|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() יש את החלק התחתון של הבטן, שיש לו את כל התרגילים של ההרמת רגליים בשיפועים. בקיצור, אמרו לי שלמשל כשאני עושה כפיפות בטן, אז הוא החלק שהכי פחות עובד, אבל אם אני מצליח לגרום לו לעבוד בתרגיל כמו הרמת רגליים בשכיבה, אז למעשה כל הבטן עובדת וזו הצורה הנכונה לעבוד על הבטן.
זה נכון? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() מבחינה אנטומית (מבנה השריר) אין בישר בטני , השריר שאתה מתכוון אליו חלוקה לתחתון ועליון , ולכן בכל מצב של כיווץ אצלו כולו יעבוד.. זה נכון שיש תרגילים שמעמיסים יותר על אזור כזה או אחר.. אבל בגדול כפיפות בטן קלאסיות עובדות על הישר בטני, כלומר על כולו, כי אין כזה דבר חלק "עליון" "תחתון"... שריר יודע להתכווץ, לא יותר מזה.. :]
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() אז זה בעצם לא משנה?
ואיזה תרגילים היית ממליץ לי לעשות עם משקולות לבטן? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() זה כן משנה אם אתה רוצה לאמץ יותר את החלק התחתון
הבטן היא שריר אחד, אבל כמו שיש כמה זוויות לעבוד על חזה, יד אחורית, יד קדמית וכו', כך גם לבטן. אם אתה רוצה לעבוד חזק יותר על הסיבים התחתונים של הבטן, דגש על חזק יותר, לא רק, אז הרמת רגליים זה התרגיל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
לחזה אמנם יש כיווני סיבים שונים אבל זה לא המצב כשמדובר בישר בטני בטח לא כשמדובר בבייספס או בטרייספס. הרמת רגליים תערב את הבטן בצורה משמעותית רק כאשר הירך תמצא בכפיפה של 90 מעלות והתנועה תתבצע מנק' זו לכיוון החזה, במצב כזה לא מדובר בעובדה על הסיבים התחתונים של הישר בטני אלא בכיווץ של ה origin לכיוון ה insertion בניגוד לכפיפות בטן רגילות שבהם כיוון התנועה הוא הפוך, אותו מצב קיים גם בלטיסימוס בביצוע של מתח/פולי.
![]() |
![]() |
#6 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |