ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > פציעות ספורט

פציעות ספורט בניהול עופר צחר - פיזיותרפיסט ספורט

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 20-05-07, 00:19   #1
Viper
חבר פעיל

ברירת מחדל כאבים בכתף ושבר מאמץ

שלום לכולם,
יש לי שתי שאלות:
א. יש לי כאבים בכתף כבר כשבוע, כל פעם שאני עושה תנועה מסויימת של הכתף. הכאבים קצת ירדו, אבל עדיין יש. אני עובד Ab. מה אתם ממליצים? (הכאבים הם דווקא פחות במהלך האימון)

ב. קראתי קצת על שברי מאמץ באינטרנט, אבל, איך בדיוק זה נוצר? זה ממש שבר?

איתי.
Viper מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 20-05-07, 02:16   #2
yyooonn
חבר מתחיל

השבר מאמץ השכיח ביותר הוא בעצם השוק, אחריו בכף הרגל.

העצם בנויה ממעין "לוחות", בין הלוחות האלה יש רווח שנסגר עם השנים עד סוף הגדילה וקצת אחריה. (צפיפות עצם)
שבר מאמץ נוצר מהעמסה חוזרת על העצם וכך נוצר מצב שהעצם לא מצליחה לחדש את עצמה.
במהלך ריצה, הרגליים הן אלו שסופגות את הזעזועים. כאשר הריצה מתבצעת לאורך זמן, העומס נהיה גדול מאוד עד פי 10 ממשקל הגוף וכתוצאה מכך נסדקים הלוחות.
שברי מאמץ נוצרים בעיקר מתזונה לקויה, ממבנה גנטי של העצם, נעליים לא טובות וכמובן במידה ורצים עם משקל עליך (מגדילים את העומס על העצם).

יש לשבר מאמץ כמה דרגות, החמור ביותר שקול לשבר אמיתי.

השבר בתחילת ההיווצרות שלו נוצר בשליש התחתון של הרגל וככל שהוא מחמיר מתפתח לאזור העליון של עצם השוק.

זהו בעיקרון, הסבר איך לסייע להחלמת השבר כתבתי בפוסט על שבר מאמץ בעמוד של פציעות ספורט.
yyooonn מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 20-05-07, 09:54   #3
סוליקו
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי שלסוליקו

יכול להיות שפרקת את הכתף !
אתה מרגיש פחות כאבים באימון כי הכתף מתחמם ויש הזרמת דם אז מרגישים בכאבים פחות

עצה הכי טובה שאתה יכול לקבל מכל אחד פה זה לקחת מנוחה של שבועים כי אם תמשיך עם הזמן ( זמן קצר ) אתה תפצע קשות מזה
תלך לרופא הוא יביא לך תרופה מתאימה - היתי אומר לך יש מה שם התרופה אבל שכחתי !
סוליקו מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 20-05-07, 10:21   #4
P-a-n-1-c
Banned

עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי סוליקו
יכול להיות שפרקת את הכתף !
אתה מרגיש פחות כאבים באימון כי הכתף מתחמם ויש הזרמת דם אז מרגישים בכאבים פחות

עצה הכי טובה שאתה יכול לקבל מכל אחד פה זה לקחת מנוחה של שבועים כי אם תמשיך עם הזמן ( זמן קצר ) אתה תפצע קשות מזה
תלך לרופא הוא יביא לך תרופה מתאימה - היתי אומר לך יש מה שם התרופה אבל שכחתי !
אם הוא היה פורק את הכתף זה היה כואב לא משנה מתי, בין אם באימון ובין אם לא. חוץ מזה שפריקת כתף זה לא דבר שאפשר לחיות איתו. למרות שיש מצב שזה תלוי בעוצמת הפריקה, אבל עדיין אני חושב שפריקה זה דבר הרבה יותר מסובך מדלקת.

בקשר לכאבים בזמן האימון זה נכון. ברגע שאתה מתאמן אז המקום מתחמם ואז אתה מרגיש פחות כאבים.
אישית אני לא רוצה ולא חושב שאפשר להביא לך עצה. אף אחד כאן [פרט לאראל שנעלם] אינו רופא ולכן אין לו שום הסמכה להביא לך המלצות לטיפול כלשהו. ובגלל זה אתה צריך לפנות לאורטופד על מנת שיסיע לך בצורה הטובה ביותר.
בהצלחה ותרגיש טוב - לא בריא להיות חולה
P-a-n-1-c מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 20-05-07, 10:38   #5
סוליקו

הסמל האישי שלסוליקו

ציטוט:
פורסם במקור על ידי P-a-n-1-c
אם הוא היה פורק את הכתף זה היה כואב לא משנה מתי, בין אם באימון ובין אם לא. חוץ מזה שפריקת כתף זה לא דבר שאפשר לחיות איתו. למרות שיש מצב שזה תלוי בעוצמת הפריקה, אבל עדיין אני חושב שפריקה זה דבר הרבה יותר מסובך מדלקת.

אני לא מדבר סתם כי אני מדבר מנסיון ! עד היום פרקתי את הכתף איזה 3 פעמים אם לא יותר והמשכתי להתאמן ! והיה לי כאבים מטורפים ועם האימון נהיו פחות כואבים
מסובך ?? זה הרבה יותר מסובך אתה צודק לזה אני מביא לו עיצה לעשות מנוחה של שבועים לפחות

כשפרקתי את הכץף ! המשכתי להתאמן אבל עשיתי על משקל קל !
ישן 20-05-07, 10:42   #6
P-a-n-1-c
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי סוליקו
אני לא מדבר סתם כי אני מדבר מנסיון ! עד היום פרקתי את הכתף איזה 3 פעמים אם לא יותר והמשכתי להתאמן ! והיה לי כאבים מטורפים ועם האימון נהיו פחות כואבים
מסובך ?? זה הרבה יותר מסובך אתה צודק לזה אני מביא לו עיצה לעשות מנוחה של שבועים לפחות

כשפרקתי את הכץף ! המשכתי להתאמן אבל עשיתי על משקל קל !
וואלה בגלל זה אמרתי שהדברים שלי הן בגדר של "נראה לי" כי לא פרקתי [תודה לאל] אף פעם את הכתף.
לא היו לך כאבי תופת במהלך היום? מוזר
אני מכיר מישהו פרק את הכתף [למרות שאצלו זה היה משהו קיצוני מאוד] היה צריך לעבור ניתוחים והוא גם שוחרר מצה"ל על 21 רפואי - משהו הזוי.
ישן 20-05-07, 11:43   #7
Meir787
חבר פעיל

הסמל האישי שלMeir787

ציטוט:
וואלה בגלל זה אמרתי שהדברים שלי הן בגדר של "נראה לי" כי לא פרקתי [תודה לאל] אף פעם את הכתף.
אני מכיר מישהו פרק את הכתף [למרות שאצלו זה היה משהו קיצוני מאוד] היה צריך לעבור ניתוחים והוא גם שוחרר מצה"ל על 21 רפואי - משהו הזוי.
תהיה בטוח שהוא לא פרק.. בטוח היה לו משהו מסובך הרבה יותר..
בתור אחד שפרק את הכתף פעמיים, אני יכול להגיד לך שאלה כאבי תופת, וכשמחזירים לך אותה למקום - זה כואב פי 3. עד היום הכתף שלי זזה ולא מקובעת, אבל זה לא דבר שמצריך ניתוח או משהו.
ישן 20-05-07, 11:48   #8
Kachok

הסמל האישי שלKachok

כללי:: עד מתי?
עוסק ב:: טכנאי תקשורת
חדר כושר: קאנטרי באר שבע
שלח הודעה דרך MSN אל Kachok

תגידו פריקת כתף זה דבר שיכול לקרות נגיד באמצע לחיצת חזה או כתפיים או תרגיל כלשהו אחר במשקל כבד?

עד מתי ספטמבר 07?:cry_1:

Kachok מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 20-05-07, 11:48   #9
P-a-n-1-c
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Meir787
תהיה בטוח שהוא לא פרק.. בטוח היה לו משהו מסובך הרבה יותר..
בתור אחד שפרק את הכתף פעמיים, אני יכול להגיד לך שאלה כאבי תופת, וכשמחזירים לך אותה למקום - זה כואב פי 3. עד היום הכתף שלי זזה ולא מקובעת, אבל זה לא דבר שמצריך ניתוח או משהו.
הייתה לו בעיה חוץ מזה. הייתה לו גמישות יתר במפרקים ואז הפריקה הזאת הביאה לבעיה בעצבים והוא בקושי מזיז את היד עכשיו.
משהו הזוי לגמרי :glare:
ישן 21-05-07, 17:50   #10
סוליקו

הסמל האישי שלסוליקו

ציטוט:
זה כבר הבה יותר מסובך ! וזה באמת הזוי לגמרי ! הרבה אנשים אני מכיר שפרקו את הכתף ממש חזק ! ואחרי שנתים שלוש ( בתקופה הזאת ) עדיין מרגישים כאבים אבל הרופא הציע לחזור להתאמן כי יכול להיות שזה יחזק את זה בחזרה
תגובה