|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 | |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ציטוט:
מעבר לכך, אני מעדיף לקרוא מחקרים מלאים לאור מה שאני רואה בזמן האחרון כשאני קורא לפעמים דבר אחד באבסטרקט ודבר אחר במחקר המלא [או מחקרים שמתוכננים בצורה משוחדת כמו המחקר ההוא עם החומרים הביו-אקטיביים]. שים לב שבסקירה הגדולה של JAMA רוב המחקרים נופו בגלל שהמתודולוגיה שלהם היתה בעייתית או שהם מומנו על ידי בעלי אינטרס. המחקרים שנשארו הראו שלצריכה מוגברת של ויטמין C עשויה להיות השפעה מזיקה או מיטיבה, העניין הזה עוד דורש בירור. עדיף להיות זהיר לפי דעתי. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
צוות ישראלבודי
עוסק ב:: Making the world a better place
|
![]() ציטוט:
אני חושב שאנו דנים כאן יותר ברמה הגישתית, בין אם לזנוח את הRDA לפעמים לטובת יתרונות פוטנציאלים של מיקרוניוטריאנטים כאלו ואחרים, אל מול קפדנות היתרה של הRDA, כאשר באמצע נמצאות ההסתייגויות ומשנה הזהירות בהבדלים בין הגרסאות הסינתטיות, ההבדלים בין כדורים לבין הצורה שבמאכלים, בין מינונים שונים וכו'. העמדה שלי כרגע כוללת כרגיל הסתייגויות שונות, ובגדול אני מנסה לראות היכן אפשר לראות את המלצות הRDA כהמלצות ולא ככלל ללא עוררין. אני מעדיף אוכל על פני כדורים, מעדיף לנסות לשפר איפה שאפשר, ובגדול לקבוע בעצמי היכן הספק עומד מבחינת גבול המתאים\לא מתאים לביצוע. (מהסקירה) "There are currently no consistent and compelling data for serious adverse health effects of vitamin C in humans, and a UL, therefore, cannot be established." Nonetheless, the Institute of Medicine considered the mild and transient diarrhea that can result from high intakes of vitamin C to fit the definition of a "hazard" under the protocol of the UL method, and it used related data to set a UL of 2000 mg/d. |
|
![]() |
![]() |