|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#121 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#122 | |
מנהל ראשי
|
![]() ציטוט:
לפני שניה אמרתם שזה אותו דבר. בולט אתה צריך ללמוד קצת קניזיולוגיה. זוקפי הגב כמו השרירי בטן הם שרירים מייצבים והם עובדים בהרבה תרגילים בלי שאתה יודע. מצטער אני לא מוצא סיבה לעבוד עליו ישירות, כל מה שמעניין אותי זה היפרטרופיה בשרירים, היפרטרופיה בזוקפי הגב ? לא ניראה לי .. זאת אותה הסיבה שאני לא מאמן בטן. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() אני צריך ללמוד הרבה קינזיולוגיה, לא קצת.
באיזה תרגילים הם מייצבים? חתירה בקבל? לחיצת כתפיים עלובה? סקוואט? זה בכלל לא מספיק עומרי.
![]() |
#124 | |
מנהל ראשי
|
![]() ציטוט:
בכל אופן בכל תרגיל שההתנגדות רוצה לעשות לך כפיפה(אתה עושה פשיטה בשביל להתנגד) זוקפי הגב עובדים. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
חבר פעיל
כללי:: הכיעור בהתגלמותו
עוסק ב:: עד מתי נוב' 09
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#126 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
עוד משהו חשוב: דדליפט וסקוואט הם תרגילים יותר מורכבים מבחינת ביצוע, אך גם האפקט שלהם הוא יותר מסך השרירים שהם מפעילים. עבודה אינטנסיבית על דדליפט (וגם סקוואט) מעודדת גדילה כללית של הגוף. לא חיפשתי על זה מחקרים, קראתי את זה בספר של מקרוברט נראה לי. ככה שמי שמתאמן נקי מרוויח מהתרגיל הזה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
חס וחלילה להשתמש בגב התחתון בחתירה, דדליפט, או כל תרגיל אחר כבד בצורה דינמית (כשהגב מתכופף).
![]() |
![]() |
#128 |
חבר פעיל
|
![]() עומרי הטענה שלך שמשה שחר פסל את התרגיל מאוד מוזרה בעיני.משיחה ארוכה שהייתה לי איתו בקשר לדדליפט הוא רק שיבח אותו והסביר שתרגיל כזה שמבוצע בצורה נכונה רק יכול לתרום והוא הדגיש בפני מכייוון ששאלתי זאת ספציפית "שאין שום סכנה מיוחדת בתרגיל זה אם הוא מבוצע כהלכה להפך.." וזאת גם דעתי בנושא למרות שתמיד צריך לעשות תחישוב של רווח/הפסד אפשרי של התרגיל ולכן הייתי מתחשב בזה ולא ממליץ על זה לכל אחד.
Only the Strong Shall Survive I'm not a quitter. It's like a dog. You can kick a dog so long and it will do two things. It's either gonna roll over and die... or it's gonna bite you and attack you. And I'm the kind of person who's the type of a dog who would bite back . Mike Katz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() אז מסתבר שאפילו משה שחר מצדיק את מה שאני אומר.
עומרי, בעיקרון אמרתי את מה שהיה לי להגיד, רק רציתי להציג כאן את התשובה של ירוחם ברק. אבל רק משהו קטן יש לי להוסיף. דד ליפט הוא לא תרגיל ששריר המטרה שלו הוא זוקפי הגב. זוקפי הגב אמנם מתכווצים סטטית באופן אינטנסיבי בתרגיל הזה, אך התנועה הבסיסית בתרגיל היא פשיטת אגן ועל כן האגוניסט לתנועה הזאת הוא גלוטס מקסימוס. בכלל, אני לא אוהב להשתמש במונח "שריר מטרה" מפני שהמטרה של כל אחד מאיתנו בביצוע תרגיל מסוים היא שונה. אם אני רוצה לעשות מתח כדי לעבוד על הבייספס, אז הבייספס הוא שריר המטרה שלי בביצוע מתח. אבל אם מישהו רוצה לעבוד על הבייספס ולא רוצה לעבוד על שרירי הגב, אז איזה עניין יש לו בלעשות מתח? שיעשה כפיפות מרפקים. אותו דבר עם דד ליפט. דד ליפט הוא תרגיל בשביל כל פלג הגוף התחתון. אם מישהו רוצה לעבוד רק על זוקפי הגב, אז שיעשה באמת פשיטות גב. אם מישהו רוצה לעבוד רק על הקוואדס למטרת היפרטרופיה ולא אכפת לו מתנועות פונקציונליות ומשיפור כח כללי בגוף, בשביל מה לו לבזבז אנרגיות על סקוואט? שיעשה פשיטות ברכיים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ********הקפצה***********
בשביל הילדים שפוחדים מדדליפט ![]()
![]() |
#131 |
חבר פעיל
|
![]() אני חייב לציין שפעם ראשונה שקראתי את הפוסט הזה, והתמלאתי חלחלה מחלק מהתגובות פה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() אם מתחשבים קצת בביומכניקה של התרגיל, אז, במשקלים גבוהים , חתירה כנגד פולי מפעילה כוחות גזירה יותר חזקים על החוליות מדדליפט. עומרי מצטער ,אבל קשה לי להבין למה חתירה בפולי מבחינתך בטוחה ודדליפט לא..
בכל אופן, את הלינק הבא מEXRX המדריכים שמנהלים את האתר מעדכנים מידי פעם: http://www.exrx.net/WeightTraining/Safety.html יש כאן תימוכין על כמה הרמת משקולות לא פוצעת. אני רוצה לראות רופא ספורט ממליץ למישהו לא לעסוק בספורט אחר כי זה פוצע. בינתיים, לפי מה שאני ראיתי ,רוב הטענות נגד הדדליפט לא מגובות בכלום, כשיש בעיקר תימוכין מהכיוון השני. אני אשמח לראות מחקרים אם יש לך. ציטוט:
אתה מוזמן לחפש לי מחקרים שמראים שדדליפט כלכך מסוכן בהשוואה לתרגילים אחרים ולשנות את דעתי. אגב, מה הנימוקים של משה שחר? יאיר להב לדוגמא ,לא חושב ככה...
![]() |
![]() |
#133 |
חבר פעיל
|
![]() אם מבצעים את התרגיל בטכניקה +- טובה,גב ישר והכל ,ולא קופצים במשקלים כמו מטורפים ועושים הכל לאט לאט התרגיל ישתלם ובגדול .
בתור אחד שעבר פריצת דיסק וזה לא מאימון דד ליפט,אני עובד עם התרגיל בצורה סבבה,עושה לפני זה חימום שני סטים,נותן לגב התחתון קצת הכנה ואז מעמיס משקל בצורה מבוקרת ושם דגש רב לטכניקה. כמובן שאם תהיו מטומטמים ותעמיסו בבום ותעבדו בטכניקה שגויה תקבלו פציעה בדיסקיות,אבל אם תעבדו כמו שצריך זה ימנע מכם אפילו פציעה חוזרת בעתיד או בכלל פציעה באופי הזה בגב תחתון,ודרך אגב זה מה שהכירופרקט שלי אמר(היה גם רופא בארה"ב). |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#135 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
ד"א חתירה בפולי זה לא כנגד כוח הכבידה בגלל זה זה תרגיל בטוח יותר... ![]()
![]() |
![]() |
#136 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
מה המשקל? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |