ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 14-01-09, 13:32   #21
justsomeone
חבר פעיל

חטיפי חלבון יעילים באותה מידה של אבקה?ואם כן,איזה מהחטיפים הכי טובים?(לא מבחינת טעם,מצדי שיהיה לזה טעם כמו של קיא)
justsomeone מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-01-09, 13:40   #22
itaiprz1
חבר פעיל

הסמל האישי שלitaiprz1

עוסק ב:: אאני עוסק בעיקר בסמים.
חדר כושר: ספורטוב
שלח הודעה דרך ICQ אל itaiprz1 שלח הודעה דרך MSN אל itaiprz1

ציטוט:
פורסם במקור על ידי epic צפה בהודעה
אין כרגע את הגירסת נטורל בארץ, בכל מקרה זה אותה אבקת חלבון רק ללא חומרי טעם וצבע מלאכותיים.

תנסה לחפש גם מחקרים שמוכיחים שהאוכל שההורים שלך קונים בסופר ומבשלים לך לא מזיק לבריאות, זה הזוי

באותה מידה של לחפש מחקר שאבקת חלבון לא מזיקה.

חוץ מזה שבתחליפי חלב שנתנו לך שהיית תינוק גם יש את אותה אבקת חלבון, אולי זה יעזור.

ואגב, באבקת חלבון יש ערכים נמוכים מאוד של סוכרים, כולסטרול ונתרן יחסית למוצר מהחי.
כמה שזה נכון,
גם מה רע בכורסטרול הכמות שמה כלכך זעומה,
ותביא לה מאמר מווינגט שמה יש הרבה מאמרים על זה ואין להם אינטרסים הם לא מוכרים דברים.
itaiprz1 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-01-09, 13:46   #23
justsomeone
חבר פעיל

לא התכוונתי שזה לא מזיק לבריאות בכלל,רק שזה לא מסוכן כמו שחושבים...לתת פרופורציות.
ישן 14-01-09, 15:01   #24
Sunlight Theory
חבר מתחיל

לשאול מה רע בכולסטרול או נתרן זו בהחלט שאלה טיפשית
עם זאת , אף אחד לא אמר שהתוספי חלבון , לפחות אלה שרוב חברי הפורום משתמשים בהם , מכילים כמויות אסטרונומיות (במילים אחרות , זה בסדר , לא פסלתי את הצ'מפיון או האופטימום) .
קיימים תוספי חלבון שמתוספים בהרבה יותר נתרן וסוכרים , לגבי ערכי הכולסטרול אני לא בטוח עד כמה הם גבוהים (אם בכלל) בתוספי חלבון אחרים .
בנוסף על כך , ואני מניח שזה ברור לכולם , במאסה קל מאוד לעבור את כמויות הכולסטרול והנתרן המומלצות .
Sunlight Theory מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-01-09, 15:24   #25
!Demon!
חבר פעיל

הסמל האישי של!Demon!

כללי:: 179\95
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride

ציטוט:
פורסם במקור על ידי sunlight theory צפה בהודעה
לשאול מה רע בכולסטרול או נתרן זו בהחלט שאלה טיפשית
עם זאת , אף אחד לא אמר שהתוספי חלבון , לפחות אלה שרוב חברי הפורום משתמשים בהם , מכילים כמויות אסטרונומיות (במילים אחרות , זה בסדר , לא פסלתי את הצ'מפיון או האופטימום) .
קיימים תוספי חלבון שמתוספים בהרבה יותר נתרן וסוכרים , לגבי ערכי הכולסטרול אני לא בטוח עד כמה הם גבוהים (אם בכלל) בתוספי חלבון אחרים .
בנוסף על כך , ואני מניח שזה ברור לכולם , במאסה קל מאוד לעבור את כמויות הכולסטרול והנתרן המומלצות .
אז אני טיפש תסביר לי בבקשה מה רע בהם?
!Demon! מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-01-09, 15:47   #26
itaiprz1
חבר פעיל

הסמל האישי שלitaiprz1

עוסק ב:: אאני עוסק בעיקר בסמים.
חדר כושר: ספורטוב
שלח הודעה דרך ICQ אל itaiprz1 שלח הודעה דרך MSN אל itaiprz1

ציטוט:
פורסם במקור על ידי !demon! צפה בהודעה
חחחחחח אחי הוצאתה לי את המילים מהפה, אנשים אומרים דברים שהם ביכלל לא מבינים עליהם.
itaiprz1 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-01-09, 19:06   #27
shaib
חבר פעיל

הסמל האישי שלshaib

הייתי מציע לך דווקא לנקוט כמו שציינו בטכטיקת שיתוף הפעולה..
מה זה אומר?.. על כל שטות שהיא מקריצה.. תגיד "אוקיי.. ובאיזה צורה זה מתבטא"... ככה תמשו אותה עד שהיא תגיעה למבוי סתום ותתחיל לגמגם..
shaib מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-01-09, 19:08   #28
!Demon!
חבר פעיל

הסמל האישי של!Demon!

ציטוט:
פורסם במקור על ידי itaiprz1 צפה בהודעה
חחחחחח אחי הוצאתה לי את המילים מהפה, אנשים אומרים דברים שהם ביכלל לא מבינים עליהם.
חח הוא עוד אומר את זה בביטחון כאילו הוא איזה דוקטור לתזונה
ישן 14-01-09, 19:59   #29
justsomeone
חבר פעיל

תאמין לי שאמרתי לה להגיד לי חיסרון אחד,היא לא יודעת מה היא מדבר אבל היא משוכנעת שזה סטרואידים.
אם תוכלו לענות לי על השאלה לגבי חטיפי החלבון,האם זה אפקטיבי כמו אבקת חלבון ואיזה מומלץ לקחת?(בהנחה שחרא של פרא זהה לטעם של עוגת שוקולד)
ישן 14-01-09, 20:10   #30
shaib
חבר פעיל

הסמל האישי שלshaib

יש חטיפי חלבון ברמה גבוה.. אבל כמובן שאין על אבקה.. גם מבחינת איכות וגם מבחינת מחיר.
חטיף רציני יעלה לך סביבות 12-18 שקל..
בעוד שבאבקת חלבון (whey) מנת הגשה תעלה לך סביבות 7 שקל מקסימום... (כולל החלב שאתה מוסיף לאבקה)
דרך אגב.. מוחרים את השטויות האלו בניו .. ככה שאתה יכול להביא את אמא שלך לשמה ולנסות לקבל הסבר.. (הם מוכרים את זה.. ככה שאין סיכוי שהם יגידו שזה לא בריא.. אפילו אם הם לא מאמינים בזה..)
shaib מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-01-09, 20:22   #31
justsomeone
חבר פעיל

יש גם חטיפי חלבון עם חלבון מי גבינה...אם כך,תוכל להסביר לי למה האבקה יותר טובה?
ישן 14-01-09, 22:28   #32
senate
חבר פעיל

הסמל האישי שלsenate

כללי:: אני לא סנטה

שהיא יותר זולה למנה ולא מכילה פחמימות ושומנים בכמות כמו בחטיף
ישן 15-01-09, 14:02   #33
Sunlight Theory
חבר מתחיל

אני מתנצל בפני שני הפרופסורים שלעיל בעלי היכולת העילאית לאבחן את צפיפות הליפופרוטאינים בהסתמך על חוש הטעם בלבד , ולכן החליטו שהסכנות בעודף כולסטרול ועל הדרך גם בנתרן נשארות בצל , לאור החיוניות שלהם .
להלן הקישורים (הנוטפי רפרנס'ים אם לא תסתפקו) שיחסכו ממני לכתוב הסברים כאילו אני בעצמי חקרתי את הנושא (סוד קטן , גם ד"ר לתזונה סביר להניח שלא בדיוק חקר , ובטח שלא גילה מידע חדש) .

