ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > פיתוח גוף-כללי

פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 10-01-08, 17:46   #1
!Demon!
חבר פעיל

הסמל האישי של!Demon!

כללי:: 179\95
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ///Efi///
תגיד מה שתגיד, ברגע שיפול עליך אסון אתה תיסתכל לשמיים כמו ילד טוב ותגיד ה' תעזור לי
נכון כי אף אחד לא סגור ב 100 אחוז אבל בגדול למה שאני נגיד יאמין במשהו שאומרים שקיים שאין לי סיבה אמיתית להאמין?
!Demon! מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 10-01-08, 17:50   #2
///Efi///
חבר פעיל

הסמל האישי של///Efi///

שלח הודעה דרך ICQ אל ///Efi/// שלח הודעה דרך MSN אל ///Efi///

ציטוט:
פורסם במקור על ידי !Demon!
נכון כי אף אחד לא סגור ב 100 אחוז אבל בגדול למה שאני נגיד יאמין במשהו שאומרים שקיים שאין לי סיבה אמיתית להאמין?
למה שאני יאמין לתואריית הקוונטום של החלקיק האטומי שאומר שחלקיקי האטום יכולים להיות בשתי מקומות בו זמנית. אף אחד לא ראה את זה! זה השארה של מדענים שבחיים לא ראו את זה! למה להם להאמין בזה?
1400 שנים עברו מאז שעלה הרעיון שכל דבר מורכב מאטומים עד שבאמת ראו את זה! אז גם המדענים לא יכולים להסביר את כל התאוריות שלהם

///Efi/// מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 10-01-08, 17:58   #3
!Demon!
חבר פעיל

הסמל האישי של!Demon!

כללי:: 179\95
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride

ציטוט:
למה שאני יאמין לתואריית הקוונטום של החלקיק האטומי שאומר שחלקיקי האטום יכולים להיות בשתי מקומות בו זמנית. אף אחד לא ראה את זה! זה השארה של מדענים שבחיים לא ראו את זה! למה להם להאמין בזה?
1400 שנים עברו מאז שעלה הרעיון שכל דבר מורכב מאטומים עד שבאמת ראו את זה! אז גם המדענים לא יכולים להסביר את כל התאוריות שלהם
נו אבל לא אמרתי לך להאמין לפני 1400 שנה אלה עכשיו כשזה הוכח
!Demon! מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-01-08, 11:01   #4
הזברה
IsraelBody VIP - חבר יהלום

טוב נו, הדיון הזה לא מרומם במיוחד, יצא לי להשתתף בכמה דיונים יותר יפים ומאלפים על הנושא, ברשת, בכל זאת אתרום קצת לת'ריד עם עוד נקודת מבט.

הנה התגובות שלי, לכמה מהדברים שרצו כאן והטרידו אותי קצת:
ציטוט:
ראו גם ראו את ההשלכות הישירות של התופעה הזאת .אם כבר הזכרת את פונקצית הגל ,בכלל, עצם העובדה שהעולם שאנו חשים, לא בנוי כנראה בצורה שהמוח שלנו תוכנן להבין אותו, מעידה לדעתי ,שדווקא הנסיון הקדום הזה להסביר אותו בצורה שקלה כלכך לתפיסה אנושית הוא עלוב ונחות מבחינה עקרונית בהשוואה לכל כך הרבה גישות אחרות.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי AmitMa
אגב.. תשאלו כל מדען אמיתי והוא יענה לך שיש אלוקים, לא בגלל שזה מוכח, אלא בגלל שזה חייב.
אני אתן לכם דוגמא. שמעתי שיעור על איך ארץ ישראל חיכתה לעם ישראל כל כך הרבה זמן? אם תשימו לב בהיסטוריה כל אומה שעזבה את הארץ ישר התיישבו שם אנשים והקימו מדינה. איך זה שאף מדינה לא קמה פה? זה לא שהמדינה לא משהו במחינה גיאוגרפית... בגלל שה' הבטיח לנו שזאת תהיה הארץ שלנו. בגלל זה היא חיכתה לנו. זאת הוכחה לכח עליון (אלוקים, בורא עולם, הקב"ה... איך שתרצו). וזה תימצות של שיעור של שעה וחצי עם שאלות של תלמידים עם ראש על הכתפיים, אז אני מצטער אם פיקששתי.
ואם למישהו יש שאלה (שהוא באמת רוצה תשובה עליה, לא בשביל לכסח, כי בנאדם שלא מחפש תשובה, לא משנה כמה הוכחות ותשובות תביא לו, הוא לא יאמין) שירשום אותה פה. אני לא חושב שיש לי תשובה אבל יש לי את מי לשאול. אולי התשובות יגיעו באיחור כי אני לא הרבה בבית (או ליד מקום עם מחשב) אבל אם זה חשוב אתם תחכו...
תסביר את המשפט הראשון, אני מכיר לפחות 2 מדענים שלא מאמינים באלוהים.
לגבי המיקום של ארץ ישראל, מעולם לא התיישבנו בארץ ישראל כמו שהובטחה במקרא ואאל"ט אנחנו גרים כרגע במקום שפעם היו בו הפלישתים, עירן ,סוריה,ירדן, יהודה ושומרון כל אלו לא ממש שלנו...

