ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה
 
הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 21-05-07, 16:03   #1
Sugarzaza
IsraelBody VIP - חבר יהלום
 
תאריך הצטרפות: May 2007
הודעות: 4,708
גיל:: 20
שלח הודעה דרך ICQ אל Sugarzaza שלח הודעה דרך MSN אל Sugarzaza
ברירת מחדל

מתוך מאמר של תזונאית קלינית בשם ענת מטיאש.

" כל צורות הסוכר המרוכז - סוכר לבן, גלוקוז, משקאות קלים, סוכריות - משתחררות במהירות לדם וגורמות לעליה מהירה ברמת הסוכר בדם. כשהגוף אינו זקוק לסוכר הוא מאחסן אותו בגוף, ובסופו של דבר הופך אותו לשומן.
בתהליך הפקת הסוכר הלבן מסלק-הסוכר הורחקו ממנו 90% מהויטמינים והמינרלים שבו ולכן ללא הויטמינים והמינרלים חילוף החומרים איטי: האדם חסר מרץ, נוטה להשמנה.
כדי לעכל סוכר לבן יש להוציא ממאגרי הגוף ויטמין B החשוב לגוף לצורך חילוף חומרים תקין, ומערכת העצבים.
עוד לא גמרנו את ההלל על הסוכר הלבן ונזקיו - עששת השיניים, התפתחות קנדידה, התמכרות והשמנה, היפראקטיביות בילדים, טריגליצרידים בדם, מצבי רוח, נטיה לדכאון ועצבנות.
לפחמימות "מורכבות" כמו קמח לבן, אורז לבן, פסטה יש השפעה דומה לזו של הסוכר המזוקק."

זה לא רק אדם או שניים, האינטרנט מלא במאמרים כאלה של תזונאים קליניים שזה התחום שלהם. אם זה לא מספיק לך, אתה יכול ללכת לשאול כל תזונאי קליני על סוכר. אני מעריך שהתשובה תהיה זהה אצל כולם.
Sugarzaza מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-05-07, 21:06   #2
m0she
מנהל מחלקת התזונה
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Sugarzaza
מתוך מאמר של תזונאית קלינית בשם ענת מטיאש.

" כל צורות הסוכר המרוכז - סוכר לבן, גלוקוז, משקאות קלים, סוכריות - משתחררות במהירות לדם וגורמות לעליה מהירה ברמת הסוכר בדם. כשהגוף אינו זקוק לסוכר הוא מאחסן אותו בגוף, ובסופו של דבר הופך אותו לשומן.
בתהליך הפקת הסוכר הלבן מסלק-הסוכר הורחקו ממנו 90% מהויטמינים והמינרלים שבו ולכן ללא הויטמינים והמינרלים חילוף החומרים איטי: האדם חסר מרץ, נוטה להשמנה.
כדי לעכל סוכר לבן יש להוציא ממאגרי הגוף ויטמין B החשוב לגוף לצורך חילוף חומרים תקין, ומערכת העצבים.
עוד לא גמרנו את ההלל על הסוכר הלבן ונזקיו - עששת השיניים, התפתחות קנדידה, התמכרות והשמנה, היפראקטיביות בילדים, טריגליצרידים בדם, מצבי רוח, נטיה לדכאון ועצבנות.
אחלה, תודה על המידע בנוגע לויטמין B. יש לה כמה אי דיוקים. בנוגע לטריגליצרידים, זה נכון במחקרים לטווח קצר אבל בטווח הארוך אין השפעה של סוכרים פשוטים על טריגליצרידים. לא ברור למה חילוף החומרים ירד, או מה הקשר לכך שהוציאו הרבה ויטמינים ומינרלים מהסוכר- הרי הוא לא הדבר היחיד שאנחנו אוכלים ויש מספיק מקורות בתזונה לויטמינים ומינרלים. הפיכה של סוכר לשומן כמעט ולא מתרחשת ובכל אופן זה עניין של מאזן קלורי יומי. בנוגע לשאר הטענות שלה לא יצא לי לקרוא חומר מהימן.
__________________
We share the same biology, Regardless of ideology

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-05-07, 21:18   #3
Sugarzaza
IsraelBody VIP - חבר יהלום
 
תאריך הצטרפות: May 2007
הודעות: 4,708
גיל:: 20
שלח הודעה דרך ICQ אל Sugarzaza שלח הודעה דרך MSN אל Sugarzaza
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she
אחלה, תודה על המידע בנוגע לויטמין B. יש לה כמה אי דיוקים. בנוגע לטריגליצרידים, זה נכון במחקרים לטווח קצר אבל בטווח הארוך אין השפעה של סוכרים פשוטים על טריגליצרידים. לא ברור למה חילוף החומרים ירד, או מה הקשר לכך שהוציאו הרבה ויטמינים ומינרלים מהסוכר- הרי הוא לא הדבר היחיד שאנחנו אוכלים ויש מספיק מקורות בתזונה לויטמינים ומינרלים. הפיכה של סוכר לשומן כמעט ולא מתרחשת ובכל אופן זה עניין של מאזן קלורי יומי. בנוגע לשאר הטענות שלה לא יצא לי לקרוא חומר מהימן.
קח בחשבון שבמאמר היא מדברת על האדם המודרני הממוצע, שצורך כמויות משמעותיות של סוכר בתזונה והפעילות הגופנית שלו שואפת לאפס.

את העניין עם הטריגליצרידים צריך לבדוק.
Sugarzaza מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-05-07, 22:05   #4
m0she
מנהל מחלקת התזונה
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Sugarzaza
קח בחשבון שבמאמר היא מדברת על האדם המודרני הממוצע, שצורך כמויות משמעותיות של סוכר בתזונה והפעילות הגופנית שלו שואפת לאפס.

את העניין עם הטריגליצרידים צריך לבדוק.
האדם המודרני הממוצע לא אוכל כמות של פחמימות [זה לא קשור דווקא לסוכר אלא לפחמימות בכללי] שמכסה את כל הBMR שלו וממלאת את מאגרי הגליקוגן כך שאין ממש הפיכה של פחמימות לשומן ביום יום.

אמנם מחקרים לטווח קצר יחסית [2-6 שבועות] הראו שצריכה מוגברת של סוכרים פשוטים גורמת לעליה ברמות הטריגליצרידים , אך במחקרים ממושכים [3-6 חודשי] ניתן לראות שערכי הטריגליצרידים חוזרים לנורמה , ההסתגלות המטבולית פשוט דורשת זמן. אני מסתמך על Textbook of biochemistry with clinical correlations של Devlin , מהדורה 6. מחקרים (1,2) דנים בנושא.

1. Eur J Clin Nutr. 1999 Apr;53 Suppl 1:S6-13.
Molecular and cellular adaptations to carbohydrate and fat intake.
2. Am J Clin Nutr. 2000 Feb;71(2):412-33.
Carbohydrate-induced hypertriacylglycerolemia: historical perspective and review of biological mechanisms.
__________________
We share the same biology, Regardless of ideology

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה


חוקי משלוח הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 08:33.


תוספי תזונה אבקת חלבון קריאטין משקאות איזוטניים פגישות ייעוץ קוביות בבטן עלייה במסה פיתוח גוף אימונים אישיים פציעות ספורט דרושים טו בשבט
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ
מערכת הפורומים מאוחסנת, מאובטחת ומתוחזקת ע"י אפטיים בניית אתרים