ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 07-01-07, 14:08   #1
Shlomik
מנהל ראשי

הסמל האישי שלShlomik

ציטוט:
פורסם במקור על ידי shahaflol
לפי הציטוט שלך קריאטין נבנה מחלקים משלוש חומצות האימנו האלה. זה לא אומר שהוא חלבון
אין לי מה להמשיך להתווכח איתך הבאתי לך 2 הוכחות שהוא סוג של חלבון:
1) הוא מכיל חנקן, מבין אבות המזון : פחמימות, חלבונים, שומנים.
החלבונים הם היחידים שמכילים חנקן בנוסף את רוב הקשרים האמידים בטבע אתה תמצא בחלבון.
2) חומצות אמינו מרכיבות חלבונים ולא משהו אחר.

אם יש לך הסבר למה הוא לא סוג של חלבון אני אשמח לשמוע.

האמת שגם אני לא ידעתי שהוא סוג של חלבון עד יום שישי האחרון אבל המרצה לפיזיולוגיה שלנו בוינגייט הסביר לנו את העניין אני יברר איתו שוב אולי לא הבנתי אותו נכון למרות שאני בספק.

Email: shlomik@israelbody.org
Shlomik מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-01-07, 14:53   #2
shahaflol
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Shlomik
אין לי מה להמשיך להתווכח איתך הבאתי לך 2 הוכחות שהוא סוג של חלבון:
1) הוא מכיל חנקן, מבין אבות המזון : פחמימות, חלבונים, שומנים.
החלבונים הם היחידים שמכילים חנקן בנוסף את רוב הקשרים האמידים בטבע אתה תמצא בחלבון.
2) חומצות אמינו מרכיבות חלבונים ולא משהו אחר.

אם יש לך הסבר למה הוא לא סוג של חלבון אני אשמח לשמוע.

האמת שגם אני לא ידעתי שהוא סוג של חלבון עד יום שישי האחרון אבל המרצה לפיזיולוגיה שלנו בוינגייט הסביר לנו את העניין אני יברר איתו שוב אולי לא הבנתי אותו נכון למרות שאני בספק.
אל תבין אותי לא נכון, אני לא בא לזלזל בך.
נכון מבין אבות המזון החלבונים הם היחידים שמכילים חנקן, אבל מי אמר שקריאטין הוא אך ורק אחד מהם? לא מחייב שקריאטין הוא אך ורק או פחמימה או חלבון או שומן.

גם בקישור שהבאת בעצמך תראה כי שלוש חומצות האמינו שהבאת הן משמשות כאנזימים בתהליך של בניית הקריאטין, והקריאטין עצמו אינו מכיל את החומצות אמינו האלה לאחר שנבנה. אם הקריאטין הוא חלבון, אז מאיזה חומצות אמינו הוא מורכב?

אם יש לך הסבר או מקור טוב וברור לקרוא בו, הוא יתקבל בשמחה. פשוט אני בכל מקום שראיתי על קריאטין לא היה רשום שהוא חלבון, חומצות האמינו האלה מתפקדות כאנזים בתהליכים שעובר הקריאטין ולא היה רשום שהוא מורכב מהן או מכל חומצת אמינו אחרת. הרי אנזים משמשים כזרזים לתהליכים ובהרבה מאוד תהליכי בניה ופירוק בגוף משתתפים אנזימים שלרוב הם חלבונים אבל זה לא מעיד על כך שהחומר שנוצר הוא חלבון. יותר מזה, התפקיד של קריאטין בגוף לא דומה לאף אחד מתפקידי החלבון בגוף.
shahaflol מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-01-07, 16:06   #3
Shlomik
מנהל ראשי

הסמל האישי שלShlomik

shahaflol לרגע לא חשבתי שאתה מזלזל בי

2 דברים:
1) אין לי יותר מדי זמן לחקור את הנושא לעומק אבל ביום שישי הקרוב אני פוגש שוב את המרצה היקר שלי לפיזיולוגיה ואני אברר איתו את הנושא אני אפרסם פה את התשובה בסוף שבוע הקרוב.

2)
ציטוט:
יותר מזה, התפקיד של קריאטין בגוף לא דומה לאף אחד מתפקידי החלבון בגוף.
הטענה הזאת לא מוכיחה כלום כיוון שיש חלבונים נוספים שיש להם תפקיד יחודי להם בגוף לדוגמא: מיוזין ואקטין שבזכותם אנחנו יכולים להזיז את השרירים בגופנו אני לא אכנס כאן להסבר המדויק של הפעולה כיוון שזה לא עקרוני לדיון אבל הנקודה היא שקיימים כמה סוגים של חלבונים נוספים בגופנו שיש להם תפקידים יחודים ושלא דומים לתפקידים אחרים של חלבון בגוף.

ישן 07-01-07, 16:16   #4
shahaflol
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Shlomik
shahaflol לרגע לא חשבתי שאתה מזלזל בי

הטענה הזאת לא מוכיחה כלום כיוון שיש חלבונים נוספים שיש להם תפקיד יחודי להם בגוף לדוגמא: מיוזין ואקטין שבזכותם אנחנו יכולים להזיז את השרירים בגופנו אני לא אכנס כאן להסבר המדויק של הפעולה כיוון שזה לא עקרוני לדיון אבל הנקודה היא שקיימים כמה סוגים של חלבונים נוספים בגופנו שיש להם תפקידים יחודים ושלא דומים לתפקידים אחרים של חלבון בגוף.
אני יודע מהם מיוזין ואקטין ומה תפקידם. לחלבונים יש כמה תפקידים חשובים, וקריאטין לא ממלא אף אחד מהם למיטב ידיעתי. עדיין לא אמרת לי אם מאיזה חומצות אמינו מורכב קריאטי.

ד"א מה אתה לומד?
shahaflol מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-01-07, 16:40   #5
Shlomik
מנהל ראשי

הסמל האישי שלShlomik

ציטוט:
פורסם במקור על ידי shahaflol
אני יודע מהם מיוזין ואקטין ומה תפקידם. לחלבונים יש כמה תפקידים חשובים, וקריאטין לא ממלא אף אחד מהם למיטב ידיעתי. עדיין לא אמרת לי אם מאיזה חומצות אמינו מורכב קריאטי.

ד"א מה אתה לומד?
אני לומד את הקורס הסטנדרטי של מדריכי חדר הכושר.

ולגבי קריאטין בדקתי עכשיו בחומר שקיבלנו בנושא תזונה והוא מופיע תחת הקטגוריה "תרכובות חלבוניות" יחד עם BCAA, HMB וכל החברים.

אז הרצתי טיפה חיפושים על ההרכב שלו ולפי הבנתי כרגע הוא סוג של חומצת אמינו בפני עצמו (לפחות לפי אתר DrugBank) שזה אולי מגדיר אותו באמת כסוג של "תרכובת חלבונית" אבל כנראה שלא סוג של חלבון בכל מקרה כמו שציינתי בשישי אני מקווה ליותר מידע ולתשובה חד משמעית.

תגובה