|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#2 |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() אין קשר בין נוגדי חמצון לבין חומציות. חומצה היא חומר שמוסר פרוטונים. גורמי חמצון הם תוצרי לוואי של הפקת אנרגיה , הם נוצרים מפליטת תוצרי ביניים מטבוליים. בהפקת האנרגיה , מולקולת חמצן [o2] מקבלת מימנים ליצירת 2 מולקולות מים. אם המולקולה "בורחת" במהלך תהליך ההפיכה למים , נוצרים חומרים לא יציבים והם גורמי החמצון. חוסר היציבות של המולקולה גורם לה להגיב עם מולקולות אחרות בתא ובכך לגרום להן נזק. לאנטי אוקסידנטים יש תכונות שמאפשרות להם להשיב למולקולות האלה את היציבות.
|
![]() |
![]() |