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Powerlifter
אומרים שהאטום זה היסוד להכל ניסיתם לחשוב איי פעם ממה מורכב האטום?
וממה מורכב אלוהים?
ציטוט שלי מפורום אחר מדיון אחר על אותו נושא בערך:
ציטוט:
באמת המדע והאמונה כאחד הן מבחינת הסבר סיבתי, כשאדם בונה מודל מתמטי על היקום הוא תמיד יבחר אקסיומות שהמודל לא יכול להסביר , גם תאוריה דתית זהה לגמרי מהבחינה הזאת והיא תמיד תבחר דברים שהאדם לא יכול להסביר(ולפחות אי אפשר בדיוק להוכיח ישירות על ידי מגע או בדיקה אמפירית).
תמיד אפשר להטיל ספק או לתחקר את האקסיומות, ביחסות לדוגמא אתה מניח שמהירות האור קבועה בכל מערכת ולא מסוגל להסביר למה.
הסיבה היחידה שהמדע עדיף עקרונית על הדת היא תכליתית ולא סיבתית, כי הוא עובד,כי הוא חוזה דברים, כי הוא פותר בעיות ומשפר לנו את החיים כרגע והדת פשוט לא. בעבר הדת אולי סיפקה צרכים מסוימים של החברה ושל רוב היחידים ,אבל כיום היא כבר לא. בדיוק כמו שאני מאמין במפץ הגדול ,אני יכול להאמין בבריאה או ביצור גדול וירוק שדפק אפצי והיקום יצא לו בצורת נזלת מתגלגלת מהאף. רק שעדיף לדעתי לקחת כאן את המדע כי הוא חוזה דברים (כמו הקרינה הקוסמית למשל).
החלקיקים האלמנטריים, או המיתרים שמרכיבים אותם, כמו האל ,הם סוג שלך אקסיומה, אנחנו מניחים שהם קיימים ולפיזיקה שמבוססת עליהם אין דרך להסביר את קיומם.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי lee123
אני מסביר לך שיש הוכחות שהסיפור של נוח מסופר באותה צורה ( בערך) בסיפוריי בבל העתיקה. יש לכך הוכחות, מה הבעיה?
כמובן שכולם מדברים על אלים ואלילים אחרים משלנו ושכנראה שמדובר בסיפור על אזור בטורקיה שטבע מאיזו שהיא סיבה(כנראה רעידת אדמה או משהו כזה, לא זוכר כבר) והסיפור הופץ בעמי הסביבה והגיע עד אלינו.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ran7
תגידו איך עוד 50- 60 שנה יוכיחו שהייתה שואה?
אי אפשר להוכיח כלום, מבחינה עקרונית, זה ימשיך להיות כמו היום, המתנגדים יקחו מה שהם רוצים והתומכים יקחו מה שהם רוצים. כאילו שהיום אין אנשים שבטוחים שניצולי השואה משקרים. זאת דרכו של עולם, אין ממש "מציאות" , יש הרבה מידע ואנשים שבוחרים מסיבות שונות ומשונות לנטר אותו בדרכם. זה נכון כלפי כל דבר ,ה"אמת" נבחרת בסופו של יום על פי סוג של תועלתנות ותו לא.
רואים את זה גם בנושא הזה, אגב...(רק כדרך אגב, אני לא לגמרי מאמין שיש משמעות למילים "אמת" ו"מציאות")

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Yoshi-Moto
תכלס הכ חשוב.
אנ לא כול לסבול את זה שש דתם שמשקעים את החיים שלהם לה' (כביכול) ובעצם לא מקיימים מצווה אחת שבין אדם לחברו, מרמים מושחטים וחראות.

