|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() חייבים לספור גם חלבונים לא מלאים, הם גם ככה הופכים להיות חלבונים מלאים בשילוב עם שאר חומצות האמינו שבאו מאוכל אחר אז למה לא לחשב אותם?
![]() |
#2 |
מושעה
|
![]() כי זה שולי...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ברוב התפריטים זה ממש לא שולי, זה יכול להצטבר לכמות יפה מאוד של חלבון.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]()
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() סופר גם את הלא מלא אבל לא מחפש מקורות כאילו של חלבון על הדרך גם.
בחיטוב אין הרבה מה לספור הכל מלא. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
מושעה
|
![]() בקטנה....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() רק מלא למרות שתיאורטית צריך לספור גם את הלא מלא..
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() מזה בדיוק חלבון לא מלא?
ומזה בדיוק חלבון מלא? אני יודע שחלבון זה חלבון נקודה |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() לא, יש 20. לא 22. תאמין לי משה יודע... הוא עשה קורס בביוכימיה :laugh:
![]() |
#10 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() הגדרה בכימיה אורגנית: חומצת אמינו היא כל מולקולה שיש בה קבוצה קרבוקסילית [cooh] ובעמדה אלפא אליה יש קבוצת אמין. לפי ההגדרה הזו יש כמות עצומה של חומצות אמינו.
הגדרה ביוכימית/ביולוגית: הגנום שלנו מכיל קודים ל20 חומצות אמינו בלבד. כל החלבונים בגוף מורכבים מ20 חומצות אמינו, לא פחות ולא יותר. אפשר לעשות להן מודיפיקציות באמצעות אנזימים ואפשר ליצור מהן חומצות אמינו אחרות, אבל כאשר רוצים לסנטז חלבון, משתמשים ב20 חומצות אמינו בלבד. משמע, לצורך העניין וההגדרות שלנו, יש 20 חומצות אמינו. בנוגע לBV: ראשית, יש מדדים אחרים לחלבון שנותנים ניקוד שונה לחלבונים שונים, חלקם יותר רלוונטיים והגיוניים מBV. שנית, האם חשבת פעם מדוע יש לחלבון חסר BV נמוך? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() אוקיי משה, אני מוריד את הכובע :o
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
חלבון לא מלאים מנוקדים נמוך כי חומצות אמיניות מסויימות מצויות בכמות נמוכה שם או שלא מצויות בכלל. אבל האמת היא שארוחה ממוצעת ומאוזנת משלבת כמה מקורות חלבון, ע"ע בשר, קטניות, דגנים, ירקות וכו' מה שמשלים לחלבון מלא. (בסויה אין מתיונין ויש את כל השאר ובתירס אין ליזין ויש כמות גדולה של מתיונין, למשל) לכן מה שאמרת הוא פשוט לא נכון.
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() אני סופר גם את הלא מלא. עם מחשבים את כל החלבון הלא מלא שלי ביחד זה יוצא כמות יפה של חלבון.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() גם מלא וגם לא מלא