כולסטרול בויקיפדיה
"Cholesterol is transported towards peripheral tissues by the lipoproteins chylomicrons, very low density lipoproteins (VLDL) and low-density lipoproteins (LDL). Large numbers of small dense LDL (sdLDL) particles are strongly associated with the presence of atheromatous disease within the arteries. For this reason, LDL is referred to as "bad cholesterol"."
"According to the lipid hypothesis, abnormally high cholesterol levels (hypercholesterolemia), or, more correctly, higher concentrations of LDL and lower concentrations of functional HDL are strongly associated with cardiovascular disease because these promote atheroma development in arteries (atherosclerosis). This disease process leads to myocardial infarction (heart attack), stroke and peripheral vascular disease. Since higher blood LDL, especially higher LDL particle concentrations and smaller LDL particle size, contribute to this process more than the cholesterol content of the LDL particles,[17] LDL particles are often termed "bad cholesterol" because they have been linked to atheroma formation. "

נתרן בויקיפדיה
נתרן באינפומד
"רוב סוגי התזונה מספקים נתרן בכמות העולה בהרבה על הדרוש."
"יש הסבורים שצריכת יתר של נתרן תורמת להתפתחות לחץ דם גבוה. אצל אנשים הסובלים כבר מיתר לחץ דם הדבר עלול להגביר את הסיכון של אי ספיקת לב. תופעות שליליות אחרות כוללות אצירת נוזלים הגורמת סחרחורת והתנפחות של הפנים והרגליים.
מנות עודפות גדולות במיוחד, אפילו של מלח שולחן, עלולות לגרום פרכוסים או תרדמת ואפילו מוות."
ישן 15-01-09, 14:59   #34
!Demon!
חבר פעיל

הסמל האישי של!Demon!

ציטוט:
אני מתנצל בפני שני הפרופסורים שלעיל בעלי היכולת העילאית לאבחן את צפיפות הליפופרוטאינים בהסתמך על חוש הטעם בלבד , ולכן החליטו שהסכנות בעודף כולסטרול ועל הדרך גם בנתרן נשארות בצל , לאור החיוניות שלהם .
להלן הקישורים (הנוטפי רפרנס'ים אם לא תסתפקו) שיחסכו ממני לכתוב הסברים כאילו אני בעצמי חקרתי את הנושא (סוד קטן , גם ד"ר לתזונה סביר להניח שלא בדיוק חקר , ובטח שלא גילה מידע חדש) .

כולסטרול בויקיפדיה
"cholesterol is transported towards peripheral tissues by the lipoproteins chylomicrons, very low density lipoproteins (vldl) and low-density lipoproteins (ldl). Large numbers of small dense ldl (sdldl) particles are strongly associated with the presence of atheromatous disease within the arteries. For this reason, ldl is referred to as "bad cholesterol"."
"according to the lipid hypothesis, abnormally high cholesterol levels (hypercholesterolemia), or, more correctly, higher concentrations of ldl and lower concentrations of functional hdl are strongly associated with cardiovascular disease because these promote atheroma development in arteries (atherosclerosis). This disease process leads to myocardial infarction (heart attack), stroke and peripheral vascular disease. Since higher blood ldl, especially higher ldl particle concentrations and smaller ldl particle size, contribute to this process more than the cholesterol content of the ldl particles,[17] ldl particles are often termed "bad cholesterol" because they have been linked to atheroma formation. "

נתרן בויקיפדיה
נתרן באינפומד
"רוב סוגי התזונה מספקים נתרן בכמות העולה בהרבה על הדרוש."
"יש הסבורים שצריכת יתר של נתרן תורמת להתפתחות לחץ דם גבוה. אצל אנשים הסובלים כבר מיתר לחץ דם הדבר עלול להגביר את הסיכון של אי ספיקת לב. תופעות שליליות אחרות כוללות אצירת נוזלים הגורמת סחרחורת והתנפחות של הפנים והרגליים.
מנות עודפות גדולות במיוחד, אפילו של מלח שולחן, עלולות לגרום פרכוסים או תרדמת ואפילו מוות."
אז לך גאון אני מסביר:
כולסטרול שאתה צורך מאוכל הוא לא כולסטרול בדם..כולסטרול בדם נקבע מהיחד בין hdl(כולסטרול "טוב") לבין כולסטרול הרע ככה שאסול להימנע מכולסטרול .היחס ביניהם אמור להיות 3.5 או מטע
עכשיו נתרן
נתרן זה מינרל חיוני לגוף לצורך תפקוד המערכות האנבוליות של הגוף .המלצה היא 2 גרם נתרן לליטר מים עכשיו בן אדם ששוקל 80 קילו צריך לצרוך 3-4 ליטר מים אם אני לא טועה ככה שכמות הנתרן היא 6-8 גרם שתחשב את זה זה די הרבה..עכשיו במידה ועברת את זה , זה יוצא בשתן ..
עכשיו אתה יודע מה יקרה אם לא תצרוך מספיק נתרן?
מופרש הורמון אנדרול שגורם לאי תפקוד נכון של הגוף בכך שהוא לא נותן לנתרן לצאת ולפיכך גם למים שבאים אחרי הנתרן ויש לך עגירת מים מרובה בגוף...
כמו כן נתרן מכניס אשלגן לתאים כשאין לך מספיק נתרן -אששלגן לא נכנס נכון לתאים אם בכלל

