|
פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() חולה על מכוניות גרמניות
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() לא מעריץ אף אחד אני לא ילד בן 10
מה שכן אני מעריך מאוד מאוד את אבא שלי שאני מחזיק ממנו אחד האנשים הכי חכמים שאני מכיר בנאדם עם הרבה חוכמת חיים |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() לא קראתי את הדיון, אני מתנצל מראש אם אני טועה בהנחה שלי, אבל ראיתי איזכור ל"גדלות" של היטלר.
בואו נציב דברים על תיקונם. היטלר היה כריזמתי. אפילו מאוד. אומרים שבנאומים שלו נשים היו מקבלות אורגמות מרוב העוצמה. גאון הוא לא היה ואפילו לא מצביא דגול: היו לו מספר ניסיונות כושלים להקים את המפלגת הנציונאל סוציאליסטית, כשכמה מהם הסתיימו בכלא לתקופה ארוכה. (מיין קאמפ מישהו?). הוא היה אומן כושל. סוחר כושל ואיש משפחה כושל. נכד של אנשים דיי נחותים (סבתו הייתה עוזרת בית אצל משפחה יהודים, מפה באה התיאוריה שיש בו דם יהודי) כשהדבר היחידי שדחף אותו זאת האמביציה להוכיח את עצמו. הוא פשוט התמזל להיוולד בתקופה מאוד פוריה. גרמניה היה מתוסכלת, מובשת ומושפלת לאחר הסכמי וורסאי. לקחו ממנה חבלי ארץ, משאבי טבעיים. היא שילמה פיצויים למעצמות ההסכמה, התנובה הטיבעית שלה, במקום שתתועל לשיקום, נותבה לפיצוי המנצחות, הוטלו עליה הגבלי חימוש, הגבלי תעסוקה. היו לה מיליוני פצועים והרוגים. וכהנה וכהנה. נפלו במדינה עשרות ראשי ממשלה במרווחי זמן מאוד קצרים ואפילו הקיסרות לא הייתה יציבה. הקרקע הייתה צמאה לשינוי, וכמו בכל תקופה בהיסטוריה, הרדיקלים משגשגים בעיתות משבר. השורה התחתונה היא שמישהו היה חייב לעשות משהו וכולם היו חדלי אישים. אפילו אסטרטגית הוא לא היה כזה מדהים. מה שהיה להיטלר דומה למה שיש לנו כיום. אנחנו שבעי מלחמות. ברמה התיאורטית מזמן היינו צריכים לפרק את הגדות, אבל אנחנו כ"כ מנסים להימנע ממלחמה שאנחנו מרשים להם שוב ושוב ושוב לעבור את הגבול, עד שזה יבוא חזרה לנשוך אותנו בתחת. אם לצטט את מקיאבלי אהוב נפשי: "ודע לך שלעולם אין מונעים מלחמה, אלא רק דוחים אותה לייתרונו של האחר". היא סיפח את אוסטריה (שהיה אסור לו). באותו הרגע הוא ביכולת הצבאית, הגיאוגרפית וההון האנושי של שתי מעצמות. הוא השתלט על מדינה נוספת (צ'כוסלובקיה) כשהוא איים על חיי המנהיג שלה. לצ'כיה היה צי מלחמה משוריין עצום, פשוט עצום. עכשיו יש לו כח של.... שלוש מדינות. בערך הכח הכי גדול באירופה (לא כולל את רוסיה), מי יכול נגדו. בהסכמי ריבנטרופ מולוטוב הוא בעצם לא השאיר לפולין סיכוי - בהתמודדות בשתי חזיתות. בשניה שהוא פלש להם, פרצה מלחמה. משם, עם כח כ"כ גדול לפלוש למדינות קיקיוניות כמו הולנד ודומותיה, שלא היו מוכנות אפילו... לא אתגר. המהלך היחידי היפה, היא שהוא פלש לפריז דרך בלגיה - דרך שרשרת הרים שאף אחד לא חשב שניתנת למעבר וככה בעצם את כל חומת המגן שהקימו הצרפתים בטיפשותם. למעשה, חייל גרמני מעולם לא דרך באי הבריטי. למעשה, ברגע שהמדינות הרציניות התחילו להגיב, גרמניה פורקה לגורמים, לדוגמא ארה"ב שטפה את היבשת כמו כולם. וביניינו, מי שבאמת הכריעה את המלחמה הייתה רוסיה. המציאות היא שהוא לא היה אסטרטג גדול או משהו כזה. היה לו כח אדם מטורף, תעוזה וכריזמה. זה הכול.
I'm not a Macchiavellian, he was only born earlier. Aou! Aou! Aou! Spartan#1! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
מושעה
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |