|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
מה גם שאין מאגרי חלבון בגוף כמו לפחמימה אז פשוט זה מופרש וסתם מפעיל עומס על הכליות והכבד |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
צוות ישראלבודי
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 3,422
גיל:: splitting hairs & jerking off
עוסק ב:: Making the world a better place
|
ציטוט:
אני לא מבין על מה הוויכוח כאן, על הבדל של 0.2 גרם חלבון, אתם מחפשים שטויות להתעסק בהן?. בליברה מדברים על גרם\משקל גוף, ככה שזה יוצא 2.25 ק"ג\משקל גוף. בכל מקרה, בכמויות האלה, כמו שאמרנו כמה פעמים בעבר, אין כלכך חשיבות למדדים השונים. אפשר אפילו לא לצרוך חלבון "מלא", כל עוד מגוונים במקורות וצורכים אותן בכמויות הגבוהות שאנו אוכלים. הגוף כן מכיל מאגר זמני של חומצות אמינו, החומצות שאנו מקבלים מהאוכל לא מראות קורלציה ישירה לחומצות שמשוחררות לדם, רק חלקית. יש מאגר הנקרא 'Amino acid pool' (באיור למטה) המבצע את התחלופה בין החומצות שנדרשות ע"י הגוף, לבין אלה שמתפרקות, ולחלבונים שאנו אוכלים שמזינים את המאגר ישירות. הוא בעצם עמוד התווך שמקשר בין חלבונים תזונתיים וחלבוני הגוף. ככה שאין צורך להתייחס לארוחה שאינה מכילה חלבון "מלא" כבעייתית (יותר נכון לומר, לארוחה עם כמה חומצות אמינו הכרחיות בכמות קטנה\מגבילה), גם מהסיבה שבכמויות גבוהות של חלבון, מאותו מקור, הוא כבר יהיה פחות "חסר\מגביל". גל ![]() |
|
![]() |
![]() |