|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#41 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
את זה חשוב שכולם יבינו! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
חבר פעיל
|
![]() שאלה בקשר לHST
שבועיים ראשונים של ה-15 חזרות אני מתחיל מהמשקל הנמוך ומעלה כל אימון משקל (שאני כבר יודע מראש לפי החישובים עם המשקל הנמוך),ואז אני עובר לשבוע השני של ה-15 חזרות ואני מתחיל חזרה מהמשקל הקל או שנשאר עם המשקל הסופי?(אותה שאלה בקשר לשובע הראשון של ה-10 חזרות) |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
חבר פעיל
גיל:: אמממ כל דבר החל מפיתוח גוף דרך ברייקדאנס והיפ הופ וכלה בספרות המאה ה15 ומדע בדיוני.
|
![]() גל ומשה, אני מסכים איתך באופן כללי על הכיוון שהעלתם על כך שהשרירים מקבלים עבודה עקיפה (ובכל זאת לא עקיפה כל כך) גם בימים שאחרי האימון המרכזי על שריר מסויים...לא חשבתי על זה אף פעם....
בכל אופן, אם תשימו לב, תוכלו לאמץ את זה גם לאנשים רכמוני וכמוכם, לדוגמא: א' - חזה ויד קדמית (עבודה על הראשיים הקדמיים של הכתף, כלומר הקדמי והאמצעי ב' - רגליים ג' - גב יד אחורית (עבודה על הראש האחורי של הכתף ד' כמו א' ה' כמו ב' ו כמו ג' והנה קיבלתם 48 שעות מנוחה לשריר קטן (שמן הסתם נעבוד עליו חלש יחסית ולא 12 סטים) ו72 שעות מנוחה לאימון קונצטרי של השרירים הגדולים יותר. בואו נגיד שאני נותן 9 סטים לגב, כנ"ל לחזה, 7-8 לקוואדס ולהאמס כל אחד, 2 סטים לכל ראש בכתפיים ו 3-5 סטים לבייספס ולטרייספס כל אחד. ברור שעבודה לכשל לעיתים רחוקות יחסית. לדעתכם התוכנית הזאת עצימה מדי? שמעו לדעתי הרבה אנשים מסוגלים לעמוד בה... וברור שיש פה עבודה רבה יותר על כל שריר מאשר תוכנית של AB... משכנו את התוכנית עוד רמה קדימה. תביעו את דעתכם על התוכנית חשוב לי לדעת אם אתם חושבים שהיא עצימה מדי. ד"א דיברתי על זה כבר עם משה, יש לי חבר רופא במכון שדי בעסק של בודיבילדינג, הוא עשה קורס מאמנים+מאמנים בכירים והבן אדם בהמה...בכל מקרה זה לא העניין ברור שאני מתווכח איתו בכל שנייה שאנחנו ברדיוס של 10 מטר אחד מהשני, והוא הציע לי לעשות בדיקות על עצמי בשביל לסגור את הסוגייה הזאת, לפחות לגבי הגוף שלי. נעשה אימון אחד עם 20 סטים לחזה ונבדוק סינטזת חלבון בשריר 24,48 ו96 שעות אחרי ונראה עם סינטזת החלבון ממשיכה. הוא גם הציע לי לעשות בדיקה של מאזן חנקתי אחרי אימון , יום אחד עם 240 גרם חלבון ו40 במהלך האימון (כמו שקיד ממליץ וכמונו שכולנו נוהגים או נהגנו לעשות) ופעם אחת עם 150 גרם חלבון בלי חלבון במהלך האימון. הוא טוען ששיש בגוף מספיק חומצות אמינו להתמודד עם הקטבוליזם של אימון מהסוג שאני עושה ושלכל תוספת הינה מעמסה על הגוף. כנראה עשיתי עליו רושם הא? בכל מקרה יש עוד זמן....כנראה חודש אחרי שאני אתגייס. ד"א הוא 90 קילו, משהו כמו 12%, וההפתעה - הוא אוכל 90 גרם חלבון מלא ביום מאז שהתחיל להתאמן. אחרי האימון לדוגמא הוא אוכל 2 ביצים שלמות |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
חבר פעיל
גיל:: אמממ כל דבר החל מפיתוח גוף דרך ברייקדאנס והיפ הופ וכלה בספרות המאה ה15 ומדע בדיוני.
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
מנהל ראשי
|
![]() בנוגע לתכנית שהצעת, לא רשמת מספיק פרטים בשביל לדעת האם היא אפקטיבית או לא, למשל מה מטרתה של התכנית, מהו טווח החזרות, קצב העבודה, סוגי התרגילים, בנוסף לא ציינת עבודה ישירה על הכתפיים אולם בפירוט רשמת 2 סטים לכל ראש בכתפיים כאשר ציינת שהכתפיים יקבלו אך ורק עבודה עקיפה מהחזה ומהגב!
כמות הסטים שציינת גדולה למדיי ואיננה נחוצה אך שוב, אני לא יכול לקבוע זאת עדיין עקב חוסר פרטים! אז תחזור אם יותר פרטים ותכנית יותר מפורטת ( אני בטוח שאתה יודע על איזה פרטים אני מדבר ) ואני יגיב לך בהתאם. יום טוב!
![]() |
#46 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() בנוגע לתכנית .. בשביל מה לעבוד על ראש קדמי ואחורי? צריך לעבוד רק על האמצעי .. לפי דעתי לפחות.
דבר שני . זה נראה כמו תכנית AB סטנדרטית , רוב האנשים עובדים 12 סטים לחזה/גב ו6-8 סטים לכתפיים/ידיים , וכולם עומדים בזה עם הגעה לכשל. השאלה היא אם הגירוי הזה הוא לא יותר ממה שצריך.. ד"א , קוודס והמס לא מקבלים אותו מספר של סטים , הקוודס יותר גדול. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
לפי דעתי עבודה על הקידמי זה כל מה שצריך. לחיצה עם מוט או דאמבלס זה כל מה שצריך לדלתא. האחורית עובדת מספיק בגב והאמצעית בלחיצות כתפיים למיניהן. ככה זה הולך אצלי לפחות.
![]() |
![]() |
#48 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#49 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אני התכוונתי כאלטרנטיבה להנפות לצדדים וכו' שהשריר מטרה שלהם הוא הדלתא האמצעית. כמובן שהכתף קדמית עובדת יותר חזק בלחיצות כתפיים.
![]() |
![]() |
#50 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Banned
עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.
|
![]() אממ אז ABC זו תוכנית לא טובה? :\
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
חבר פעיל
|
![]() יש לי שאלה,
אנשים כמו עומרי למשל שעובדים ABC מה התגובה שלכם לכל מה שהולך כאן?? איזה תגובת קאונטר יש לכם?? אני בטוח שהפוסט הזה רק יהיה יותר מעניין עם קצת דעות מנוגדות (חוץ מאלו שכבר רצו כאן ![]() מתן.
![]() |
#53 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
גם אני עובד ABCD עם יום אחד מנוחה בין מחזור למחזור. וכל אחד משפיע אחרת,כמה שיותר לנסות יותר טוב. אבל ששמעתי על תוכניות כמו HST וכל זה,חשבתי יותר מדי בלאגן. אני מסתדר טוב מאוד עם התוכנית הזאת שלי,מתקדם כל פעם לאט לאט (בכל זאת כמה שיותר זמן תתאמן תתחיל להיעצר,מי שיש לו נסיון יבין). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
מנהל ראשי
|
![]() מה יש להגיד? שהמקצוענים יתחילו להתאמן בשיטות המוזרות האלה אולי גם אני אתחיל.
בינתיים לא ראיתי אף מפתח גוף שמתאמן ככה. וזה גם ניראה לי דבילי, ולא יעזור כל הטיעונים שכל אחד ירשום פה , מה שניראה לי דבילי אני לא הולך לעשות בן אדם שעושה דברים נגד ההיגיון שלו כי מישהו מהאינטרנט אמר שזה טוב אז.. nono בכל אופן ABC זה השילוב המושלם לפי דעתי הוא נותן לי גם תדירות גבוהה כל שריר פעמיים בשבוע, וגם עצימות. אני ירדתי ל-ABC רק בגלל שאין לי אימוני כתפיים בכלל והאימון חזה שלי קצר מאוד ודי חלש שוב בגלל הכתף.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() המקצוענים , בפעם המיליון , על סטרואידים. ד"א , מנצר גם היה מקצוען אם זכרוני אינו מטעני.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
מנהל ראשי
|
![]() יופי אז אחד התאמן ככה מתוך מילון, זה שהם על סטרואידים לא משנה שום תהליך פיזיולוגי בגוף שלהם,מה אתה חושב שהם רובוטריקים? הגוף שלהם עובד כמו הגוף שלך אבל- עם כל הנגזרות של עודף טסטוסטרון, נכון השיקום מהיר יותר אבל זה הכל יחסי, גם ההרס חזק יותר זה הכל מתאזן. אבל לא משנה מה כל גוף אנושי עובר אותם תהליכים בדיוק להגיד שמפתח גוף מקצועי יגדל מתוכנית ABC או ABCD ומישהו טבעי לא יגדל ככה זה יהיה טפשי!
השיטות האלה של ה-HST כמה זמן הן קיימות בדיוק? ככה כולם התאמנו כל השנים בחלוקה ל-4 או ל-3 אז מה עכשיו פתאום השיטה הזאת של ה-HST כל כך מהפכנית שהיא משנה את כל הפיזולוגיה של הגוף נכון? הרי זה הכל עניין של טרנד באה שיטה חדשה כולם רוצים לנסות אותה איזה יופי, אני רוצה לתת לזה את מבחן המציאות תרשו לי.. מזה מבחן המציאות? עוד 10 שנים לראות אותה קיימת עדיין עם אנשים ברמה המקצועית שמתאמנים בשיטה הזאת,(דרך אגב בכל שיטה הם יגדלו זה לא כזה משנה). בכל אופן אני לא אחד שהולך עם הזרם, וגם אם כולם עכשיו יעברו לשיטה הזאת אני לא יעבור אליה , שוב מהסיבה שהיא ניראת לי טיפשית ונוגדת את ההיגון שלי, ומה שלא הגיוני אני לא יעשה בחיים. sbb4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() דווקא בתקופה שבודיבילדרים היו טבעיים יחסית , בעידן של ארנולד , היו הרבה תכניות של HFT - למשל 5*5 הלכה חזק באותה תקופה.
עם הסטרואידים בא הטירוף. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
מנהל ראשי
|
![]() משה,אין טעם להתווכח חבל לבזבז אנרגיות סתם, המרצה שלי בקורס תזונה אמר לי משהו חכם: "זה לא משנה מה אני אגיד אני עדיין לי אשנה את דעתך באמת נכון" ? אז חבל על הויכוח
![]() כל אחד עושה מה שההיגיון שלו אומר לו, ולכל שיטה יש את החסידים שלה ואת ה-1000 מחקרים שמראים שדווקא היא הכי אפקטיבית. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
חבר פעיל
|
![]() הסבר של גל לגבי התוכנית לעליה במסה של לייל מקדונלד , תוכנית מומלצת מאוד שמתבססת על פרודיזציה משולבת ו-HFT.... אני ממליץ לכולם לעבור על זה , הסבר נפלא וקישורים חשובים:
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | ||||||
צוות ישראלבודי
עוסק ב:: Making the world a better place
|
![]() ציטוט:
"לא ראיתי אף מפתח גוף שמתאמן ככה" - תכנס לפורומים הבאים; BB.COM, Bodyrecomposition.com, Elitefitness.com, Muscletalk.co.uk, Ironaddicts.com, Intensemuscle.com ותראה שמחוץ לארצינו הקטנה והמרוחקת ישנם אנשים עם ידע בתחום מעל למה שאנו מכירים וכמובן שתכניות הHigh Frequency הן הכי פופולריות בקרבם. ציטוט:
אם לא היה כאן הגיון אז תאמין לי, לא היו מבצעים את התכניות הללו כלכך הרבה אנשים. אפשר לומר אפילו שיש הרבה יותר הסבר מדעי לHFT מאשר לLOWFT, או תגובות נגד!. ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
יש עדיין מקום לתכניות הללו לאנשים טבעיים, יותר בקרב הקהל המבוגר שהלחץ של הHigh Frequency Training יכביד עליו יותר מדי. שום דבר לא נעלם וכל אחד צריך לחשוב בהגיון, בהבנה של הגוף ולפי המטרות שלו. ציטוט:
שמע עומרי, אני יודע שאתה לא רואה הרבה הגיון בתכניות הללו, אך אני הסברתי זאת, לא קיימת אפשרות שלמישהוא מאיתנו יהיה יעיל לעבוד אימון שלם על הגב (16 סטים לדוגמא) במקום פעמיים בשבוע (6,7 סטים), או שלוש פעמים בשבוע (1,2,3,4 סטים) בהתאמה לשאר הפונקציות. הסברתי על IDF, אלה הם שלושה מרכיבים שצריכים להיות מותאמים למתאמן. כאשר אנו על חומרים, העצימות והווליום (Density, Intensity) יכולים (למעשה חייבים) להיות הרבה יותר גבוהים, דבר שמוביל לאימון הרבה יותר ארוך בהנחה שננסה לשמור על תדירות (Frequency) גבוהה. לכן הם עובדים בתדירות נמוכה, או אפילו פעמיים ביום, או שבעצם פשוט כל דבר שהמפלצות הגנטיות האלה יעשו עדיין יגרום להם לגדול. מה שאנו צריכים זה פשוט להתאים את שלושת הפונקציות הללו ליכולות שלנו. התכניות המשונות הללו עושות זאת בשבילנו, ללא צורך לשבור את הראש על הנפצות של תכניות אימונים. גם כן, התכניות הללו עובדות לפי פרודיזציה מסויימת ולכן הן כלכך מוצלחות. תראה, מתן ניסה לראות איזה תגובות נגד יש לכם לנושא, ישנם הרבה אנשים כאן שעובדים בתכניות מרובות סטים וחלוקות שבועיות. למען דיון בריא והגעה למסקנות רציניות, תנסו להסביר, לשכנע ולהחכים אותנו בפרטים שאנו לא יודעים או מפספסים כאן. אני בטוח שכל הדברים שנאמרים כאן מעלים לכם קצת ספקות, או פשוט גורמים לחשוב הרבה על הנושא. כמובן שתגובות כמו "זה פשוט נראה דבילי" לא עוזרות, אני מצפה ליותר... גל. |
||||||
![]() |
![]() |