אז סבבה זה לא שאתה יכול לאכול מזה בלי סוף אבל לזלזל ככה בשני דברים חשובים כאלה ולהתרחק מהם זה עוד יותר טעות
ישן 15-01-09, 15:23   #35
Sunlight Theory
חבר מתחיל

ציטוט:
מה הבעיה עם נתרן וכולסטרול?
ציטוט:
ציטוט:
חח הוא עוד אומר את זה בביטחון כאילו הוא איזה דוקטור לתזונה
כאמור , כולסטרול ונתרן חיוניים , אך מתגובה של "מה הבעיה עם נתרן וכולסטרול" , משתמעת לגיטימציה לאכילתם ללא גבול .

ציטוט:
אז סבבה זה לא שאתה יכול לאכול מזה בלי סוף אבל לזלזל ככה בשני דברים חשובים כאלה ולהתרחק מהם זה עוד יותר טעות
שמח לראות שאתה מבין וכעת אתה מציין שיש להמנע מכמויות שמעבר למנה המומלצת , אך אני לא רואה היכן נכתב על ידי שיש להמנע לחלוטין מכולסטרול ונתרן .
ציטוט:
במאסה קל מאוד לעבור את כמויות הכולסטרול והנתרן המומלצות .
לא היית עובר את המנות המומלצות של נתרן וכולסטרול .

ציטוט:
כולסטרול שאתה צורך מאוכל הוא לא כולסטרול בדם
אתה בטוח שלכולסטרול אקסוגני אין השפעה על רמת הכולסטרול בדם?
כלומר , אין צורך להקפיד על כמות הכולסטרול שצורכים ממזון?
ישן 15-01-09, 15:37   #36
!Demon!
חבר פעיל

הסמל האישי של!Demon!

ציטוט:
במקום להתגונן , שתף איתה פעולה .
תראה לה את מה שעלול להיות לא בריא , שהוא בעיקר הנתרן וכמות זניחה עוד יותר של כולסטרול .

זה יעבוד בתנאי שתצליח לשכנע אותה שהמקורות היחידים לחלבון הם טונה (שהיא בין הדגים הבינוניים המכילים כספית ולכן מומלץ לא לצרוך יותר מידי) , בשרים שעלולים להיות רוויי שומן וכולסטרול (תקווה שהיא לא תחשוב על חזה עוף , וגם אם כן תשאל אותה כמה כבר אפשר) , מוצרי חלב גם כן הבעיה עם הבשרים (שוב , קיימים מוצרים דלי שומן וכולסטרול אפסי , אבל גם כן שוב כמה כבר אפשר) וכו' .

גם אני יכול לתפוס על קטנות גבר...
מה גם הוספת את השומן הרווי לרשימה שלפי מה שאתה אומר זהבכלל רעל
ישן 15-01-09, 15:48   #37
Sunlight Theory
חבר מתחיל

לא , אתה לא יכול , כתבתי "שעלול להיות לא בריא..." (כלומר במקרה של כמויות גבוהות)

האם שומן רוויי נחוץ לנו בתזונה?
ישן 15-01-09, 15:52   #38
!Demon!
חבר פעיל

הסמל האישי של!Demon!

