|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 | |
אחראית תזונה ותוספים.
תאריך הצטרפות: May 2006
הודעות: 3,294
גיל:: 24
עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
|
![]() ציטוט:
![]() אספרגוס (Asparagus). צמח רב-שנתי ממשפחת השושנים בעל קנה שורש זוחל, הדחוס יחד עם שורשי האגירה הבשרניים, הנקראים "הכתר". הכתר הוא איבר האגירה לקראת התרדמה החורפית ועליו מצויים ניצנים רדומים מרובים. עם ההתעוררות מצמיחים ניצנים אלה גבעולים ארוכים, הנקראים גם נצרים. הנצרים הם החלק הנאכל. הנצרים לבנים בעודם בקרקע, ומוריקים רק לאחר צאתם לשמש. הריבוי נעשה על-ידי זרעים או שתילת כתרים. הניצנים הצעירים מופיעים בעיקר באביב. מוצאו של הצמח הוא ארצות אסיה ואירופה. בארצות הים-התיכון מצוי אספרגוס הבר. בימי קדם הוא היה מוכר לרומאים וליוונים. האספרג הוכנס לארץ לאחר מלחמת העולם הראשונה. כיום הגידול הוא מאוד ייחודי ונחשב כירק מותרות. הנצרים הצעירים (לבנים או ירוקים) נאכלים לאחר בישול ונחשבים למעדן בארצות רבות. בשוק ניתן למצוא את הנצרים מוקפאים או מיובשים. הצמח מכיל 93% מים, 4.1% פחמימות, 2.2% חלבון, 0.2% שומן, 24 קלוריות ל–100 גרם וגם כמויות ניכרות של בטא-קרוטן ושל ויטמין C.function load_value_pics() {img2.src = 'http://www.hort.purdue.edu/ext/senior/vegetabl/images/large/asparagus.jpg';}
__________________
mmm |
|
![]() |
![]() |