|
פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 | |
מנהל מקצועי
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
מה זה החרא הזה "חייב לכל דבר שיהיה בורא"? מצטער זה טענה מפגרת ביותר. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
מנהל מקצועי
|
![]() ציטוט:
זה יותר מסתם פיצוץ. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
1. לכל דבר מצוי שנוצר במסגרת הזמן חייב להיות מה שקדם לו ויצר אותו. 2. אי אפשר לבנות משהו מכלום. זאת אומרת שלכל קיום חייב להיות בסיס וחייב להיות מצוי ראשון קודם לכל מה שנמצא על מנת שקיום יוכל להתאפשר. ולמצוי הראשון אין יוצר/בורא כי הוא הבסיס לקיום עצמו. 3. מאחר ואין מה שקדם למצוי הראשון וכבר בתחילת הזמן הוא היה קיים, זה אומר שהוא לא מוגבל ע"י הזמן ולא מוגבל ע"י דבר כי הוא הראשון ואין מה שקדם לו. "לא מוגבל" = "אינסופי", אם אין לו התחלה, גם לא יכול להיות לו סוף. לכן, הוא אינסופי (מכל הבחינות) וכל השאר מוגבלים על ידו. ואני לא מנסה להוכיח פה דבר, אני רק מסביר את הטענה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
דבר שני, אם אלוהים היה קיים, הוא היה חייב להיות מוגבל לחוקי הלוגיקה. "אני חושב - משמע אני קיים". מה שאומר, שאם אלוהים לא היה מוגבל לחוקי הלוגיקה, זה אומר שכרגע כל מה שאנחנו עושים, כל הדיון הזה כרגע מתקיים בתוך חלום של דוב גריזלי. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
בעניין ה"חלום של דוב גריזלי". אתה צודק, זה כמו שאני תמיד אומר על המטריקס, אם אפשר להוכיח שאנחנו לא נמצאים בתוך איזה מחשב ענק. אתה מדבר על לוגיקה אנושית ואצל כל אחד היא שונה. כולנו מוגבלים והלוגיקה שונה אצל כל אדם למרות שיש הרבה דברים משותפים. אם אפשר לקרוא לאלהים הגיוני? שוב, זה מסתכם בזה שההגיון (לוגיקה) שלנו הוא אנושי ומוגבל. אם אלהים קיים, הוא פועל וקיים ע"פ הגיון אלוהי ולאו דווקא ע"פ מה שאנחנו חושבים. קודם אני רק הסברתי טענה, אבל מה שאני בעצם אומר עכשיו זה שבסוף הדברים מסתכמים במה שהאדם רוצה להאמין, מה שנראה לו הכי הגיוני ע"פ הלוגיקה וההבנה שלו. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר ותיק
כללי:: אני אואב תרד
עוסק ב:: סוחר תרד.
|
![]() אני זוכר שהיה פעם כתבה yahoo ש69% לפי הנתונים הקיימים שאלוהים קיים...
עשו איזה מחקר מקיף על זה אגב משהו מוזר שחשבתי עליו , אם כבר חושבים בצורה הסתברותית , אין מספיק חלקיקים ביקום הזה כדי לתאר את ההסתברות שנגיע למצב ש בכלל תהיה חברה עם אמונה באלוהים שלא לדבר על הצפנים בתורה שאני לא יודע עם להאמין להם אול א אבל סטטיסטית אין שום ספר אחר עם תופעה כזאת ואני יודע שחבורה של אתאיסטים מצאו קודים לכאורה במובי דיק אבל האיות בכלל היה שגוי לגמריי ללא תחביר במשפטים וההסתברות של רוב הדברים האלה הייתה שווה למה שמצפים סטטיסטית לאומת התנך , וגם חלק מהממצאים היו שקריים כאשר חזרו על הניסוי לאמת אותו. בכל אופן מה ההסתברות שזה יקרה או שיהיה "מסך שלג" של חלקיקים , בכל טקסט שנכתב באינטרנט אין מספיק אפסים לרשום מספר כזה.
![]() |
#8 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
שאלה יותר מעניינת היא, מאיפה אלוהים הגיע? אני יודע שאתה תענה שהוא תמיד היה מאז ומתמיד ובנקודה הזאת הויכוח לא יכול להמשיך. אני רק אציין שזה הרבה יותר פשוט להגיד שגם העולם היה קיים מאז ומתמיד ואף אחד או שום דבר לא יצר אתו, כמו שטוענים על אלוהים, וככה אתה לא תוכל להפריך את זה. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
בכל מקרה אני מאמין בלי לשאול יותר מדי שאלות |
|
![]() |
![]() |