ציטוט:
לא , אתה לא יכול , כתבתי "שעלול להיות לא בריא..." (כלומר במקרה של כמויות גבוהות)

האם שומן רוויי נחוץ לנו בתזונה?
דבר ראשון אתה רשמת שעלול להיות רווי שומן כאילו שיהיה ששם שומן בקטע שזה לא טוב ולא שהשומן עצמו עלול להיות לא בריא...
דבר שני שומן רווי חיוני תפקוד תקין של הגוף ואם אני לא טועה אמור להוות כ20-30% מסך השומנים שאתה צורך ביום...בכל אופן אסול להימנא ממנו אך כמות גדולה מדי ממנו בשימוש יום יומי עלול לגרום להעלעת ldl ולגרום לסתימת אורקים
ישן 15-01-09, 15:58   #39
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

ציטוט:
פורסם במקור על ידי !Demon! צפה בהודעה
אז לך גאון אני מסביר:
כולסטרול שאתה צורך מאוכל הוא לא כולסטרול בדם..כולסטרול בדם נקבע מהיחד בין hdl(כולסטרול "טוב") לבין כולסטרול הרע ככה שאסול להימנע מכולסטרול .היחס ביניהם אמור להיות 3.5 או מטע
עכשיו נתרן
נתרן זה מינרל חיוני לגוף לצורך תפקוד המערכות האנבוליות של הגוף .המלצה היא 2 גרם נתרן לליטר מים עכשיו בן אדם ששוקל 80 קילו צריך לצרוך 3-4 ליטר מים אם אני לא טועה ככה שכמות הנתרן היא 6-8 גרם שתחשב את זה זה די הרבה..עכשיו במידה ועברת את זה , זה יוצא בשתן ..
עכשיו אתה יודע מה יקרה אם לא תצרוך מספיק נתרן?
מופרש הורמון אנדרול שגורם לאי תפקוד נכון של הגוף בכך שהוא לא נותן לנתרן לצאת ולפיכך גם למים שבאים אחרי הנתרן ויש לך עגירת מים מרובה בגוף...
כמו כן נתרן מכניס אשלגן לתאים כשאין לך מספיק נתרן -אששלגן לא נכנס נכון לתאים אם בכלל

תסלח לי, כן.. אבל זאת אחת ההודעות הכי הזויות, לא נכונות ולא קשורות למציאות שראיתי בחיים שלי - ואני כבר הרבה זמן קורא תגובות הזויות, תאמין לי.

אז ככה:

1. HDL וLDL זה לא הכולסטרול עצמו, אלה נ-ש-א-י-ם של כולסטרול (שמהווים אינדיקציה לכמות הכולסטרול כיוון שהם נושאים אותו). כולסטרול לא יכול לנוע חופשי בזרם הדם ולכן יש לו נשאים. LDL - נשא "רע", לוקח את הכולסטרול לפריפריה, כי עודף שלו קשור בהתפתחות של טרשת עורקים. HDL - נשא "טוב", לוקח את הכולסטרול חזרה מהפריפריה לכבד וקשור בהורדת הסיכון לטרשת עורקים. להגיד שכולסטרול בתזונה זה לא חשוב זה לא נכון. קודם כל, לגוף אין הרבה דרכים להפטר מכולסטרול - אז העודפים צריכים להצטבר איפשהו, אם זה LDL זה יכול לגרום לטרשת ואם זה מצטבר בתאים (בתור כולסטרול-אסטר) זה יכול לגרום למוות שלהם. זה נכון שיש גורמים תזונתיים שונים שמשפיעים על היחס בין LDL וHDL ולא רק כולסטרול תזונתי, אבל מקורות עשירים בכולסטרול הם בד"כ מוצרים מהחי שבד"כ מכילים יחסית הרבה שומן רווי שגורם להרעה של פרופיל הכולסטרול (יותר LDL).

עריכה, בעקבות הודעות שפורסמו במהלך הכתיבה: שומן רווי מהתזונה אינו חיוני לתפקוד הגוף ואפשר להמנע ממנו כליל. בכל אופן הוא לא אמור לעלות על שליש מסה"כ השומן שצורכים.

