|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אז ככה, עד עכשיו הייתי הולך לחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע בדרך כלל (4 לרוב), ופעמיים לאגרוף תאילנדי, ואתם יכולים להסיק כמה מתיש זה 6 ימים בשבוע להתאמן....
חשבתי לצמצם את הפעמים שלי בחדר כושר בשבוע ל2 או לחילופין ללכת לחדר כושר ישירות אחרי האגרוף תאילנדי באחד הימים, ככה יצא לי יום מנוחה באמצע... מה אתם ממליצים ? אני לא רוצה ללכת פעמיים בשבוע לחדר כושר כי זה נראה לי מעט מדי והמטרה שלי אחרי הכל בחדר כושר היא היפרטרופיה כמה שיותר... השאלה אם פעמיים יכול להיות מספיק |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() אתה יכול ללכת פעמיים ולעבוד על כל הגוף כל אימון.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() ואז מה ?
אני יעשה 24 סטים לגב, 12 סטים כתפיים, 12 סטים יד אחורית, 12 סטים יד קדמית, 24 סטים יד חזה וכו' ? כי באימון רגיל 4 פעמים בשבוע אני עושה כל פעם 12 סטים לשריר גדול 6 לשריר קטן... ואימון כזה ימשוך לפחות שעתיים לא ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]() הא? 24 סטים לגב? בשביל מה זה טוב?
תן 4-5 סטים לשריר גדול (תנועה מורכבת יותר נכון). 2-3 סטים לשריר קטן (תנועה מבודדת). לא יותר מ-2 תרגילים לשריר גדול ולא יותר מתרגיל אחד לשריר קטן. אתה לא אמור לעבור את השעה ורבע בערך. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() משהו פה לא הגיוני
איך זה שבתוכנית Abab ההמלצה היא לעבוד 12 סטים לשריר גדול באימון, 6 סטים לשריר קטן בעוד שבתוכנית Ab, בה ההגיון אומר לעבוד בעצמיות גבוהה יותר, ההמלצה היא לעבוד 4-5 סטים לשריר גדול ו2-3 סטים לשריר קטן? אגב עידן, תודה על התגובות שלך בפוסטים שלי, מעריך את זה ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]() שים לב, אני הצעתי לך לעבוד על כל הגוף פעמיים בשבוע, לא הצעתי חלוקת AB. אם אתה עובד עם חלוקה ל-AB פעמיים בשבוע, זה אומר שיוצא לך לעבוד על כל שריר פעם אחת בשבוע (כי אתה עושה A אחד בשבוע, ו-B אחד בשבוע), משהו שלדעתי לא מומלץ, תדירות גירוי קטנה מידי לדעתי. בעבודה על כל בגוף פעמיים בשבוע, יוצא לך לעבוד על כל שריר פעמיים בשבוע. בדרך כלל האידיאל בעבודה על כל הגוף הוא לעבוד 3 פעמים בשבוע (כל יומיים בערך) כדי להגדיל אפילו עוד יותר את תדירות גירוי השרירים.
ככל שתדירות הגירוי לשריר מסוים עולה - נפח האימון (מס' סטים x מס' חזרות) יורד. דבר נוסף, אני לא קראתי על המלצה כזאת לעבוד עם 12 סטים לשריר גדול ו-6 לשריר קטן. זה סתם משהו שרץ באינטרנט ומשתנה כל הזמן (פעם זה היה 16 לשריר גדול ל-12 לשריר קטן). סתם מספרים שרירותיים שאנשים זורקים. נפח האימון יכול להיות תלוי בחלוקת העבודה שלך, אבל בכל מקרה לדעתי 12 סטים לשריר גדול ו-6 לשריר קטן זה הרבה מידי ומיותר. אפשר להוציא את אותה תועלת ממס' מצומצם יותר של סטים. אגב, אתה אומר שהמליצו לך 12 סטים לשריר גדול, אז למה עשית 24 סטים לגב ולחזה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() תעבוד בחלוקת Fbw, פשוט מאוד תקרא פה מאמרים לגבי שיטת האימון הזו.
אתה מתאמן על כל הגוף בכל אימון, מס' הסטים קטן ביחס למה שהיה לפני כן.
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() אוקיי היה פה בלבול, תודה...
אז בעצם מה שאתה אומר זה לדחוף את A ואת B לאימון אחד שנקרא לו נגיד C ואז פעמיים בשבוע לעשות C ? עכשיו אני עושה Abab בa ובb אני עושה 12 סטים לשריר גדול ו6 סטים לשריר קטן, כל אימון אורך לי בסביבות השעה וחצי... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אני רוב הזמן מהאימונים שלי[כשנה] מקוצר זמן התאמנתי FBW 3 פעמים, האימונים האלו בעיניי הם משעמים ואני מרגיש שהם לא מקדמים, קשה לי להסביר למה כי זו עבודה לכל דבר. בעיניי רק למתחילים וכאלו שאין להם זמן FBW עדיף. החוסר ריבוי בסטים- משגע! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |