|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]()
__________________
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
זה כל הפירוט שיש לך? ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
__________________
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]()
__________________
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() לך תדע, אולי גל עלה על הדבר הבא. או אולי זה השילוב בין השניים. עוד שנתיים תראה מחקר:
Splitting hairs and jerking off as a natural enhancement for muscle hypertrophy at adolescents and adults. By gal.T |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
צוות ישראלבודי
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 3,422
גיל:: splitting hairs & jerking off
עוסק ב:: Making the world a better place
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
צוות ישראלבודי
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 3,422
גיל:: splitting hairs & jerking off
עוסק ב:: Making the world a better place
|
![]() ציטוט:
א. אימונים גורמים לעלייה ברגישות לאינסולין בשרירים בלבד, בצורה ישירה לפחות. זה הבסיס של ה'partitioning', ובשילוב עם רגישות נמוכה לאינסולין בתאי השומן (כמו אצל אנשים שמנים, או בדיאטות נמוכות בפחמימות), יהיה לקלוריות יותר קל להכנס לשרירים ולא לשומן. ובנוסף לIS, אימונים גם גורמים לעלייה בסינטזת החלבונים ולדרישה אנרגתית וחלבונית יותר גבוהה מסביבם. ככה שזה ממש בקצרה, וע"פ המאפיינים הבסיסיים הללו, חלוקה של האימונים לבוקר + ערב תגרום לאווירה הזאת בחלק יותר גדול ממהלך היום. ככה שבתאוריה, הP-ratio יהיה יותר טוב. אינטרוואלים גם יכולים לעזור כאן באותו אפקט' ואולי גם אירובי בבוקר ע"י יצירת ניוד שומן יותר טוב במהלך היום (כלומר, קלוריות היוצאות משומן מנוצלות יותר בקלות במהלך היום, ואחרי האימון בערב נכנסות לשרירים). ב. גישות תזונה שונות שמנצלות את כל נושא הרגישות\חסינות לאינסולין. רובן יהיו סייקליאליות, כלומר יהיו מחולקות לתקופות שונות ובעיקר 'קארב סייקלינג' למיניהם (כמו שבולט ציין). לעניות דעתי הבסיס הוא פשוט להתאים את התזונה (כמות הפחמימות והשומן) למאפיינים האינדוידואלים שקשורים לאינסולין, אם זה רגישות תאית נמוכה\גבוהה, או פלט גבוה\נמוך. ומהנקודה הזו אפשר לעבור לגישות שונות שיגבירו את האפקט, מעבר להתאמת התזונה למאפיינים הגופניים. כמות גבוהה של חלבונים עוזרת לאנשים מסויימים. יכול להיות שאלה הם פשוט אנשים עם רגישות נמוכה לאינסולין, שהמעבר הזה למקור העקיף לפחמימות שיוצר תגובה אינסולינמית יותר נמוכה עושה את זה. או שזה פשוט האפקט התרמי שלהם, האפקט העקיף דרך תחושת השובע, או איזה משהו ניסתר שעדיין לא גילינו (אולי שאר ההשפעות ההורמונליות של החלבונים). "אכילה נקייה", כמו פיצה vs לחם מלא עם גבינה ושמן זית, לא כלכך מראה יתרונות תאורתים או אמפירים בנושא. כמו כן, כך גם בחירת מאכלים לפי מדדים גליקמיים. יש גם כל מיני קורלציות בין רכיבי מזון להורמונים שונים, יש השפעות ידועות, אבל אני די נוטה להאמין ע"פ כמה עדויות שהגוף מגיע להומאוסטאזיס בצורות שלא ידועות לנו. כמובן שהכוונה היא לא למקרים קיצוניים, בהם שומן עומד על 10% למשל. אני יכול להמשיך כאן, אבל זה באמת מיותר כי מעבר להתאמה הבסיסית של הדיאטה לאדם, והתקדמות לשיטות שמשנות דברים בצורה קיצונית לאורך תקופתיות מסויימת, אנו ממש ממש מדברים על השפעות מינימליות, אם בכלל. בגדול, דיאטה ואימונים שולטים אולי ב20% מהP-ratio, ככה שזה כבר מעבר מיותר לפיצול השערות המדובר, אם אני אמשיך לשלוף השערות מהתחת. גל |
|
![]() |
![]() |