידי חומרים מזינים וקורטיזול = גדילה גם בשריר והרבה שומן ואז איבוד חלק מהמסה.

חוץ מזה בדגנים המלאים ובכל הדברים הלא טעימים האלה יש חומרים מזינים אחרים כמו סיבים תזונתיים עם יתרונות משל עצמם.

חוץ מזה, יש כאלה שאומרים שאפשר לאכול הכל טכנית בארוחה אחת. לי זה לא נשמע הגיוני. הגוף תמיד יעכל כמה שיותר מהר מה שהוא יכול ויאחסן את זה. הגוף לא "שומר" בקיבה אוכל לאחר כך. הרי הגוף התפתח בסביבה של רעב, הוא "משתדל" לטפל בכמה שיותר אוכל מה שיותר מהר כדי שלא תפספס הזדמנות לאכול אם תמצא אוכל. לא מאמין שאם אני אוכל את כל ה 3000 קל' על הבוקר אז הם יתפרקו לאט על משך כל היום... לא הגיוני... על הרקע הזה, לדעתי, כדאי לפצל ארוחות ולאכול מאכלים "איטיים" אלא אם כן זה אחרי אימון. יכול להיות שיקפצו אנשים עם זה שיש מחקרים שסותרים את הסיפר הזה ושמה שאמרתי כאן שיך לעבר, אבל לפי מה שאני יודע (ואני לא יודע הכל) המחקרים בתחום הזה לא תמיד חד משמעיים ובגלל זה עדיף ללכת על בטוח - אף אחד לא טוען שפיצול ארוחות או אכילת אוכל "איטי" מזיקים.
אההה הבנתי , אז פחמימות מהירות לא נאגרות בגליקוגן אלה ישר בשומן ולא בגליקוגן ולא משמשות לאנרגיה...
אתה לבלבל אנשים , באמת, ותקרא טיפה מה זה gi ועל מה זה משפיע.
גליקוגן הוא בעל גודל מסוים , לא משנה מהיר לא מהיר זה מתפרק לאותו גלוקוז פשוט תיהיה רעב מהר יותר אחרי המהירות
!Demon! מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 24-08-09, 21:26   #18
propush
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Jul 2009
הודעות: 396
גיל:: 22
עוסק ב:: אכילה מרובה ^.^
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי !demon! צפה בהודעה
אההה הבנתי , אז פחמימות מהירות לא נאגרות בגליקוגן אלה ישר בשומן ולא בגליקוגן ולא משמשות לאנרגיה...
אתה לבלבל אנשים , באמת, ותקרא טיפה מה זה gi ועל מה זה משפיע.
גליקוגן הוא בעל גודל מסוים , לא משנה מהיר לא מהיר זה מתפרק לאותו גלוקוז פשוט תיהיה רעב מהר יותר אחרי המהירות

לא ממש לא זה לא מה שאני אומר.
"מאגרי הגליקוגן סופגים מה שאפשר עד שהם מלאים (שזה למה ממצליצים פחמימה מהירה אחרי אימון)"

אבל אם עשית אימון, ומלאת את מאגרי הגליקוגן שלך, ואז אכלת עוד? מה הגוף יעשה עם הפחמימות הנוספות?

הגוף עובד הכי טוב על סוכרים זמינים. השומנים המנוידים פחות טובים כי יש כמה דברים שהם לא יכולים לעשות או עושים פחות טוב. אז לי נראה עדיף לשמר רמה קבועה של של סוכרים בדם ולא להקפיץ ושיצבר כשומן, ואז לנייד את השומן הזה וכן הלאה.

אבל שוב לנקודה שהצגת, אם מאגרי הגליקוגן לא מלאים, אז כמובן שכל פחמימה שמוכנסת תאוחסן שם ולא משנה מאיזה סוג, כמו שכתבתי במקור.
propush מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 24-08-09, 21:33   #19
!Demon!
חבר פעיל
 
הסמל האישי של!Demon!
 
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 4,563
כללי:: 179\95
גיל:: 21
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי propush צפה בהודעה
לא ממש לא זה לא מה שאני אומר.
"מאגרי הגליקוגן סופגים מה שאפשר עד שהם מלאים (שזה למה ממצליצים פחמימה מהירה אחרי אימון)"

אבל אם עשית אימון, ומלאת את מאגרי הגליקוגן שלך, ואז אכלת עוד? מה הגוף יעשה עם הפחמימות הנוספות?

הגוף עובד הכי טוב על סוכרים זמינים. השומנים המנוידים פחות טובים כי יש כמה דברים שהם לא יכולים לעשות או עושים פחות טוב. אז לי נראה עדיף לשמר רמה קבועה של של סוכרים בדם ולא להקפיץ ושיצבר כשומן, ואז לנייד את השומן הזה וכן הלאה.

אבל שוב לנקודה שהצגת, אם מאגרי הגליקוגן לא מלאים, אז כמובן שכל פחמימה שמוכנסת תאוחסן שם ולא משנה מאיזה סוג, כמו שכתבתי במקור.
אתה מדבר עכשיו עם מקרה של מאגרים מלאים
יש לך 500 גרם בשריר
80-100 בכבד
ועוד טיפה המוח שזה לא חשוב כלכך עכשיו
אתה גם מבצע פעולה גופנית לאורך היום הסיכוי שהם יהיו מלאים קלוש , אז זה די" התעסקות בקקה".
פחמימה מהירה לא מהירנ לא משנה לצורך פיתוח גוף לבן אדם בריא
!Demon! מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 25-08-09, 02:06   #20
Glycolysis
Banned
 
תאריך הצטרפות: Jan 2009
הודעות: 239
עוסק ב:: סטונדט לחרטא כולשהו
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי propush צפה בהודעה
כדי לצבור מאסה אתה צריך אספקה קבועה ויציבה של חומרים מזינים. יותר מידי חומרים מזינים בדם --> הגוף מעכל כמה שיותר מהר ומאחסן בצורה היחידה שהוא מכיר: שומן. יכולת הגוף ליצור שומן מדהימה, ואילו היכולת ליצור שריר פחות.
לכן אתה רוצה רצף קבוע ומתון של חומרים מזינים ככה שהגוף לא יקבל המון חומרים ב"בום" ואז "יתקע" איתם ויאחסן אותם כשומן.

הפחמימות "האיטיות" (=בעלות אינדקס גליקמי נמוך = ירקות דגנים מלאים ודומיהם) נספגות לאט במשך שעות ונותנות לך את האפקט הזה.
הפחמימות ה"מהירות" (שהן ההיפך ממה שמארתי = סוכ רלבן וקמח לבן) מקפיצות לך את רמת האנרגיה, ונעלמות מהר מאוד. אז אם נגיד אני אוכל עכשיו לחם מלא אז למשך איזה 4 שעות יש לי חומרים מזינים בדם בכמות קבועה.
אם אני אוכל לחם לבן אז יש לי שעתיים עומס גבוהה של סוכר בדם, ואחרי זה שעתיים בלי כלום. שזה לא טוב. (*לא בטוח שזה הלו"ז הנכון, אבל זה מסביר את הכוונה)

לנושא ההורמונים - כאשר רמת הסוכר גבוהה משתחרר אינסולין, שאומר לתאים בגוף "נא לקלוט חומרים מזינים ולגדול". אם רמת הסוכר מאוד גבוהה, אז מתשחרר הרבה אינסולין. השריר סופג מה שהוא יכול, שזה לא הרבה, מאגרי הגליקוגן סופגים מה שאפשר עד שהם מלאים (שזה למה ממצליצים פחמימה מהירה אחרי אימון) וכל השאר - שומן.
בהיעדר חומרים מזינים, משתחרר קורטיזול. הקורטיזול אומר לתאים בגוף "תתפרקו ותשחררו חומרים מזינים לדם". המח לא יכול "לשרוף שומן" אלא רק סוכרים, את הסוכרים הגוף מפיק או מסוכר בדם, או מחלבון שהוא מפרק מהשרירים.

שורה תחתונה: אתה אוכל דגנים מלאים - אתה מקבל חומרים מזינים ברמה טובה מתונה וקבועה עם נוכחות מתמדת של אינסולין ברמה נורמלים = גדילה טובה עם מינימום שומן.
אתה אוכל פחמימות פשוטות - אתה מקבל חלק מהזמן יותר מידי חומרים מזינים ויותר מידי אינסולין ואחרי זה פחות מידי חומרים מזינים וקורטיזול = גדילה גם בשריר והרבה שומן ואז איבוד חלק מהמסה.

חוץ מזה בדגנים המלאים ובכל הדברים הלא טעימים האלה יש חומרים מזינים אחרים כמו סיבים תזונתיים עם יתרונות משל עצמם.

חוץ מזה, יש כאלה שאומרים שאפשר לאכול הכל טכנית בארוחה אחת. לי זה לא נשמע הגיוני. הגוף תמיד יעכל כמה שיותר מהר מה שהוא יכול ויאחסן את זה. הגוף לא "שומר" בקיבה אוכל לאחר כך. הרי הגוף התפתח בסביבה של רעב, הוא "משתדל" לטפל בכמה שיותר אוכל מה שיותר מהר כדי שלא תפספס הזדמנות לאכול אם תמצא אוכל. לא מאמין שאם אני אוכל את כל ה 3000 קל' על הבוקר אז הם יתפרקו לאט על משך כל היום... לא הגיוני... על הרקע הזה, לדעתי, כדאי לפצל ארוחות ולאכול מאכלים "איטיים" אלא אם כן זה אחרי אימון. יכול להיות שיקפצו אנשים עם זה שיש מחקרים שסותרים את הסיפר הזה ושמה שאמרתי כאן שיך לעבר, אבל לפי מה שאני יודע (ואני לא יודע הכל) המחקרים בתחום הזה לא תמיד חד משמעיים ובגלל זה עדיף ללכת על בטוח - אף אחד לא טוען שפיצול ארוחות או אכילת אוכל "איטי" מזיקים.
הגיוני נורא, מערכת העיכול לא יכולה לפרק ולעכל הכל יחדיו, כאשר תאכל 12 חתיכות פיצה הן לא יתפרקו באותה המהירות כמו 2 משולשים, לכן אתה גם שבעה לאורך יותר זמן, הפירוק של המזון נהייה איטי למשך זמן הרבה יותר ארוך. לדוגמא יש לך הבדל בין פירוק של חזה עוף לבין פירוק של דנונה 0% נוזלי, כאשר הראשון מתפרק תוך 3 שעות והשני תוך שעה. (כמובן שיש חומרים בדם כמה שעות לאחר מכן)
Glycolysis מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה


חוקי משלוח הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 02:12.


תוספי תזונה אבקת חלבון קריאטין משקאות איזוטניים פגישות ייעוץ קוביות בבטן עלייה במסה פיתוח גוף אימונים אישיים פציעות ספורט דרושים טו בשבט
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ
מערכת הפורומים מאוחסנת, מאובטחת ומתוחזקת ע"י אפטיים בניית אתרים