2. עכשיו נתרן - בלי נתרן אתה מת, בלי קשר לאנבוליות. אין איזשהו קשר מיוחד וישיר בין נתרן ואנבוליזם. נתרן הוא המומס העיקרי בנוזל החוץ תאי בגוף ולכן כמות הנתרן בגוף למעשה קובעת את נפח הנוזל החוץ תאי (כולל נפח הדם למשל). יש לו תפקידים פיזיולוגיים חשובים רבים כמו אקסיטציה של תאים (למשל יצירת סיגנלים חשמליים בלב או בתאי עצב), תפקיד מכריע בתפקוד הפיזיולוגי של הכליה ועוד - אבל אנבוליזם? WTF.
צריכה של 8 גרם נתרן ביום זה ה-ר-ב-ה יותר ממה שמומלץ, אתה ממליץ על סכנה לבריאות. בטווח הקצר - אגירה של הרבה נוזלים, בטווח הארוך - נזק לכליות. הצריכה היומית של נתרן צריכה להיות בערך 150mEq ביום שזה בערך 3 גרם נתרן - ממש לא 2 גרם נתרן לכל ליטר מים ששותים. אולי התכוונת לזה ש2 גרם נתרן (לא בדיוק אבל פלוס מינוס) מומסים בגוף בליטר נוזל חוץ תאי, אבל זה לא קשור לעניין.
במידה ועברת את צריכת הנתרן זה לא יוצא בשתן, לפחות לא בימים הראשונים. עוברים כמה ימים עד שהכליות מסתגלות לזה, בינתיים יש אגירה של נתרן ונוזלים ועליה במשקל ורק לאחר ההסתגלות אתה תצליח להפטר מכמות שמתאימה למה שאתה מכניס. הנוזלים העודפים ישארו עד שתוריד שוב את צריכת הנתרן לנורמה.

3. אנדרול זה סטרואיד אנבולי סינתטי, ממש לא משהו שמופרש בגוף. אולי התכוונת לאלדוסטרון. ההורמון הזה מופרש, לענייננו, כשיש ירידה בנפח נוזלי הגוף כשהמטרה שלו היא לשמור על הנתרן והנוזלים שכבר קיימים שלא יצאו בשתן. משמע, הוא שומר על נפח נוזלי הגוף הקיים - הוא לא יכול להגדיל אותו. הדרך היחידה להגדיל את נפח נוזלי הגוף זה לצרוך נוזלים ואלקטרוליטים וכמובן שרמות האלדוסטרון ישתנו בהתאם כשנפח נוזלי הגוף יעלה. מה שיגרום לאגירת מים מרובה, כפי שצויין, זה דווקא מה שאתה הצעת - לצרוך 8 גרם נתרן ביום.

4. נתרן לא בדיוק מכניס אשלגן לתאים. יש משאבה בגוף שקוראים לה משאבת נתרן-אשלגן והיא עובדת על ATP. התפקיד שלה זה להוציא נתרן מהתאים ולהכניס אשלגן. אלא אם כן תעלים נתרן מתוך התאים, היא תוכל לעבוד - אם הגעת למצב שאין מספיק נתרן כדי שהמשאבה תעבוד, כנראה שאתה כבר מת.

לסיכום: נתרן הוא אלקטרוליט חשוב עם תפקידים פיזיולוגיים רבים וחשובים כשהוא נצרך במידה. צריכה עודפת של נתרן אינה מומלצת ויכולה להזיק לבריאות, במיוחד בטווח הרחוק.

כולסטרול גם הוא בעל תפקיד פיזיולוגי, אבל אין חשיבות גדולה לצריכה שלו מהתזונה (הוא מיוצר ממילא בגוף) וצריכה עודפת שלו לאורך זמן לא תניב תוצאות טובות, במיוחד בהתחשב במאכלים שבד"כ מכילים כמויות גדולות שלו.

הפרטים הפיזיולוגיים שהצגת אינם נכונים ואם אתה לא בטוח - עדיף שלא תכתוב, באמת.

אתם קוראים אחד לשני בזלזול "דוקטור" ו"פרופסור", כאילו שאתם יותר טובים. לכולנו יש עוד מה ללמוד, אז באמת, קצת ענווה.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-01-09, 16:04   #40
Sunlight Theory
חבר מתחיל

משה , אם זו לא טרחה עבורך , אשמח אם תוכל לכתוב בקצרה על האם זה נכון ששומן רווי חיוני ואם כן מדוע .
יש משהו בטיעון של "!demon!" , במקורות מידע שונים ניתן למצוא התייחסות לכמות השומן הרווי המומלצת .
תגובה