|
פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#41 |
חבר פעיל
|
![]() אמא שלי מועדדת אותי לעשות קעקוע עדיין לא החלטתי איזה
![]() |
#42 |
חבר פעיל
|
![]() הפס' הוא: "ושרט לנפש לא תתנו בבשרכם וכתובת קעקע לא תתנו בכם אני ה'"
וזה כדי לא להידמות לגויים כמו שמישהו פה אמר. אין קשר לפירסינג..
when the pain takes control touch leaves you cold it's better sometimes not to pray Well I guess that's just the way that it goes why love dies no one knows but I love you till my very last breath don't say a word just leave me with your kiss of death -L.A. Guns- ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Banned
עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.
|
![]() פירסינג לפי היהדות מותר? כי עגילים באוזניים זה סוג של פירסינג..
למרות שאף פעם לא ראיתי דתייה עם נזם ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#45 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
|
![]() ציטוט:
![]() (כן אנחנו עדיין בגדר בדיחה, שלא יצא כאילו שללא הבנתי אותך חח)
![]() |
![]() |
#47 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ויש מלא דתיות עם נזם זה שלא ראיתה משהו אחר חח, אבל טראגוס, אגב, אמרו לי שיש איסור ביהדות לעשות אותו, בגלל שזה אזור קדוש או משהו כזה, אבל אני לא כזה שומר מצוות ובכיף אני יעשה קעקוע אם יש לו משמעות אישית בשבילי והוא יפה מאד דוג - כיף לך חח, לי אישית יש סוג של כיוון אבל אני לא מוכן להתמודד עם ההורים בגיל הזה עוד פעם חח איך הם התבאסו שעשיתי את הטראגוס [אפילו שאמרתי להם לפני] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
|
![]() הסיבה שעל פי היהדות אסור לעשות קעקוע,זה כמו שמישהו ציין פה,אסור לקבור יהודי עם קעקוע אלא צריך לחתוך את החתיכה שמכילה את הקעקוע ואז לקבור.
![]() |
#51 |
|
![]() היהדות אוסרת לחרוט כתובות קעקע על הגוף. איסור זה הוא אחד מתרי"ג מצוות ומקורו בויקרא יט,כח: "וְשֶׂרֶט לָנֶפֶשׁ לֹא תִתְּנוּ בִּבְשַׂרְכֶם וּכְתֹבֶת קַעֲקַע לֹא תִתְּנוּ בָּכֶם". וכך כותב הרמב"ם בהלכות עבודה זרה פרק י"ב:
קעקע כתובת קעקע האמורה בתורה, הוא שישרוט על בשרו וימלא מקום השריטה כוחל או דיו או שאר צבעונין הרושמין; וזה היה מנהג הגויים שרושמין עצמן לעבודה זרה שלהן, כלומר שהוא עבד מכור לה ומורשם לעבודתה. ומעת שירשום באחד מדברים הרושמים אחר שישרוט, באי זה מקום מן הגוף, בין איש בין אישה - לוקה. קעקע -- הרמב"ם בהלכות עבודה זרה, פרק י"ב האיסור חל על כתובת קעקע בכל מקום בגוף, בין מקום שרגיל להיות מגולה ובין מקום שרגיל להיות מכוסה. אחד הטעמים הניתנים לאיסור הוא היותם של היהודים שייכים לעם חשוב אשר לא נאה לו להשחית את גופו. פרשן המקרא "חזקוני" כותב את הטעם שלא ראוי ליהודי לשים בגופו אות אחר מלבד האות של המילה. טעם אחר שניתן (למשל בספר החינוך) לאיסור הוא הצורך להבדל ממנהגי עבודה זרה.
![]() |
#52 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |