ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה
 
הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 31-03-08, 17:07   #1
Triple_H
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Nov 2005
הודעות: 45
ברירת מחדל

קודם כל תודה רבה על התשובות!

ציטוט:
פורסם במקור על ידי bigwave1
כאשר רמת הסוכר בדם גבוהה הלבלב מפריש אינסולין בכמות גדולה מאוד ולאחר כמה שעות נוצר מצב שרמת הסוכר בדם שלך נופלת והיא נמוכה מאוד מה שיוצר גל של רעב ותחושת אי נוחות.
השאלה היא האם זאת רק תחושה של רעב ואי נוחות שנוצרת לאחר שיש נפילה ברמת הסוכר בדם, או שיש גם קשר בין שריפת השומן בגוף לרמת הסוכר בדם (וכמות האינסולין). כי לפי מה שהבנתי- במצב שמופרש הרבה אינסולין הגוף לא שורף שומן.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי bigwave1
אתה מקפיץ את רמת הסוכר בדם לאחר אימון כדי לתת לגוף ספיגה כמה שיותר מהירה של המזון שהוא צריך במטרה לבנות ולתקן רקמות פגועות. וכן, גם כדי לסתור את ההורמון המפרק קורטיזול
.
תוכל להסביר מה הכוונה ב-"לסתור את ההורמון המפרק קורטיזול"? לא הבנתי כ"כ. קורטיזול זה הורמון שמופרש בפעילות ספורטיבית, לא כך? אז האם זה טוב או רע לסתור אותו.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי bigwave1
בחיטוב אתה יכול לוותר על הסוכר ענבים ביחד עם השייק לאחר אימון כי זה סתם קלוריות מיותרות וגם ככה אתה לא תבנה שריר בתקופה של מאזן קלורי שלילי, שייק חלבון עם מעט פחמימות (כמו פריכיות אורז או פרוסות לחם הכל תלוי בתפריט שלך) יעשו את העבודה.
אני מבין מה שאתה אומר, אבל קראתי פה מהרבה אנשים שבחיטוב אין טעם להוריד לגמרי את הסוכר ענבים, וזאת מפני שבחלון ההזדמנויות שאחרי האימון הגוף נמצא במצב שהוא לא ישמין מהסוכר ענבים ולכן אין צורך להוריד את זה (אלא לצמצם את הכמות במקרה הכי גרוע). אני כבר לא יודע מה הדעה הנכונה...

alfi-או כל מי שיודע-
לגבי ה"מדד רגישות לגלוקוז"- אדם שהוא רגיש לגלוקוז- בגדול, אם הוא יאכל אותה כמות פחמימות כמו אדם שיותר עמיד לגלוקוז- אז לאדם הרגיש לגלוקוז יופרש יותר הורמון אינסולין? או שהוא יגיב בצורה יותר רצינית לאותה כמות אינסולין שתופרש? ואיך זה יבוא לידי ביטוי תכלס?? כלומר- לגבי חיטוב.. אדם שרגיש לגלוקוז, מה זה אומר עליו בחיטוב? שהוא צריך להזהר יותר עם פחימימות? כי הסברתם הרבה אבל לא אמרתם בתכלס איך זה משפיע על שריפת השומן(שזזאת הנקודה שלי פה).


ממש תודה על התשובות, אשמח לקבל עוד הסברים.
Triple_H מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 31-03-08, 17:30   #2
alfi
IsraelBody VIP - חבר יהלום
 
הסמל האישי שלalfi
 
תאריך הצטרפות: Mar 2008
הודעות: 623
כללי:: אני? אלפי
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Triple_H
קודם כל תודה רבה על התשובות!


השאלה היא האם זאת רק תחושה של רעב ואי נוחות שנוצרת לאחר שיש נפילה ברמת הסוכר בדם, או שיש גם קשר בין שריפת השומן בגוף לרמת הסוכר בדם (וכמות האינסולין). כי לפי מה שהבנתי- במצב שמופרש הרבה אינסולין הגוף לא שורף שומן.


תוכל להסביר מה הכוונה ב-"לסתור את ההורמון המפרק קורטיזול"? לא הבנתי כ"כ. קורטיזול זה הורמון שמופרש בפעילות ספורטיבית, לא כך? אז האם זה טוב או רע לסתור אותו.


אני מבין מה שאתה אומר, אבל קראתי פה מהרבה אנשים שבחיטוב אין טעם להוריד לגמרי את הסוכר ענבים, וזאת מפני שבחלון ההזדמנויות שאחרי האימון הגוף נמצא במצב שהוא לא ישמין מהסוכר ענבים ולכן אין צורך להוריד את זה (אלא לצמצם את הכמות במקרה הכי גרוע). אני כבר לא יודע מה הדעה הנכונה...

alfi-או כל מי שיודע-
לגבי ה"מדד רגישות לגלוקוז"- אדם שהוא רגיש לגלוקוז- בגדול, אם הוא יאכל אותה כמות פחמימות כמו אדם שיותר עמיד לגלוקוז- אז לאדם הרגיש לגלוקוז יופרש יותר הורמון אינסולין? או שהוא יגיב בצורה יותר רצינית לאותה כמות אינסולין שתופרש? ואיך זה יבוא לידי ביטוי תכלס?? כלומר- לגבי חיטוב.. אדם שרגיש לגלוקוז, מה זה אומר עליו בחיטוב? שהוא צריך להזהר יותר עם פחימימות? כי הסברתם הרבה אבל לא אמרתם בתכלס איך זה משפיע על שריפת השומן(שזזאת הנקודה שלי פה).
אני ממש מצטער אך אין ביכולתי להסביר תופעות כימיות ופיזיולוגיות בלי להשתמש במונחים,מושגים שתשמע אותם פעם ראשונה....
עליית אינסולין שגורמת לאוקסידציה (חמצון) של גלוקוזה, השקעתו בצורת גליקוגן וסינתזה של חלבונים, יצירת שומן ואגירתו ברקמת השומן ובאיברים השונים.
ירידה ברמת הגלוקוזה בדם, הרמה יורדת בצורה איטית ומגיעה לערך נמוך לפני הארוחה הבאה, מה משתנה בעקבות זאת? ירידה מקבילה של רמת האינסולין (הוא זה ששומר על רמת גלוקוזה), ירידה ברמת האינסולין גורמת לשינוי התהליכים, תהליך אוקסידצית השומנים הופך ליותר משמעותי, פירוק השומן בתהליך הנקרא ליפוליזה, אין סינתזת שומן כי אין מספיק סובסטראט (חומר מפרק) לכך, יש שימוש במאגרי השומן לאנרגיה, השימוש בשומן הוא רב אבל יחסית, יש שימוש באנזימים שיוצאים מהלבלב.
אנשים בעלי רגישות לאינסולין (כאשר נקודת השיא היא מחלת הסוכרת שבה רמת הסבילות לגלוקוזה גובלת באפס) צריכה מוגברת של פחמימות כן עלולה לפגוע בסינטזת ותהליכי פירוק ("שריפת") שומן שכן ישנה הפרשה מוגברת של הורמונים קטבוליים שבאים על-חשבון חוסר תפקודו של הורמון האינסולין.
"נפילה" של רמת הסוכר בדם באדם בריא שלא נמצא אצלו בעיה רפואית בנושא,לרוב הינה תוצאה של רשלנות אם בתזונה לא מאוזנת,פעילות גופנית שלא בהתאם לגבולות המתאמן ואורח חיים ברמת עקה (לחץ) גבוה....
alfi מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה


חוקי משלוח הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 01:46.


תוספי תזונה אבקת חלבון קריאטין משקאות איזוטניים פגישות ייעוץ קוביות בבטן עלייה במסה פיתוח גוף אימונים אישיים פציעות ספורט דרושים טו בשבט
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ
מערכת הפורומים מאוחסנת, מאובטחת ומתוחזקת ע"י אפטיים בניית אתרים