|
פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() אם אני נמצא בתוך אוטובוס, ואני קופץ- זאת אומרת שבאותו רגע אני נמצא במקום, והאוטובוס ממשיך לנוע. זאת אומרת שלפי הדבר הזה, אני אני קופץ במקום, האוטובוס צריך להכנס בי עם החלק האחורי שלו. אבל זה לא קורה. למה?
למי שלא הבין את הדוגמא יש לי דוגמא חלופית. מכונית נוסעת במהיות 110 קמ"ש, בתוך המכונית יש זבוב. סביר להניח שהזבוב לא נמצא במהירות של יותר מ100 קמ"ש, איך זה הגיוני שהוא נמצא באוטו מבלי שצידו השני של של האוטו נכנס בו? מישהו הבין? יש לזה הסבר?
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() זה בידיוק אותו עיקרון כמו שזורקים פצצה ממטוס היא לא פשוט נופלת למטה היא נגררת קדימה עם המטוס
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]() לא נכון, הרי אם תעמוד על הגג של המכונית ותקפוץ, אתה תיפול למטה, אתה לא תנוע יחד איתה.
למה כשאתה בפנים זה לא קורה?
![]() |
#4 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
עוסק ב:: מנגן על עצבים בחסד עליון
חדר כושר: נאוטילוס
|
![]() כי אתה קופץ בזוית מסויימת בגלל התנועה של המשטח תחתיך.
![]() |
#5 |
Banned
כללי:: יו הפנר מה זה מי אני
עוסק ב:: חייל בקרוב
|
![]() זה קשור לפיזיקה ..תחכה שמישהו שמבין בפיזיקה יענה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() יש לך מהירות התחלתית שהיא המהירות של האוטובוס... אז בציר האנכי אתה תזוז במהירות של הקפיצה שלך ובציר האופקי במהירות של האוטובוס...
זה כמו שאם אתה נוסע במכונית עם גג נפתח למשל, אתה יכול לזרוק כדור למעלה ב90 מעלות והוא יחזור אליך |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() נו מה אתם מפגרים?
כשאתם נמצאים באוטוס אתם זזים בעצמכם במהירות שאותה המהירות שלו.. ככה שאם אתה קופץ מהאוטובוס אתה קופץ במהירות של 100 קמ"ש (אם זאת המהירות שבה הוא נוסע)... על הזבוב אני לא יודע.. אבל לא קרה לכם שפעם נכנס חרק לאוטו ופשוט פגע בכם? אז אני יכול לשאר שאם הוא כבר בתוך המכונית ואז מתחילים לנסוע אז גם הוא כבר במהירות של 100 קמ"ש ואז זה כמו שאתם הולכים בתוך האוטובוס.. איך אתם לא עפים אחורה? בגלל שגם אתם זזים ב-100 קמש, אותו דבר נראלי הזבוב אבל אני לא בטוח.. עניתי על הכל לפי היגיון :d
![]() |
#11 | |
|
![]() ציטוט:
ואם אני קופץ מהאוטובוס זה בכלל לא מעיד על כך שניהיה באותה מהירות, אחרת יכולתי לעמוד על גג האוטובוס ולקפוץ במקום ולא הייתי נופל. וג'ה רול, הרוח הייתה ההשערה שלי באמת, שיערתי שמדובר בלחצי אויר וכאלה.
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() אם כבר תגדילו את השאלה ותשאלו ככה:
בואו ניקח מסוק, נתדלק אותו טנק מלא וניתן לו לעמוד באוויר במשך כמה שעות, האם אחרי כמה שעות המסוק יהיה בנקודה אחרת? זאת אומרת כדור הארץ מסתובב, אז אם המסוק יעמוד באוויר בלי לזוז, הוא יראה את כדור הארץ מסתובב תחתיו ואחרי כמה שעות הוא יהיה במקום אחר? ארץ אחרת? זה לא יהיה ככה, אני לא יודע להסביר למה אבל זה לא. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() כי יש נפח אוויר שכלוא בתוך האוטו , אם תפתח את החלונות של האוטו הזבוב כן יתנגש בצד השני של הרכב.
בקשר לדוגמא עם האוטובוס , אותו עיקרון רק שאתה בעל מסה מסויימת , אם לדוגמא הייתה אפשרות להקפיץ נייר הוא כן היה עף אחורה. אותו עניין יש ברכבות הרים , אתה נמצא ב X קמ"ש בתאוריה , אבל זה קורה בשניות , לכן יש לך את ההרגשה של ה"ההי" , ז"א שאם לא תיהיה קשור , אתה כן תעוף כי המהירות עולה על המסה שלך. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אתה תמשיך ותיפול בחזרה לתוך המכונית. וכל זה אם נזניח את החיכוך שלך (ההתנגדות ) עם האויר. מה שקורה שבתוך מכונית זה שאין התנגדות עם האויר אז זה קורה גם במעשי. לעומת זאת אם תזרוק את זה ממכונית עם גג נפתח רוב הסיכויים שהרוח תעיף את החפץ שאתה זורק. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
לזהות זאת. וגם אני בטוח במיליון אחוז שהמסוק לא יוכל להחזיק מעמד בנקודה אחת, הוא יזוז כמה סנטימטרים כל כמה זמן, ככה שאתה לא תדע אם הוא יצא מימקומו מחוסר יציבות או בעיקבות סיבוב כדור הארץ. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
חבר פעיל
|
![]() בקיצור אנשים , אני רואה ששלושת חוקי ניוטון היו חומר קשה בבית ספר
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
חבר פעיל
חדר כושר: בצבא כרגע בקושי מתאמן
|
![]() ציטוט:
המסוק ינוע ביחד עם כדור הארץ. המסוק ישאר באותו מקום.. חוק של הטבע אותו דבר עם הזבוב עם אתה נכנס לגוף שנוסע 100 ק"מ גם אתה חלק ממנו זה חוקים של הטבע אותו דבר אתה יכול להגיד שאם אני יושב באותו וזורק כדור לאיור למה הוא לא עף אחורה ומתנגש בחלק האחורי של המכונית..
![]() |
![]() |
#19 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
מה אתה ממציא פה. ולמי שאמר שהמהירות של כדור הארץ לא גדולה במיוחד , זה מורכב מ2 דברים יש את המהירות "בתאכלס" שלו , שהיא מורכבת במטר לשניה, המהירות הזאת היא 2 * PIE * F * R 2 כפול הרדיוס של כדור הארץ (הרבה..) כפול כמה סיבובים הוא עושה בשניה כפול פאי. ויש את המהירות ה"זוויתית " שלו, שלפי דעתי היא מה שאנחנו רואים על השטח ובגלל המרחק של ההליקופטר יהיה קטן ממה שהוא היה לפני כן , שהמהירות הזוויתית היא 2 * PIE * F זאת אומרת לא כפול הרדיוס , אז היא תהיה הרבה יותר קטנה אבל שוב זה רק לפי דעתי (החוקים הם אותם חוקים, אבל על השאלה עם ההליקופטר צריך לבדוק) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
חבר פעיל
כללי:: גל
עוסק ב:: אכילה
חדר כושר: קאנטרי קלאב באר שבע
|
![]() שכחתם את הגורם של כוח המשיכה הרי כדור הארץ "מושך" אליו את המסוק
|