ההרכב הכימי של הדבש נחקר בצורה נרחבת ונמצאו בו מעל ל-180 מרכיבים כימיים. חלקם משותפים לכל סוגי הדבש וחלקם ייחודים לדבש מסוג מסוים. הנתונים בטבלה להלן מייצגים ערכים ממוצעים ונלקחו מתוך נתוני usda (משרד החקלאות האמריקני).
ההרכב הכימי של הדבש
המרכיב אחוז
פרוקטוז (סוכר פירות) 38.5
גלוקוז (סוכר ענבים) 31.0
מים 17.1
מלטוז (סוכר לֶתֶת) 7.2
סוכרוז (סוכר לבן) 1.5
טרי־סוכרים ופחמימות נוספות 1 4.2
מינרלים, ויטמינים2 ואנזימים3 0.5