|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 | |
מנהל ראשי
|
![]() ציטוט:
![]() אתה צריך להבין שכל המחקרים שהראו שערך גליקמי גבוה גורם להשמנה היו ללא בקרה קלורית כלומר האנשים שאכלו מזונות בעלי ערך גליקמי גבוה פשוט אכלו יותר כיוון שהיו יותר רעבים (פחות סיבים == יותר רעב לאורך היום) ולכן עלו יותר במשקל לעומת זה בכל המחקרים עם בקרה קלוריות לא נמצא השמנה בעקבות הערך הגליקמי. לכן אם אתה עובד על פי תפריט מסודר שהוא לדוגמא 2500 קלוריות ומחולק נכון זה לא משנה איזה מקורות תבחר לך לפחמימה (חוץ מכמה פחמימות חריגות כמו פרוקטוז שכן צריך להגביל את הכמות שלהם אבל זה לא קשור לערך הגליקמי). וסתם לידע כללי יש כמה חלבונים (כן כן חלבונים) שגורמים לתגובה אינסולמית גבוהה ואני מתאר לעצמי שאתה אוכל אותם לאורך היום: חלב, יוגורט, חלבון מי גבינה ועוד... ככה שאם אתה מערבב חלב / חלבון מי גבינה בשייק שלך בכל מקרה גרמת להקפצה חדה ברמות האינסולין והסיבים הם לא מה שיציל את המצב.
__________________
איש חכם פעם אמר: אתה לא בונה את הגוף שלך בחדר כושר, אלא במטבח. Email: shlomik@israelbody.org |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
מושעה
|
![]() ציטוט:
למשל 100 גרם פחמימות בעלות א"ג יגרמו לאותה כמות הפרשת אינסולין למשך מעט זמן ואותה כמות של פחמימות עם א"ג נמוך יגרמו לאותה כמות הפרשת אינסולין שיתפרש על יותר זמן יש הבדל בין השנים חוץ מתחושת השובע? (מקווה שהצלחת להבין את הניסוח המוזר) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
מנהל ראשי
|
![]() ציטוט:
לדעתי לא צריך להתעסק בזה יותר מדי כי ההבדלים לא יהיו משמעותים אם בכלל, כמובן שלא הייתי ממליץ למישהו לאכול רק סוכר ענבים כל היום כי הוא יסתובב מאוד רעב אבל בכללית אפשר לומר שאתה יכול לאכול איזה פחמימות שאתה רוצה העיקר שתגיע למספיק סיבים ולכמות שהצבת לעצמך. לבן אדם ללא תפריט מסודר כן הייתי ממליץ לנסות להיצמד למזונות בעלי ערך גליקמי נמוך -בינוני על מנת לשמור על תחושת שובע ולא להגיע לאכילה מוגזמת.
__________________
איש חכם פעם אמר: אתה לא בונה את הגוף שלך בחדר כושר, אלא במטבח. Email: shlomik@israelbody.org |
|
![]() |
![]() |