ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה
 
הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 25-06-07, 21:36   #1
maya
אחראית תזונה ותוספים.
 
הסמל האישי שלmaya
 
תאריך הצטרפות: May 2006
הודעות: 3,294
גיל:: 24
עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
שלח הודעה דרך ICQ אל maya שלח הודעה דרך MSN אל maya
ברירת מחדל

הבדל בקלוריות אין יש הבדל בנוגדי חימצון שבו בגלל צבע הקליפה זה מה שמשתנה לדעתי



האם לצבע יש משמעות קלורית?





שאלה חשובה אחרת היא האם להבדלי צבע בין מאכלים שונים, יש השפעה קלורית?


מיתוס התפוח (שוב) - האם תפוח אדום (מתוק) מכיל יותר קלוריות לעומת תפוח ירוק (חמצמץ)? רוב האנשים יענו בחיוב, משום שהתפוח האדום יותר מתוק ולכן מכיל יותר סוכר, אבל התשובה היא דווקא שאין הבדל קלורי. כמות הקלוריות ביו סוגי מזון הנבדלים זה מזה רק בצבעם זהה בלי שום קשר לצבע. השוני בטעם נובע מנוכחות חומצה או שינוי בפיזור הסוכר בפרי המשפיע על תחושת המתיקות בפה. אם אתם מחפשים משהו מתוק, אל תנסו לחסוך בקלוריות על ידי אכילת תפוחים חמצמצים.
__________________
mmm
maya מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-06-07, 00:34   #2
avi-m1
חבר מתחיל
 
תאריך הצטרפות: Jun 2007
הודעות: 5
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי maya
הבדל בקלוריות אין יש הבדל בנוגדי חימצון שבו בגלל צבע הקליפה זה מה שמשתנה לדעתי



האם לצבע יש משמעות קלורית?





שאלה חשובה אחרת היא האם להבדלי צבע בין מאכלים שונים, יש השפעה קלורית?


מיתוס התפוח (שוב) - האם תפוח אדום (מתוק) מכיל יותר קלוריות לעומת תפוח ירוק (חמצמץ)? רוב האנשים יענו בחיוב, משום שהתפוח האדום יותר מתוק ולכן מכיל יותר סוכר, אבל התשובה היא דווקא שאין הבדל קלורי. כמות הקלוריות ביו סוגי מזון הנבדלים זה מזה רק בצבעם זהה בלי שום קשר לצבע. השוני בטעם נובע מנוכחות חומצה או שינוי בפיזור הסוכר בפרי המשפיע על תחושת המתיקות בפה. אם אתם מחפשים משהו מתוק, אל תנסו לחסוך בקלוריות על ידי אכילת תפוחים חמצמצים.
זה שהטעם של הירוק חמצמץ יותר לאו דווקא אומר שיש בו פחות סוכר. קח לדוגמה בננה שאיננה בשלה. היא לא מתוקה. עם הזמן היא הופחת להיות מתוקה (ככל שהיא נהיית צהובה יותר היא נהיית מתוקה יותר) זה בגלל שהעמילן שבבננה הופך לסוכר, העמילן הוא סוג של חומר תשמורת (לכל אלו שלמדו ביולוגיה) לשעת הצורך ועם הזמן הופך לסוכר שממנו ניתן להפיק אנרגיה. המרכיבים הכימים של על עמילן וסוכר זהים רק צורת סידור המולקולות שונה ולכן גם הטעם.

בכל מקרה מה שניסיתי להסביר הוא שהטעם לא בהכרח מעיד על חוסר\ שינוי במרכיב התזונתי.
avi-m1 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-06-07, 00:56   #3
vamosh
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלvamosh
 
תאריך הצטרפות: Dec 2005
הודעות: 305
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי avi-m1
זה שהטעם של הירוק חמצמץ יותר לאו דווקא אומר שיש בו פחות סוכר. קח לדוגמה בננה שאיננה בשלה. היא לא מתוקה. עם הזמן היא הופחת להיות מתוקה (ככל שהיא נהיית צהובה יותר היא נהיית מתוקה יותר) זה בגלל שהעמילן שבבננה הופך לסוכר, העמילן הוא סוג של חומר תשמורת (לכל אלו שלמדו ביולוגיה) לשעת הצורך ועם הזמן הופך לסוכר שממנו ניתן להפיק אנרגיה. המרכיבים הכימים של על עמילן וסוכר זהים רק צורת סידור המולקולות שונה ולכן גם הטעם.

בכל מקרה מה שניסיתי להסביר הוא שהטעם לא בהכרח מעיד על חוסר\ שינוי במרכיב התזונתי.
ודרך אגב אני חושב שזה גם ההסבר למה פלפל ירוק פחות מתוק מפלפל אדום
פלפל ירוק זה פלפל אדום שקוטפים אותו מוקדם
vamosh מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה


חוקי משלוח הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 03:19.


תוספי תזונה אבקת חלבון קריאטין משקאות איזוטניים פגישות ייעוץ קוביות בבטן עלייה במסה פיתוח גוף אימונים אישיים פציעות ספורט דרושים טו בשבט
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ
מערכת הפורומים מאוחסנת, מאובטחת ומתוחזקת ע"י אפטיים בניית אתרים