ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 04-10-06, 16:17   #21
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Gamerrrrr
ד"א ידעת שזה לא היפרטרופיה מומלצת??? כלומר ההירפטרופי ה"קלאסית" תהיה בין 8-12 כי זה כאילו שילוב בין שני הסוגים?
מומלצת?
סינטרקס
סיינטרקס
Bullet מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-10-06, 16:54   #22
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

ציטוט:
ד"א ידעת שזה לא היפרטרופיה מומלצת??? כלומר ההירפטרופי ה"קלאסית" תהיה בין 8-12 כי זה כאילו שילוב בין שני הסוגים?
אני לא מסכים איתך. ההיפרטרופיה "האמיתית" כביכול מתבצעת דווקא בטווחים של 1-8 חזרות לערך. כמו שתאקימה אמר, זאת היפרטרופיה מיופיברילרית, כלומר המיופיברילים (או הסרקומרים) של השריר מבצעים את ההיפרטרופיה בניגוד להיפרטרופיה סרקופלזמית - כשמה כן היא, בסרקופלזמה של השריר.

אבל אתה כן צודק לגבי 8-12 חזרות שזה באמת השילוב הכי שוויוני בין שתי ההיפרטרופיות (אפשר אפילו להגיד 6-12 חזרות). בכלל, יש לציין שאי אפשר לעבוד רק על סוג היפרטרופיה אחת. היפרטרופיה סרקופלזמית תתרחש גם בטווחים הכי נמוכים והיפרטרופיה מיופיברילרית תתרחש בטווחים של עד 20 חזרות בערך.

הנה טבלה להמחשה מתוך הספר Starting Strength של מארק ריפטואה,

http://www.startingstrength.com/files/sample200.pdf
ישן 04-10-06, 17:00   #23
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

ממתי יש פגיעה בשריר בrm1?
סינטרקס
סיינטרקס
ישן 04-10-06, 18:11   #24
Shauder
חבר פעיל

הסמל האישי שלShauder

חדר כושר: תקוותנו אשקלון

3 סטים

8*1
12*2
15*3

Shauder מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-10-06, 18:12   #25
Takima
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי - Idan -
אני לא מסכים איתך. ההיפרטרופיה "האמיתית" כביכול מתבצעת דווקא בטווחים של 1-8 חזרות לערך. כמו שתאקימה אמר, זאת היפרטרופיה מיופיברילרית, כלומר המיופיברילים (או הסרקומרים) של השריר מבצעים את ההיפרטרופיה בניגוד להיפרטרופיה סרקופלזמית - כשמה כן היא, בסרקופלזמה של השריר.

אבל אתה כן צודק לגבי 8-12 חזרות שזה באמת השילוב הכי שוויוני בין שתי ההיפרטרופיות (אפשר אפילו להגיד 6-12 חזרות). בכלל, יש לציין שאי אפשר לעבוד רק על סוג היפרטרופיה אחת. היפרטרופיה סרקופלזמית תתרחש גם בטווחים הכי נמוכים והיפרטרופיה מיופיברילרית תתרחש בטווחים של עד 20 חזרות בערך.