אני לדעתי בדיוק הפוך, בין אדם לחברו אני ממלא מצווה מצווה, אבל בין אדם לה', אני דיי שם זין.
בצורה אירונית, זה דבר שמאוד הגיוני לעשותו בעולם חסר אלוהים. דת היא כלי הסוואה נהדר בחברה שלנו ליצרים האנושיים.

עוד כמה דברים, כל ההודעות הארוכות שלא היה לי *** לקרוא עד הסוף, פשוט רצופות בטעויות , דמגוגיה זולה והטעיות ,שתיקח לי שעה להסביר כל אחת מהן.
הזברה מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-01-08, 15:13   #5
Powerlifter
חבר פעיל

הסמל האישי שלPowerlifter

עוסק ב:: תלמיד
חדר כושר: מתאמן בבית

באגים מחורבנים

שיאים אישיים:
דדליפט------->150 ק"ג RM1
בנץ'---------> 110 ק"ג RM1
סקוואט---------> 115 ק"ג RM1
משקל נוכחי : 72 וחצי ק"ג
Powerlifter מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-01-08, 18:50   #6
speed
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי הזברה
טוב נו, הדיון הזה לא מרומם במיוחד, יצא לי להשתתף בכמה דיונים יותר יפים ומאלפים על הנושא, ברשת, בכל זאת אתרום קצת לת'ריד עם עוד נקודת מבט.

הנה התגובות שלי, לכמה מהדברים שרצו כאן והטרידו אותי קצת:

ראו גם ראו את ההשלכות הישירות של התופעה הזאת .אם כבר הזכרת את פונקצית הגל ,בכלל, עצם העובדה שהעולם שאנו חשים, לא בנוי כנראה בצורה שהמוח שלנו תוכנן להבין אותו, מעידה לדעתי ,שדווקא הנסיון הקדום הזה להסביר אותו בצורה שקלה כלכך לתפיסה אנושית הוא עלוב ונחות מבחינה עקרונית בהשוואה לכל כך הרבה גישות אחרות.

תסביר את המשפט הראשון, אני מכיר לפחות 2 מדענים שלא מאמינים באלוהים.
לגבי המיקום של ארץ ישראל, מעולם לא התיישבנו בארץ ישראל כמו שהובטחה במקרא ואאל"ט אנחנו גרים כרגע במקום שפעם היו בו הפלישתים, עירן ,סוריה,ירדן, יהודה ושומרון כל אלו לא ממש שלנו...

וממה מורכב אלוהים?
ציטוט שלי מפורום אחר מדיון אחר על אותו נושא בערך:

החלקיקים האלמנטריים, או המיתרים שמרכיבים אותם, כמו האל ,הם סוג שלך אקסיומה, אנחנו מניחים שהם קיימים ולפיזיקה שמבוססת עליהם אין דרך להסביר את קיומם.

כמובן שכולם מדברים על אלים ואלילים אחרים משלנו ושכנראה שמדובר בסיפור על אזור בטורקיה שטבע מאיזו שהיא סיבה(כנראה רעידת אדמה או משהו כזה, לא זוכר כבר) והסיפור הופץ בעמי הסביבה והגיע עד אלינו.

אי אפשר להוכיח כלום, מבחינה עקרונית, זה ימשיך להיות כמו היום, המתנגדים יקחו מה שהם רוצים והתומכים יקחו מה שהם רוצים. כאילו שהיום אין אנשים שבטוחים שניצולי השואה משקרים. זאת דרכו של עולם, אין ממש "מציאות" , יש הרבה מידע ואנשים שבוחרים מסיבות שונות ומשונות לנטר אותו בדרכם. זה נכון כלפי כל דבר ,ה"אמת" נבחרת בסופו של יום על פי סוג של תועלתנות ותו לא.
רואים את זה גם בנושא הזה, אגב...(רק כדרך אגב, אני לא לגמרי מאמין שיש משמעות למילים "אמת" ו"מציאות")

בצורה אירונית, זה דבר שמאוד הגיוני לעשותו בעולם חסר אלוהים. דת היא כלי הסוואה נהדר בחברה שלנו ליצרים האנושיים.

עוד כמה דברים, כל ההודעות הארוכות שלא היה לי *** לקרוא עד הסוף, פשוט רצופות בטעויות , דמגוגיה זולה והטעיות ,שתיקח לי שעה להסביר כל אחת מהן.

