|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() שלום, התחלתי להתאמן לפני שבוע בחדר כושר כשלוש פעמים בשבוע, תוכנית אימונים מחזורית בה אני מבצע תרגילים לכל השרירים ולא עושה בינתיים אירובי http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/ma...529&sc=0&ssc=0
בנוסף הלכתי גם לדיאטנית (של הקופת חולים) שתרכיב לי תפריט לעלייה במסה. נתונים : גיל:16.5 גובה :173 ס"מ משקל 56 ק"ג קראתי מספר מאמרים למתאמנים מתחילים וראיתי שבהם צריך לאכול הרבה יותר ממה שהדיאטנית כתבה לי על מנת לעלות במסה (בהתחשב גם בגיל שלי , מתבגר) זה התפריט שהיא כתבה לי : בוקר(7:00): דנונה 3% + כוס קורנפלקס+7 שקדים 11:00:בית ספר שתי פרוסות לחם+ שתי פרוסות פסטרמה+פרי 13:00פרי 15:30(חוזר מבית ספר) כוס אורז +150 גר' בשר\דג \עוף+ 2כף טחינה+ירקות חיים 19:00 פרי+כוס חלב 21:00 ביצה קשה+1 קוטג' 5%\ גבינה (250 גר)+כף שמן זית+כף חומוס+סלט ירקות+שתי פרוסות לחם זה יוצא בסביבות 2200 קלוריות ביום של אימון (ראשון,שלישי , חמישי) להוסיף חטיף אנרגיה 150 קלוריות את האימון אני מבצע בד"כ בין 17:00-18:30 האם אתם חושבים שזה מספיק מבחינת הקלוריות כדי להעלות במסה ? תודה רבה לעונים |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() יפה שרשמת כמה קלוריות..
אבל איפה החישוב של הפחיממות והחלבונים?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() אז ככה , זה יוצא:
84 גרם חלבון ו189 גרם פחמימות ו35 גרם שומן ( לא רווי) מבחינת החלבון נראה לי שזה בסדר (1.5 לכל ק"ג גוף) אבל בהשוואה לתפריטים אחרים ולמאמרים שקראתי נראה לי מעט פחמימות. מה אתם אומרים התפריט מספיק או שיש צורך להוסיף ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]() גבר תוסיף עוד 2 פרוסות פסטרמה לסנביץ של הבוקר ותאכל אותו ב10 בבוקר, כדי שלא תמות מרעב ויהיה רווח רק של 3 שעות. את הארוחה ביניים השניה תוסיף חלבון כלשהו ( עוד יוגורט אולי? )
פרי + כוס חלב לא מספיק אחרי אימון. תאכל טונה או פסטרמה אחרי האימון או שתקנה שייק חלבון אחרת בטוח שכוס חלב זה לא מה שיענה על הצרכים של הגוף אחרי אימון. ועזוב תחטיף אנרגיה תאכל בננה במקום תאמין לי עדיף. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]() ותוסייייייייף חלבון. 84 זה כולל כל הלחם והכל ( חלבון לא מלא ) בפועל אני מאמין שיש לך שם אולי 60ג' חלבון מלא
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() דווקא אחלה תפריט לא הייתי מצפה מדיאטנית שתתן כזה, בכל אופן, תוריד בכמויות השומן ותעלה חלבון.
בערב תוריד תכף שמן זית, בצהריים תוריד לכף טחינה אחת. בבוקר תעיף ת 7 שקדים ותעביר אותם לבית-ספר, בנוסף בבית ספר תדחוף עוד סנדוויץ כזה ואת הארוחה לאחר האימון תשנה למשו כמו 2 פירות בעל אינדקס גליקמי גבוה לספיגה מהירה ועוד חלבון סטייל קופסאת טונה או משהו.(בשעה 7), בנוסף, בערב תשנה ל 4 פרוסות לחם, ובצהריים תשנה לשתי כוסות אורז. לדעתי.. זה יריאה יתר טוב ככה.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() זה יוצא 84 גרם חלבון מלא(לא כולל לחם)
לפני האימון אני יאכל בננה, ואחרי 20-30 גר' צימוקים, לזה אתה מתכוון אנידקס גליקמי גבוה? לאחר האימון אני יאכל גם את הקוטג', ובערב אני יאכל חביתה (כלומר אפצל את מנת החלבון שבערב) יש לי בעיה קצת להביא עוד מקור חלבון לבית הספר כמו יוגורט , כי בכל זאת זה בית ספר מי מביא יוגורט? יש לכם עצות למנה חלבונית נוספת שאוכל להביא לבית הספר? תודה לעונים |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]() מה הבעיה ביוגורט בבצפר? שיקפצו לך כולם יוגורט זה סבבה.. או שתלך על עוד סנביץ'
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() אז ככה שיניתי קצת את התפריט ושיחקתי איתו קצת כדי שיהיה יותר נוח
בוקר(7:00) יוגורט3%+פרי+7 שקדים 10:00 שתי פרוסות לחם(אחיד)+2 פסטרמה+כף חומוס 13:00 שתי פוסות לחם+שתי פרוסות פסטרמה\ חביתה +פרי 16:00 כוס- כוס וחצי אורז מלא+150 גרם בשר\עוף\דג+סלט ירקות+כפית שמן זית 17:30:לפני אימון משקולות בננה 18:00-19:20 אימון אחרי אימון : 30גר' צימוקים/4 תמרים+חצי קופסאת קוטג' 5% 21:00 שתי פרוסות לחם+חצי קוטג'+כף טחינה+סלט ירקות+5 זיתים 23:00 כוס חלב\יוגורט1.5% +פרי מה אתם אומרים צריך להוסיף עוד משהו? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() תעביר את ה5 זיתים מ 9 לשעה 11
וזהו.. אחלה תפריט שבעולם אחי. בהצלחה.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() סבבה... תודה !עזרתם לי מאוד!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() מזה תפריט חיטוב??
תחפיל את כמות החלבונים בכל ארוחה אחי, 84 גרם חלבון זה כלום בכזאת כמות לא תגיעה רחוק
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() אחי, אני שוקל 56 אז 56 כפול 1.5 יוצא 84 גרם.
מה עדיף (מבחינת הבריאות) לאכול בצהריים? בשר אדום או חזה עוף על מחבת פסים ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
עצה : אחרי אימון תאכל טונה ( או אם אתה לא אוהב אפשר שוב 4 פרוסות פסטרמה ) ואת הקוטג תאכל בארוחה שלפני השינה עם זיתים ולחם... בכל אופן אתה חייב להגיע ל100ג' חלבון ביום לדעתי. אני שוקל 67 ואני אוכל קרוב ל150-140 כל יום. וברור שעדיף עוף על בשר אדום, אין בעוף שומן כמעט לעומת בשר אדום שגם מלא כולסטרול ושומן. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() יש לי אבקת חלבון ( אחי גם מתאמן והוא נתן לי חלק ממנה בקופסא נפרדת) כמה גרם אבקה אני צריך לקחת כדי שזה יהיה שווה בערך לקופסאת טונה?
כלומר לאחר האימון אני יקח אותה עם צימוקים\ תמרים ובארוחת ערב אני יאכל את נקוטג' עם הלחם |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
![]() סקופ אחד ( יענו כף אחת מהכף מדידה שבאה עם האבקה -זה בערך 26-30 ג' חלבון )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
חבר פעיל
|
![]() הבעיה שאחי הביא לי אותה בקופסא נפרדת והוא לא גר איתנו אז אין לי את כף המדידה אז אני צריך לדעת כמה זה בגרמים(יש לי משקל בבית)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
![]() זה משתנה בין אבקה לאבקה תשאל אותו
|
![]() |
![]() |