|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() ואיך זה קשור ? (אני לא בן 15 50 קילו)
__________________
C:\DSC_000087KG |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() בוא נראה אם הבנתי אותך כמו שצריך.
בוא נניח שאתה שוקל משהו כמו 80 ק"ג. אתה לוקח 40 גר' סוכר ענבים לפני אימון. אתה גם לוקח 80 גר' סוכר ענבים אחרי האימון. אז אתה בעצם לוקח 120 גר' של סוכר סביב האימון שלך. זו כמות אדירה, אדירה של סוכר. לדעתי אתה לוקח הרבה יותר מדי. אני לא אומר לך לשנות, אלא רק מציע לך לבדוק את עצמך בקטע הזה שוב. מנסיוני האישי אפשר להסתדר עם פחות מחצי הכמות הזו (אני אומר את זה בעדינות, כי אני לוקח 1/4 מהכמות שלך. ושחיף אני לא). לגבי סוכר רגיל, אני לא ידעתי שהוא לא מקור אנרגיה מתאים, ואשמח אם תסביר לי למה. לחם עם ריבה לפני אימון בהחלט עובד בשבילי. כמו כן, הרבה גיינרים וחטיפי חלבון מכילים כמויות ענקיות של סוכר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
מנהל הפורום
תאריך הצטרפות: Jul 2008
הודעות: 4,423
גיל:: 38
חדר כושר: חדר כושר
|
![]() ציטוט:
זה בטח קונפיטורה ולא ריבה תכלס... מה שעושה ממנה 90% סוכר בערך ו 10% פרי . בריבה יש כמות אדירה של סוכר ... אדירה פשוט ... ולא סוכר טוב ! לפני אימון אתה אוכל הרבה פחמימות ... בשביל אנרגיה . סוכר לבן , זה זבלה לגוף שלך ... הערך של זה שווה לתחת ... סוכר ענבים זה הפחמימה עם הערך הגליקמי הכי גבוה שיש בעולם . ![]()
__________________
"Yes, if you squat wrong it fucks things up. If you squat correctly, those same fucked-up things will unfuck themselves." - Mark Rippetoe - |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
כמו כן הכמות שלפני האימון היא זו שאופטימלית מבחינת צריכת השריר בזמן האימון מעבר לצריכת הגליקוגן האגור בשריר. אלו ערכים שנצרכים רק מסביב לאימון וזו הדרשיה היחסית מדוייקת לצרכי הגוף ככה למרות שזה ניראה כמות גדולה, זו כמות שהגוף זקוק לה ולמלא מאגרים. לגבי הריבה, אתה יכול לצרוך ריבות שהם 100% פרי ללא סוכר לבן ככה שאתה נהנה מפרוקטוז איכותי ולא סוכר לבן לא שימושי. חטיפי חלבון וגיינרים איכותיים מכילים גרמים בודדים של סוכר לבן פשוט וזה רק בשביל המתקה שאר הסוכרים שם הם לרוב פרוקטוז או דקסטרוז ויש גם הרבה פחמימות מורכבות.
__________________
C:\DSC_000087KG |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
סוכר לבן שולחני (הסוכר ה"רע") גם הוא מורכז משתי יחידות - יחידה של גלוקוז ויחידה של פרוקטוז. לכן, כשאתה אוכל סוכר לבן, אתה אוכל 50% גלוקוז, 50% פרוקטוז. הוא מתפרק מהר, וגם הוא גורם להקפצת האינסולין בדם. אפילו שהערך הגליקמי שלו נמוך יותר. לכן, אם גיינר מכיל פרוקטוז ודקסטרין (דקסטרין = שרשרת ארוכה של גלוקוזים), זה כמו לומר שהוא מכיל סוכר, כי הוא מכיל את שני החלקים שמרכיבים סוכר - אבל לא בתור סוכר, אלא כל אחד בנפרד. להמשיך? |
|
![]() |
![]() |