|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
Banned
כללי:: דניאל
עוסק ב:: Can Squat 2 Plates
חדר כושר: גו-אקטיב
|
![]() קולמן וקאטלר צריכים לדאוג על הכבד שלהם ולא על הברכיים.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
אזהרה - אין לפרסם חברות מתחרות
|
![]() אין כזה דבר דיפ סקאווט. יש כזה דבר סקאווט מלא וסקאווט חלקי. סקאווט מלא=ירידה לסקאווט עד למצב שהמותניים נמוכים יותר מהחלק התחתון של הברכיים.
![]() |
#4 |
Banned
|
![]() אף פעם לא מבין את השאלה הזאת. אתה יכול לעשות תנועה מלאה? אז למה לא לעשות? זה כמו שאני אשאל אותך אם לעשות בנצ'פרס מלא או לעצור 2 ס"מ לפני שהמוט נוגע בחזה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]() זה פוגע בברכיים אם הטכניקה שלך לא טובה(ברכיים נכנסות פנימה על בסיס קבוע), זה גם יכול לפגוע בגב במקרה ואתה לא שומר על הגב זקוף.
ודרך אגב לרדת מתחת למקביל זה חלק מהטכניקה אם אתה לא עושה את זה אז הטכניקה שלך לא טובה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() תעשה דיפ
![]() |
#7 | |
Fat bastard
|
![]() ציטוט:
ברגע ששריר נמתח הוא עוצר בתוכו אנרגיה שאח"כ מתפרצת חזרה (כמו קפיץ בעצם, ברגע שאתה דוחס אותו הוא מפתח אנרגיה, ברגע שתעזוב האנרגיה תשתחרר) ברגע שאתה יורד לסקאווט בעצם נוצרת מתיחה בהאסמטרינג. נקודת המתיחה הכי חזקה שנמדדה אצל אנשים בריאים זה בדר"כ כמה אינצ'ים מתחת למקביל. בנקודה הזו ההאמסטרינג שלך מחזיק בתוכו הכי הרבה אנרגיה ויהיה לך הכי קל לעלות חזרה. (ממש כמו קפיץ) בעצם הברך במקרה הזה מתפקדת כציר, והעומס מופעל על השרירים, בעיקר השרירים הפוסטריורים, כלומר כל השרירים בצד הגו.. גלוטס, האסמטרינג, זורפים וכו'. ברגע שאתה יורד לסקוואט 90 מעלות אתה בעצם עוצר את עצמך מלהגיע לכל הטווח תנועה. העצירה הזאת גורמת להעברת מומנט לברך ואז השחיקה הרבה יותר גבוהה. כמובן בכל מקרה שהברכיים שלך גולשות פנימה גם נוצר מומנט על הברך והשחיקה יותר גדולה. לכן תשאף להימנע מגלישה\קריסה של הברכיים. אולי ההסבר שלי לא הכי מדוייק מבחינה פיזית אבל אני מקווה שהבנת את העיקרון.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() סליחה על השאלה הדבילית אבל מזה מקביל?
![]() |
#9 |
אזהרה - אין לפרסם חברות מתחרות
|
![]()
![]() |
#10 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
רק חשוב להוסיף שאם יורדים נמוך מדי, גם מאבדים את המתיחה הזאת (כי בעצם ההרפיה של ההאמסטרינגס תאפשר את הירידה מטה) ואז עומס גדול עובר לארבע ראשי. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Banned
|
![]() יניב ההסבר שלך מסורבל ולוקה בחסר, אני מציע לך לקרוא את הספר של ריפטו.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אפשר להסתדר טוב מאד עם אימונים שכוללים סקוואט ודדליפט גם אם לא שמעת על ריפטו בכלל, הוא לא המקור היחיד שיש לאימונים ותרגילים מורכבים.
![]() |
![]() |
#13 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
זה שאתה מופתע זה סבבה, אני לא בא לצדד באף צד, רק שם את העובדות על השולחן. הבחירה בידיים של המתאמן. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
מה שאני מנסה להגיד זה פשוט שהוא לא הסמכות העליונה או היחידה לאימונים, יש מספיק מקורות שאפשר ללמוד מהם איך להתאמן.
![]() |