הנה טבלה להמחשה מתוך הספר Starting Strength של מארק ריפטואה,

http://www.startingstrength.com/files/sample200.pdf
בטווח של 1-3 חזרות (עם משקלים מקסימאליים) כמעט ולא מתבצעת היפרטרופיה כלל. לפי מה שרשום במאמר שגולן פרסם, טווח חזרות גבוה לא מגביר את ההיפרטרופיה הסרקופלזמית אלא קובע איזה סוג סיבי שריר יקבל יותר היפרטרופיה. ההבדל האמיתי בין חזרות נמוכות לגבוהות הוא סוג הגירוי, בין אם זה גירוי מטבולי או גירוי של מערכת העצבים. היפרטרופיה היא פעילות מטבולית ובטווח של 1-3 חזרות (עם משקלים מקסימאליים) הגירוי המטבולי הוא נמוך מאד ולכן אין טעם לעבוד בו למטרות היפרטרופיה. אני מאמין מתחת ל-50%1RM כמעט ואין שום גירוי בשריר והפעילות היא בעיקר אירובית. אם עושים ממוצע בין 50%1RM ל-100%1RM מקבלים פשרה שזה 75%1RM = עבודה בסביבות ה-10 חזרות (8-12) עם גירוי מטבולי ומשקלים מספיק כבדים כדי לגרום לגדילה משמעותית. מצד שני, עבודה עם 10RM ל-10 חזרות זאת עבודה לכשל בסט אחד, לכן מנמיכים מעט את המשקל ומגבירים את הסטים כדי לגרום ליותר גדילה בשריר. כאן כבר מתנהל הנסיון למצוא את האיזון בין ווליום, אינטנסיביות ותדירות למען גדילת שריר מירבית.

ההבדל בין טווחי החזרות של 8-12 ל4-8 הוא בעיקר של היפרטרופיה כנגד כוח ולא של סוג מסויים של היפרטרופיה. וכן, זה סותר את מה שרשמתי בהודעה הקודמת לגבי ההיפרטרופיה המיופיברילית, אני התבלבלתי, דווקא המושג powerbuilding יותר מתאים כי זה סוג של פיתוח כוח עם היפרטרופיה ביחד. חשוב גם לציין שטווח החזרות הוא לא הדבר היחידי שמשפיע (לכן גם ציינתי את העניין של "משקלים מקסימאליים), כי סטים, משקלים ומנוחות בין סטים הם גם משתנים חשובים מאד ואפשר להגיע לרמת היפרטרופיה משמעותית אפילו עם סטים של חזרה אחת, תתפלאו, Dan Moore פיתח שיטה של עבודה עם 20 סטים של חזרה אחת ו-5-10 שניות מנוחה בכל סט עם משקל של 4RM-10RM למטרת פיתוח שריר.

אני באופן אישי אוהב לעבוד בטווח של 6-10. 6-12 זה טווח גדול מדי לדעתי.
Takima מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-10-06, 18:16   #26
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

50% לעולם לא יהיה אירובי, אל תגזים.
סינטרקס
סיינטרקס
ישן 04-10-06, 18:17   #27
igorek
חבר פעיל

אני עושה 5*5 ואז עוד איזה שני סטים של 6-10.
בקשר לשיטה שתאקימה מדבר עליה, כנסו ללינק הזה:
http://max-stimulation.hypertrophy-research.com/
יש שם ספר להורדה, אתם מוזמנים לקרוא עליה.
igorek מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-10-06, 18:20   #28
Takima
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bullet
50% לעולם לא יהיה אירובי, אל תגזים.
כן, ומצד שני זה גם לא כל כך אנאירובי. מתחת ל-25% זה כבר אירובי בטוח.

עריכה: Tom Platz היה עושה סקוואטים עם משקל בסביבות ה-100 ק"ג למשך 10 דקות רצופות. עבורו זה היה אירובי
ישן 04-10-06, 20:31   #29
- Idan -