אני חייב לומר לך ידידי אבל אתה העלית לי פה ושם גיחוך (לא יודע אם לצחוק או אם לבכות.. איפה המטפחת?)
לתגובתך הראשוניה ידידי: אתה בעצמך אומר שהדבר לא ניתן להבנה ולמרות זאת אתה מאמין בתאורייה הזאת? ומה ארת שההסבר של היהדות, שזה דבר שאין לנו אפשרות להבין אותו נכון? אז אם המדענים שמנסים להיות "ידענים" (שזה לא רע.. עד שמגיעים למצב שהראש מסתחרר מחוסר תשובה) אומרים? תאורייה שהיא לא נינת להבנה פשוטה, גוף שנמצא בשניי מקומות , ועם הכל אתה אומר שזה יותר הגיוני? הפרחת מידע למרות שאינה ניתנת לעלות על הדעת וההגיון הבריא אינו מבין אותה? זה לא נראה לך מן הכסילות? כוזרי פתלתול שכמוך?

-(המשך בעז"ה יבוא, הודעת תגובותיך ארוכה אני יעשה זאת בחלקים)-
speed מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-01-08, 23:11   #7
הזברה
IsraelBody VIP - חבר יהלום

ציטוט:
פורסם במקור על ידי speed
אני חייב לומר לך ידידי אבל אתה העלית לי פה ושם גיחוך (לא יודע אם לצחוק או אם לבכות.. איפה המטפחת?)
לתגובתך הראשוניה ידידי: אתה בעצמך אומר שהדבר לא ניתן להבנה ולמרות זאת אתה מאמין בתאורייה הזאת? ומה ארת שההסבר של היהדות, שזה דבר שאין לנו אפשרות להבין אותו נכון? אז אם המדענים שמנסים להיות "ידענים" (שזה לא רע.. עד שמגיעים למצב שהראש מסתחרר מחוסר תשובה) אומרים? תאורייה שהיא לא נינת להבנה פשוטה, גוף שנמצא בשניי מקומות , ועם הכל אתה אומר שזה יותר הגיוני? הפרחת מידע למרות שאינה ניתנת לעלות על הדעת וההגיון הבריא אינו מבין אותה? זה לא נראה לך מן הכסילות? כוזרי פתלתול שכמוך?

-(המשך בעז"ה יבוא, הודעת תגובותיך ארוכה אני יעשה זאת בחלקים)-
תפסיק לגחך ותתחיל לחשוב, שחצנות לא תעזור לך להסתיר חשיבה צרה.

עמודי אש ועשן ,סליו ומן שנופלים מהשמיים, נחשים מדברים ונהר שנחצה לשניים ,אלו כמובן דברים הרבה יותר הגיוניים מחלקיק שהמקום שלו לא מוגדר.

למרות חוסר ההגיון שבתאוריה, במחשב שאתה מקליד בו, יש כרגע לפחות 30 רכיבים שקשורים בדרך זו או אחרת למכניקת הקוואנטים ואני יכול לחשוב על כמה וכמה שקשורים לפונקציית הגל ולהשלכות של התופעה הספציפית שהתכוונתם אליה (שהיא אגב מורכבת הרבה יותר מפשוט חלקיק שנמצא ב2 מקומות), לעומת זאת ,איפה אותו אל נרגן ואכזרי מהתנ"ך היה בשואה? איפה הוא עכשיו? למה הוא לא יוצר איתנו קשר כמו אז? למה דווקא הוא ,כשיש כרגע דתות רבות אחרות שמאמינות כל אחת באל משלה?

אין שום דרך להפיק מהאמונה באל שלך תועלת או ניבוי של משהו שיקרה בעולם (ותשכח מהנבואות בדיעבד, אפשר למצוא את החרא הזה אצל כל מגד עתידות מפורסם, תמצא לי תחזית של משהו שיקרה בעתיד).

מדען אמיתי לעולם לא יתיימר לדעת הכל והמדע לא מתיימר ולא התיימר לעולם לגלות את המציאות לגמרי, אלה לקרב אותה דרך נתינת ניבואים לפי תאוריות ,שלפעמים לא מובנות לנו. יש גם הרבה צניעות ,ביכולת שלנו לקבל שיש דברים בעולם שלא נוכל להבין עד הסוף, כשמדובר בסקלות שלא התפתחנו לחיות בהן וכל עוד לתופעות הללו יש קשר איתנו והן משפיעות עלינו בחיי היום יום, בצורה שהמדע חוזה במדויק (בניגוד לאל) ,אין שום סיבה לפקפק בהן.
ישן 16-01-08, 23:17   #8
Powerlifter
חבר פעיל

הסמל האישי שלPowerlifter

עוסק ב:: תלמיד
חדר כושר: מתאמן בבית

ציטוט:
פורסם במקור על ידי הזברה
תפסיק לגחך ותתחיל לחשוב, שחצנות לא תעזור לך להסתיר חשיבה צרה.

עמודי אש ועשן ,סליו ומן שנופלים מהשמיים, נחשים מדברים ונהר שנחצה לשניים ,אלו כמובן דברים הרבה יותר הגיוניים מחלקיק שהמקום שלו לא מוגדר.

למרות חוסר ההגיון שבתאוריה, במחשב שאתה מקליד בו, יש כרגע לפחות 30 רכיבים שקשורים בדרך זו או אחרת למכניקת הקוואנטים ואני יכול לחשוב על כמה וכמה שקשורים לפונקציית הגל ולהשלכות של התופעה הספציפית שהתכוונתם אליה (שהיא אגב מורכבת הרבה יותר מפשוט חלקיק שנמצא ב2 מקומות), לעומת זאת ,איפה אותו אל נרגן ואכזרי מהתנ"ך היה בשואה? איפה הוא עכשיו? למה הוא לא יוצר איתנו קשר כמו אז? למה דווקא הוא ,כשיש כרגע דתות רבות אחרות שמאמינות כל אחת באל משלה?

אין שום דרך להפיק מהאמונה באל שלך תועלת או ניבוי של משהו שיקרה בעולם (ותשכח מהנבואות הבדיעבדיות , אפשר למצוא את החרא הזה אצל כל מגד עתידות מפורסם, תמצא לי תחזית של משהו שיקרה בעתיד).

מדען אמיתי לעולם לא יתיימר לדעת הכל והמדע לא מתיימר ולא התיימר לעולם לגלות את המציאות לגמרי, אלה לקרב אותה דרך נתינת ניבואים לפי תאוריות ,שלפעמים לא מובנות לנו. יש גם הרבה צניעות ,ביכולת שלנו לקבל שיש דברים בעולם שלא נוכל להבין עד הסוף, כשמדובר בסקלות שלא התפתחנו לחיות בהן וכל עוד לתופעות הללו יש קשר איתנו והן משפיעות עלינו בצורה שהמדע חוזה בצורה מדויקת בחיי היום יום(בניגוד לאל) ,אין שום סיבה לפקפק בהן.
מסתוריות הן דרכי האל, אבל שמע אחי בוא נסכים על דבר אחד אתה לא תצליח לשכנע אותנו לחזור בשאלה ואנחנו לא נצליח לשכנע אותך להאמין באלוקים נכון? אז הוויכוח סתם מיותר, לפי דעתי אי אפשר להוכיח את אלוקים בצורה מדעית כי הוא מעל המדע, אבל זאתי דעתי כן? לכל אחד יש דעה אחרת ואני מכבד את מה שאתה חושב

שיאים אישיים:
דדליפט------->150 ק"ג RM1
בנץ'---------> 110 ק"ג RM1
סקוואט---------> 115 ק"ג RM1
משקל נוכחי : 72 וחצי ק"ג
Powerlifter מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-01-08, 23:22   #9
jonathan
מנהל מקצועי

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Powerlifter
מסתוריות הן דרכי האל, אבל שמע אחי בוא נסכים על דבר אחד אתה לא תצליח לשכנע אותנו לחזור בשאלה ואנחנו לא נצליח לשכנע אותך להאמין באלוקים נכון? אז הוויכוח סתם מיותר, לפי דעתי אי אפשר להוכיח את אלוקים בצורה מדעית כי הוא מעל המדע, אבל זאתי דעתי כן? לכל אחד יש דעה אחרת ואני מכבד את מה שאתה חושב
אפשר להפריך את אלוהים,מספיק שאתה מוצא טעות אחת בתורה,הפרכת את המושג אלוהים.
למה?כי אם אלוהים כתב את התורה,ואלוהים הוא מושלם,אז אם יש טעות בתורה,מה הלך פה?
jonathan מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה