|
פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() פשוט כמשמעותו.
שלטון העם אומר שהעם שולט, איך הוא שולט? הצבעות, בחירות וכל מיני. דוגמא: כשהייתה את הדילמה או לא זוכר מה זה היה עם לפנות את המתנחלים, שאלו את העם מה לעשות, ובכך הוא בעצם שלט בתוצאות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
כללי:: יו הפנר מה זה מי אני
עוסק ב:: חייל בקרוב
|
![]() שלטון העם הוא אחד מעקרונותיה הבסיסיים של הדמוקרטיה. בשלטון עם, העם בוחר את מנהיגיו, והוא יכול גם להדיחם.
יש 2 סוגים של שלטון עם (של דמוקרטיה בעצם): 1) דמוקרטיה ישירה. זו דמוקרטיה שבה העם בוחר באופן ישיר. לדוגמא, בעבר, ברומא וביוון נדמה לי, העם היה מתאסף באיצטדיון גדול והיה רוקע ברגליו ולפי עוצמת הרקיעות הייתה מתקבלת ההחלטה. 2) דמוקרטיה עקיפה. כיום אין אפשרות לדמוקרטיה ישירה, בעיקר מפני שאין שום סיכוי שתאסוף מיליוני תושבים למקום אחד, ולכן יש דמוקרטיה עקיפה שהיא דמוקרטיה שבה העם בוחר את מנהיגיו, אך הוא עושה זאת על ידי הצבעה בקלפי למשל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() כעיקרון מה שיואב אמר זה נכון
שלטון העם זה שהשלטון שואב את סמכותו מהעם ולא מהצבא למשל (במשטרים צבאיים) היום נהוגה דמוקרטיה עקיפה גם בגלל גודל המדינות וגם בגלל שאי אפשר לצפות מהאזרחים להבין בכל דבר שעולה על סדר היום . לכן העם בוחר נציגים והם מנהיגים אותו למשך תקופה דרך אגב משאל עם (דבר שעד היום לא התקיים בישראל על שום נושא) הוא סוג של דמוקרטיה ישירה. כי מביאים סוגיה ספציפית להכרעת העם |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
כללי:: יו הפנר מה זה מי אני
עוסק ב:: חייל בקרוב
|
![]() ![]() ציטוט:
לרוב אכן אין צורך במשאל עם, אבל לפי דעתי יש נושאים שפשוט חייב בהם משאל עם. אני מוכן להתערב שאם תעשה משאל עם כעת, אתה תקבל רוב של בערך 80% אם לא יותר על מנת להפציץ את עזה (אני מעריך את זה על פי סקרים ועל פי מה שאני רואה ושומע מאנשים, אם כי זה מן הסתם לא מדויק ובשביל באמת לדעת מה העם חושב נצטרך משאל עם כאמור, מה שלצערי לא יקרה ואולמרט ימשיך לחרבן במכנסיים). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
משאל עם גם זה לא דבר כל כך נכון לעשות אותו במדינה דמוקרטית (שים לב שרוב המדינות הדמוקרטיות לא השתמשו בו . מיעוט מהמדינות הדמוקרטיות השתמשו בכלי זה. דווקא מדינות לא דמוקרטיות משתמשות בו הרבה . למשל היטלר עשה המון משאלי עם) יש עם הכלי הזה המון בעיות . לא ניכנס אליהן כאן . עד השאלה הבאה שלכם בשעורי בית או לקראת בחינה |
|
![]() |
![]() |