הסמל האישי של- Idan -

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Takima
בטווח של 1-3 חזרות (עם משקלים מקסימאליים) כמעט ולא מתבצעת היפרטרופיה כלל. לפי מה שרשום במאמר שגולן פרסם, טווח חזרות גבוה לא מגביר את ההיפרטרופיה הסרקופלזמית אלא קובע איזה סוג סיבי שריר יקבל יותר היפרטרופיה. ההבדל האמיתי בין חזרות נמוכות לגבוהות הוא סוג הגירוי, בין אם זה גירוי מטבולי או גירוי של מערכת העצבים. היפרטרופיה היא פעילות מטבולית ובטווח של 1-3 חזרות (עם משקלים מקסימאליים) הגירוי המטבולי הוא נמוך מאד ולכן אין טעם לעבוד בו למטרות היפרטרופיה. אני מאמין מתחת ל-50%1RM כמעט ואין שום גירוי בשריר והפעילות היא בעיקר אירובית. אם עושים ממוצע בין 50%1RM ל-100%1RM מקבלים פשרה שזה 75%1RM = עבודה בסביבות ה-10 חזרות (8-12) עם גירוי מטבולי ומשקלים מספיק כבדים כדי לגרום לגדילה משמעותית. מצד שני, עבודה עם 10RM ל-10 חזרות זאת עבודה לכשל בסט אחד, לכן מנמיכים מעט את המשקל ומגבירים את הסטים כדי לגרום ליותר גדילה בשריר. כאן כבר מתנהל הנסיון למצוא את האיזון בין ווליום, אינטנסיביות ותדירות למען גדילת שריר מירבית.

ההבדל בין טווחי החזרות של 8-12 ל4-8 הוא בעיקר של היפרטרופיה כנגד כוח ולא של סוג מסויים של היפרטרופיה. וכן, זה סותר את מה שרשמתי בהודעה הקודמת לגבי ההיפרטרופיה המיופיברילית, אני התבלבלתי, דווקא המושג powerbuilding יותר מתאים כי זה סוג של פיתוח כוח עם היפרטרופיה ביחד. חשוב גם לציין שטווח החזרות הוא לא הדבר היחידי שמשפיע (לכן גם ציינתי את העניין של "משקלים מקסימאליים), כי סטים, משקלים ומנוחות בין סטים הם גם משתנים חשובים מאד ואפשר להגיע לרמת היפרטרופיה משמעותית אפילו עם סטים של חזרה אחת, תתפלאו, Dan Moore פיתח שיטה של עבודה עם 20 סטים של חזרה אחת ו-5-10 שניות מנוחה בכל סט עם משקל של 4RM-10RM למטרת פיתוח שריר.

אני באופן אישי אוהב לעבוד בטווח של 6-10. 6-12 זה טווח גדול מדי לדעתי.
כשאני מדבר על טווח חזרות מסוים, אני מתכוון גם למשקלים שמתאימים לטווח הזה (בוא נגיד, 1-3 חזרות לפני כשל).

ההבדלים בין טווחי חזרות שונים באים לידי ביטוי במס' גורמים, ולא כמו שאתה אומר, הבדל בין כח להיפרטרופיה, או הבדל בין סוגי הסיבים.
ככל שטווח החזרות יהיה נמוך יותר (ובהנחה שמדובר במשקלים מקסימליים או תת מקסימליים), גיוס היחידות המוטוריות יהיה יעיל יותר, הסיבים הלבנים יקחו את רוב העבודה ומרבית ההיפרטרופיה תתרכז בחלק המיופיברילרי של השריר. זה לא או זה - או זה, זה הכל ביחד. וכמובן שישנם עוד הבדלים בין טווחי החזרות, למשל יצור חומצה לקטית, צפיפות עצם, יעילות מאגרי ATP וקריאטין פוספט ועוד דברים. זה הכל מצוין בטבלה שצירפתי בהודעה הקודמת.

בקשר לשיטה של Dan Moore, אני לא בא לזלזל, אבל לי זה יותר נשמע כמו "רסט פאוז". סט אחד של 20 חזרות עם הפסקה של 5-10 שניות בן חזרה לחזרה, ב-RM4-RM10. אם תוצאת השיטה היתה היפרטרופיה בעיקר בחלק הסרקופלזמי של השריר, אני לא אתפלא למה אמרת שטווחי חזרות שונים לא מבדילים בין היפרטרופיה סקופלזמית למיופיברילרית.

