|
ארכיון פוסטים נבחרים שנכתבו בידי גולשי האתר - לקריאה בלבד. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() עוגת היער השחור
בלאק-פורסט (Black forest ), או בגרמנית 'שווארצוואלד' - שם שנשמע מפחיד מאד, הוא למעשה שמה של עוגה יפהיפייה וטעימה, עמוסת שוקולד, קצפת ודובדבנים. אל תתנו לשם להפחיד.. מקורה של העוגה הזאת הוא במחוז היער השחור (שווארצוואלד) בגרמניה, הידוע בדובדבנים החמוצים הגדלים בו, ובקירש, ליקר הדובדבנים המפורסם המיוצר מהם. היסטוריונים שמתעדים את התפתחות האפיה ומקורם של עוגות, טוענים שיש עדויות שהעוגה הזאת נאפתה בפעם הראשונה במאה ה - 16... גם לעוגת היער השחור יש גירסאות הכנה רבות. הנה אחת מהן: ![]() 100 גרם חמאה 100 גרם סוכר כפית תמצית וניל 4 ביצים 70 גרם שקדים טחונים 100 גרם שוקולד מריר מגורד דק 50 גרם קמח 50 גרם קורנפלור 3 כפיות אבקת אפיה (לא טעות, אנחנו צריכים גובה בעוגה הזאת) 7 כפות ליקר דובדבנים 500 מ"ל שמנת מתוקה (שני מיכלים) 750 גרם דובדבנים חמוצים (משומרים, בתוך צנצנת עם נוזל) 1 כף נוספת של שוקולד מריר מגורד ![]() משמנים קלות תבנית קפיצית מספר 26 מחממים תנור ל - 180 מעלות מקציפים את החמאה עם הסוכר ותמצית הוניל עד שמקבלים עיסה תפוחה ובהירה מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה וממשיכים להקציף מוסיפים את השקדים הטחונים והשוקולד המגורד דק מערבבים פנימה את הקמח ואת הקורנפלור ואת אבקת האפייה מעבירים את העיסה לתבנית, אופים במשך 30-40 דקות בחלק התחתון של התנור (מתחת לאמצע) מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר במשך שעתיים לפחות. לא לנסות לטפל בה לפני כן. חותכים את העוגה לשלוש שכבות, בעזרת סכין חדה או בשיטת החוט הנכרך ונמתח. על השכבה התחתונה מזליפים קצת מליקר הדובדבנים מקציפים את השמנת המתוקה עם קצת סוכר לפי טעמכם (הכמות אינה מופיעה בין המצרכים, הוסיפו כרצונכם) מניחים את הדובדבנים במסננת, שכל הנוזלים יתנקזו מהם שמים על השכבה הראשונה שכבת שמנת בערך בעובי 2 ס"מ, וומסדרים מעליה בערך מחצית מהדובדבנים חוזרים בדיוק על אותה פעולה עם השכבה השניה, כלומר: הזלפת ליקר, שכבת שמנת, הנחת דובדבנים. (שומרים 10-12 דובדבנים לעיטור בראש העוגה. ) מכסים בשכבה השלישית מזלפים עליה את שארית הליקר מצפים אותה בשכבת קצפת, ואת מה שנשאר מהקצפת מכניסים לשקיק זילוף מפזרים מלמעלה את כף השוקולד המגורד בעזרת שקיק הזילוף (אפשר גם עם סתם שקית ניילון שמנקבים חור קטן באחת הפינות שלה) עושים קישוט של גבעה קטנה דמויית פרח בשוליים החיצוניים - בהיקף -- של העוגה, ובראש כל תלולית כזאת תוקעים דובדבן. כשפורסים, פורסים כך שבכל מנה תהיה תלולית קצפת עם דובדבן. בתאבון ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Jun 2006
הודעות: 1,291
גיל:: 21
עוסק ב:: חייל
חדר כושר: חיל האוויר - קריה
|
![]() ציטוט:
המתכון מיוחד לחיטוב אה? :):):):) ![]()
__________________
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |