|
פציעות ספורט בניהול עופר צחר - פיזיותרפיסט ספורט |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אהלן חבר'ה,
אני בן 17 וחצי, גובה 185 משקל 76. התחלתי לעשות אימוני כושר (ריצה, ספרינטים, קצת אנאירובי) לקראת יום הסיירות שיהיה לי. כבר בפעם הראשונה התחלתי לרוץ אחרי חצי קילומטר כבר הרגשתי כאבים בעצם של הרגל ( בין הברך לקרסול, איפה שהעצם לא איפה שהתאומים) כאבים כאלב כאילו בעצם ובשרירים שמסביב, בידיוק באמצע הרגל. בהמשך הריצה זה מתחיל ונעלם, ואני מתגבר על הכאבים האלה כי הםא לא כל כך נוראים, הם רק מדאיגים אותי משברי מאמץ או מכל בעיה אחרת (שחס וחליסה תגרום לי לנזקים שקשורים לצבא). יש לציין שבעבר אף פעם לא הייתי עושה ריצות. אף פעם לא יצא לי לעשות ריצה נורמלית בחיי! בכל אופן עוד פרט חשוב זה שיש לי פלטפוס (לא רציני). בחיי היום יום אני לא מסתובב עם מדרסים ואף פעם אני לא סובל ולא סבלתי מכאבי ברכיים או גב בגלל זה. את הריצה אני כן עושה מדרסים. מה אתם חושבים הבעיה? זה חלק מההסתגלות של הגוף וזה יעבור? או שזה מסוכן? תודה מראש חברים!
![]() |
#2 | |
חבר פעיל
עוסק ב:: חייל משוחרר!!!
חדר כושר: אין לו שם
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#3 |
גולש עם אזהרה
|
![]() היה לי את אותם כאבים בתקופה שהייתי עושה ריצות (5 פעמים בשבוע, 6 ק"מ...).
הכאבים התגברו ובסוף הפסקתי את הריצות. חזרתי אחרי שבוע, הכאבים נחלשו אבל עדיין היו שם, אז הפסקתי לעוד שבוע. עכשיו הרגלים כבר לא כואבות לי אבל אני לא עושה ריצות... אין לי מושג מה זה היה, אבל אני רק יודע שמנוחה עזרה לי בעוד שהמשך ריצות הגביר את הכאב, כך את זה בחשבון... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() ואל תרוץ יותר מ-3 פעמים בשבוע ומומלץ לא על משטח כמו אספלט או כביש, למרות שתאכלס אף אחד מאיתנו פה לא בדואי ולאף אחד אין דיונה מעל לבית חח
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() הכאבים האלו הם רק בהתחלת הריצה, אחר כך כמו שאמרתי, הם נעלמים.
רק אם למשל באותו יום של הריצה אני נוגע בשרירים האלה ולוחץ עליהם אני מרגיש גם קצת כאב. ממממ אני גם חושב שזה פשוט שהם לא רגילים למאמץ, אני רץ בין 2-3 פעמים בשבוע ועל משטח חולי/דשא (תמיד). אני אשמח לעוד חוות דעת בכל מקרה.
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() גם לי זה קורה אחרי תמיד שאני בחיטוב ואחרי שלא רצתי כמה חודשים זה קורה אבל לי זה עובר אחרי כמה ריצות תמשיך ותראה אם זה מתגבר או מתחלש
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() שונא לרוץ..אבל חייב
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() שוב היה לי אימון ריצה, ועדיין יש לי כל מיני תחושות של חוסר נוחות בשירים, מן כאבים כאלה של מאמץ בשריר, לאו דווקא דברים שקשורים לעצם (ככה אני מרגיש). לא יודע, אני ממשיך בעבודה.
אני מקווה שזה לא הפלטפוס שמקרין או משהו.
![]() |
#9 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
כללי:: ד"ר עופר בר
עוסק ב:: רופא
|
![]() ציטוט:
עם זאת, ש"מ מופיעים אחרי מאמץ ואחרי אימון ממושך. לא סביר שיהיו אחרי ריצה חד פעמית. מאחר ולא התאמנת קודם- לוקח לגוף להסתגל. כל אחד מסתגל תוך פרק זמן שונה- אני מאמין שאם תקפיד על מנוחה בין האימונים, ובמקביל תקח טיפול תומך לכאבים (ע"ע מאמר שכתבתי), אז ההסתגלות תהיה מהירה יותר. בהצלחה בגיבושים ובצה"ל!
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() תודה רבה דוקטור
![]() אני אתייחס למאמר שציינת. אגב, אחרי בדיקה אצל אורתופד אתמול מסתבר שאין לי כלל וכלל פלטפוס! הרגל שלי מקבלת קשת מסוקסת שאני עומד על קצות האצבעות
![]() |
#11 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
כללי:: ד"ר עופר בר
עוסק ב:: רופא
|
![]() ציטוט:
כזה שבעמידה על קצות הבהונות רואים קשת מינורית. פלטפוס מסוג זה (אם קיים) לא יגביל אותך בפעילות גופנית, ולא יוריד לך פרופיל בצבא. בהצלחה!
![]() |