דבר אחרון, 50% מ-RM1 זה ממש לא עבודה אירובית, אפילו לא קרוב. וגם 25% זה לא עבודה אירובית.
ישן 04-10-06, 20:37   #30
Gamerrrrr
חבר פעיל

הסמל האישי שלGamerrrrr

גיל:: אמממ תחומי העניין שלי הם:בודיבילדינג, בודיבילדינג, בודיבילדינג, ועוד קצת בודיבילדינג. וגם פוואר ליפט

אידען, לא ידעתי שזה אתה חחחחחח חשבתי רגע מי זה מי זה?! אין מצב כל כך הרבה הודעות ואני לא מכיר אותו חחחחחחחחחחחחחח עכשיו נפל לי האסימון
Gamerrrrr מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-10-06, 20:40   #31
- Idan -

הסמל האישי של- Idan -

ציטוט:
אידען, לא ידעתי שזה אתה חחחחחח חשבתי רגע מי זה מי זה?! אין מצב כל כך הרבה הודעות ואני לא מכיר אותו חחחחחחחחחחחחחח עכשיו נפל לי האסימון
ישן 04-10-06, 20:41   #32
Nimrod
חבר פעיל

הסמל האישי שלNimrod

ציטוט:
אני דורש שתחזור לפרפורמר.
שעה אני לא מבין מי זה, גם אווטר וגם כינוי חדש

"החיטוב שלך זה 80% תזונה
המסה שלך זה 80% אימונים
החיטוב והמסה שלך זה 100% סטרואידים"

ג'אי קטלר במסה (תמונה חדשה) :
http://img19.imageshack.us/img19/9108/66454295sl1.jpg

"סמים הם סטרואידים לנשמה"

נמרוד

מני = מלך ישראל! (חי חי וקיים)
Nimrod מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-10-06, 21:38   #33
Takima
חבר פעיל

ציטוט:
ההבדלים בין טווחי חזרות שונים באים לידי ביטוי במס' גורמים, ולא כמו שאתה אומר, הבדל בין כח להיפרטרופיה, או הבדל בין סוגי הסיבים.
ככל שטווח החזרות יהיה נמוך יותר (ובהנחה שמדובר במשקלים מקסימליים או תת מקסימליים), גיוס היחידות המוטוריות יהיה יעיל יותר, הסיבים הלבנים יקחו את רוב העבודה ומרבית ההיפרטרופיה תתרכז בחלק המיופיברילרי של השריר. זה לא או זה - או זה, זה הכל ביחד. וכמובן שישנם עוד הבדלים בין טווחי החזרות, למשל יצור חומצה לקטית, צפיפות עצם, יעילות מאגרי ATP וקריאטין פוספט ועוד דברים. זה הכל מצוין בטבלה שצירפתי בהודעה הקודמת.
צודק, התייחסתי בכלליות רק לחלק שצויין במאמר כדי להבהיר את העניין של ההיפרטרופיה הסרקופלזמית.

ציטוט:
בקשר לשיטה של Dan Moore, אני לא בא לזלזל, אבל לי זה יותר נשמע כמו "רסט פאוז". סט אחד של 20 חזרות עם הפסקה של 5-10 שניות בן חזרה לחזרה, ב-RM4-RM10. אם תוצאת השיטה היתה היפרטרופיה בעיקר בחלק הסרקופלזמי של השריר, אני לא אתפלא למה אמרת שטווחי חזרות שונים לא מבדילים בין היפרטרופיה סקופלזמית למיופיברילרית.
גם אני חשבתי שזה rest pause. ההבדל הוא בשיטת העבודה, כאן העבודה היא בסטים ממשיים כלומר לאחר ביצוע כל חזרה המשקל חוזר למקום.

ציטוט:
דבר אחרון, 50% מ-RM1 זה ממש לא עבודה אירובית, אפילו לא קרוב. וגם 25% זה לא עבודה אירובית
למה לא? וזה גם תלוי בגודל התרגיל, בסקוואטים למשל כן.
ישן 05-10-06, 14:48   #34
hadar
חבר פעיל

4 סטים של 10
hadar מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה