|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#2 |
Banned
תאריך הצטרפות: Nov 2005
הודעות: 0
עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.
|
![]() אספרטם - Aspartam
אספרטם מורכב משתי חומצות אמינו: חומצה אספרטית ופנילאלנין ועוד מתנול. אמנם רכיבים אלה נמצאים במזון טבעי בטבע, אבל אין בנמצא בטבע תרכובת תעשייתית זאת. האספרטם מתוק פי 200 מהסוכר הרגיל. ללא ריח או טעם לוואי, מוכן בצורה אבקה גבישית, נמס במים ובמיוחד כאשר הם חמים וחומציים. הוא מתפרק בחום ומאבד את טעמו המתוק, לכן רצוי להשתמש בו במיוחד להמתקת מזונות שאין לבשלם כמו מיצי פירות, גלידה ומשקאות קלים. נמצא גם שהוא מגביר ומשפר טעמם של מוצרי הפירות. תופעות לוואי:
אצסולפם K (באנגלית: Acesulfame k) מורכב ממלח אשלגני של תרכובת כימית. בריכוז של 3% הוא מתוק פי 200 מהסוכר הרגיל. יש לו טעם מריר, לכן מערבבים אותו בממתיקים אחרים. הוא אינו מתעכל, ואינו מוסיף קלוריות. הוא יציב בחום. לכאורה אינו מזיק בכמות קטנה. תופעות לוואי: בשימוש ממושך עלול לגרום לסרטן ופגיעה בבלוטת התריס. אלה הם מסקנות חמורות על סמך ניסויים בחיות מעבדה. קשה לקבוע מהי הכמות שכביכול אינה מזיקה לבני האדם, מאחר ובלתי אפשרי לעשות ניסוי כזה. לקוח מתוך www.sakeret.com |
![]() |
![]() |