ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

 
 
הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 20-05-07, 15:18   #3
Cowboy187
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: May 2007
הודעות: 72
ברירת מחדל

קודם כל , לא התאומים זה השריר שתפוס לך בריצה, כי הוא שריר הבנוי בעיקר מסיבים לבנים ולכן יותר עובד בכח מתרפץ כגון ניתור. השריר שמגביל אותך בריצה (ותפוס ביום למחרת) הוא שריר הסולאוס/סולייה (אשר בנוי בעיקר מסיבים אדומים ולכן עובד יותר בפעולה הקשורה לסיבולת, כגון ריצה) אשר נמצא מתחת לתאומים בדיוק, ולא עובר את מפרק הברך.

הנה הוא כאשר "קילפו" את התאומים מהגוף-


הנה הוא (soleus) מציץ מתחת לתאומים (gastrocnemius)-




עכשיו לחלק השני של ההודעה.
כדי לעבוד על הסולאוס בתרגיל, אתה צריך לנטרל כמה שיותר את התאומים ע"י כיפוף הברך (בגלל שהתאומים עובר את הברך בחיבור שלו, כאשר מכופפים את הברך הוא מקוצר יותר=מנוטרל יותר= עובד פחות חזק= עבודה יותר חזקה של הסולאוס).

תרגיל לדוגמא:


אם אתה רוצה לאמן אותו בבית, אתה יכול לשבת על כסא, מלפני מדרגה , לשבת באותה תנוחה כמו בדוגמא ולעשות את התרגיל על המדרגה. השריר כמו שאמרתי למעלה הוא שריר שעובד בעיקר בסיבולת לכן חזרות רבות יהיו הכרחיות, ואם קל מידי, תוכל לשים דברים כבדים על הרגליים כדי להקשות (שוב, עדיין הרבה חזרות).


לשאלתך השנייה:
בעקרון ריצה אפשר לבצע כל יום, אך מאוד לא מומלץ להתחיל ככה.
תתחיל ב2-4 פעמים בשבוע, ואם אתה ממש לא בכושר, תתחיל ב2-3 פעמים בשבוע כאשר הימים לא עוקבים (יום מנוחה בין ריצה לריצה).

לאן אתה מתגייס? טירונות קשה יחסית? אם כן, אתה חייב להתחיל דחוף כדי להכנס לכושר, אחרת אתה תתפרק בטירונות ותצא אם שברי מאמץ בטוח.
שוב, כדי למנוע פציעות, בכל זאת אל תתחיל כל יום אלא עם ימי מנוחה.


בהצלחה!
Cowboy187 מנותק   הגב עם ציטוט
 


חוקי משלוח הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 05:32.


תוספי תזונה אבקת חלבון קריאטין משקאות איזוטניים פגישות ייעוץ קוביות בבטן עלייה במסה פיתוח גוף אימונים אישיים פציעות ספורט דרושים טו בשבט
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ
מערכת הפורומים מאוחסנת, מאובטחת ומתוחזקת ע"י אפטיים בניית אתרים