|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#21 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
תקרא את הפוסט של לוליק זה היה אחרי הויכוח שהיה פה פעם לי ולעוד כמה חבר'ה בנוגע לתוכניות אימון |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ותיקרא את מה שהבאתי לך אחי זה מאמר ממש מקיף על 5X5 אם זה מעניין אותך.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
עריכה : חח נכנסתי והתייאשתי , אבל אני אעבור בריפרוף |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() לא יכלתי שלא לשים לב שהורדתם את הסקוואט הקל באמצע השבוע. אל תשנו יותר מידי דברים, במיוחד לא דברים בסיסיים כאלה, אחרת יצא שאתם תעשו תוכנית שונה ואז לא תוכלו להאשים את התוכנית אם אתם לא תראו תוצאות.
![]() אליאב, זאת התוכנית שאני מציע לעשות: יום א' סקוואט 5x5 בנצ' בשיפוע חיובי 5x5 חתירה כלשהיא 5x5 מקבילים בתוספת משקל 3x8-12 יום ג' סקוואט קל 4x5 מיליטרי פרס 4x5 דד ליפט 4x5 מתח בתוספת משקל 3x8-12 יום ה' סקוואט 1x8, 1x3, 4x5 בנצ' בשיפוע חיובי 1x8, 1x3, 4x5 חתירה כלשהיא (אותה תנועה כמו ביום ראשון) 1x8, 1x3, 4x5 עבודה על ידיים אתה יכול להכניס איפה שנוח לך. זידן, אחלה קישור הבאת. אני אעיין בו במשך השבוע, אני מקווה שלא חירבשו שם דברים. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ואם אתה כבר פה,אז ניראה לי מצאתי את התשובה בשביל אליאב,מה אתה אומר על זה http://www.:):):):):):):):):):):):):):):):):)/fun/wotw56.htm ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
|
![]() אגב אליאב (איזה חרוז), תקרא בעיון את הפוסט שהבאתי לך קישור אליו, ההסברים שם חשובים ומהותיים להתקדמות בתוכנית. תשתמש בטבלת האקסל שצירפתי בסוף ההודעה, היא תעזור לך לארגן את משקלי העבודה לאורך השבוע בצורה מסודרת ונוחה. אם אתה מסתבך איתה, תכתוב לי כמה אתה מרים ל-5 חזרות בכל אחד מהתרגילים ואני כבר אסדר את זה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
תודה רבה על התוכנית נראה מעולה... בקשר לבנץ' יכול להיות שאני ארד בהיקף חזה בגלל שאני לא יעשה יותר לחיצות שטוחות.? אולי כדאי לשלב פעם אחת ככה ופעם אחת ככה? (פעם שטוח ופעם חיובי) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
|
![]() אין מצב שאתה תרד בהיקף חזה, פשוט אין מצב. לחיצה עליונה גם עובדת על כל החזה, אמנם לא באותה עצימות כמו לחיצה שטוחה, אבל בגלל זה הכנסתי את המקבילים. יש שאומרים שמקבילים ולחיצה בשיפוע שלילי, אפקטיביים יותר לכלל החזה מאשר לחיצה שטוחה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
נ.ב - לא לצחוק על משקלי העבודה הנוכחיים שלי אני עובד כמו כוסית ![]() עוד משהו שעכשיו שמתי לב , עידן למה מתח אתה נותן לי עם טווח חזרות נורמלי-גבוה? ולמה לא לעשות פולי עליון רחב/צר לפנים ככה גם המשקל יהיה יותר גבוהה במקום להסתבך עם משקולות של 20 קילו על הרגל ובקשר להוספת ידיים , יהיה בסדר אם אני אוסיף באימון האמצעי של השבוע , 2 סטים ליד אחורית ישר אחרי הכתפיים 2 סטים ליד קדמית ישר אחרי המתח? ועכשיו סתם משהו לא קשור , למה האימונים האלו כאלו קצרים?! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
הבנתי שיש איזה עיקרון פה שצריך לעבוד לפיו... אם המשקל מקסימום שאני מצליח להרים ב-5RM הוא X , אני צריך לשאוף להגיע אליו בשבוע ה4 זה מה שהבנתי... עכשיו בשבועות 1-3 אני אמור להתחיל ממשקל קל ולעלות לאט לאט? ואני אומר באמת להתחזק מזה? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
העמסה הדרגתית (progressive overload) אז אמרנו שהמשקלים בכל התרגילים יתקדמו בקצב של 2.5 קילו (בערך) כל שבוע. זה הולך להתבצע באופן הבא. נקח דוגמא, משקל מקסימלי ל-5 חזרות בלחיצות חזה הוא 100. אז ביום ראשון נעבוד עם 100 קילו ל-5 חזרות. ביום חמישי נעשה סט של 3 חזרות עם 102.5 קילו, כלומר עם תוספת של 2.5% ממשקל ה-5 חזרות שהתבצע ביום ראשון, וביום הראשון שיבוא אחרי זה, נעבוד עם 102.5 קילו ל-5 חזרות, כלומר אותו משקל של יום חמישי בו עבדנו ל-3 חזרות, וככה זה ממשיך (מ- 102.5 קילו ביום ראשון נתקדם ל-105 ביום חמישי, ואז יום חמישי שאחרי זה 107.5 וכך הלאה...). כדי לבנות את העליה הפרוגרסיבית במשקלים לאורך 4 שבועות, מה שצריך לעשות זה לבדוק את ה-RM5 שלכם, להציב אותו בשבוע הרביעי, לחשב 2.5% מהמשקל הזה וללכת אחורה - כל שבוע פחות 2.5% מאותו משקל. כלומר אם משקל העבודה שלנו בשבוע הרביעי הוא 100 קילו, אז השבוע השלישי יהיה עם 97.5 קילו, השבוע השני עם 95 קילו והשבוע הראשון יהיה עם 92.5 קילו. אתה אמור להעמיס על השריר בצורה הדרגתית,ובאימון האחרון להגיע למשקל שהוא קצת יותר גדול מRM שהיה לך לפני זה. למרות שגיבשת כבר תוכנית לפי מה שהבנתי,אבל תיקרא את זה http://www.:):):):):):):):):):):):):):):):):)/fun/wotw56.htm זאת הכותרת של המאמר: What Is The Best 5x5 Workout That Will Produce Amazing Muscle Gain? נשמע מאוד מעניין,נחכה שגם עידן יקרא אותו ניראה מה הוא אומר. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
חבר פעיל
|
![]() אפשר לעבוד בתוכנית כזאת גם בלי דדליפט?? או שזה פשוט חובה??? מה אתם אומרים?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אוקיי אז איפה ההתקדמות? היא חלה רק מהשבוע הרביעי זאת אומרת? אם אני עושה לחיצת חזה עכשיו עם 100 קילו חמש חזרות זה אמור ללכת ככה : שבוע 1 - 92.5 , 95 שבוע 2 - 95 , 97.5 שבוע 3 - 97.5 , 100 שבוע 4 - 100 , 102.5 אני צודק? אז זאת אומרת שבשבוע הראשון עד הרביעי האימונים לא יהיו הכי קשים |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||||
|
![]() ציטוט:
בחרתי טווח חזרות גבוה, כי באותו יום שהכנסתי את המתח, זה אמור להיות יום "קל". אם תשים לב בפרטים של התוכנית, הסקוואט שאתה מבצע ביום הזה (יום שלישי) הוא קל יותר ב-10%-20% מאשר הסקוואט של יום ראשון באותו שבוע (שני הסטים האחרונים הם למעשה אותו משקל כמו הסט השלישי ביום ראשון), גם תנועת הלחיצה היא קלה יותר (לחיצת כתפיים במקום לחיצת חזה), רק הדד ליפט נשאר כבד. ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
כן, זה בדיוק ככה. שבוע 1 שלך יהיה כמו שרשמת, 92.5 קילו ל-5 חזרות, יום חמישי 95 קילו ל-3 חזרות, ואז יום ראשון 95 ל-5 חזרות. השיאים האישיים אכן יתחילו רק מהשבוע ה-4. הסיבה לכך שאתה מקדיש חודש שלם רק בשביל לבנות את המשקלים עד ל-PR הנוכחי שלך, היא כדי ליצור סכמת התקדמות כלשהיא שהגוף יוכל להתרגל אליה. אם תתחיל ישר ממשקלי השיא שלך, אתה תתקע מאוד מהר. זה מבאס אני יודע, זה כאילו לשרוף סתם חודש, אבל זה משתלם בסופו של דבר. זה גם מאוד נוח שיש לך תוכנית שהיא קבועה מראש עם משקלים והכל מבלי לבוא כל אימון ואז להתחיל לחשוב, "המממ, לפני שבוע עשיתי 100 קילו. כדאי עכשיו להוסיף? וכמה להוסיף, 5? 10?" מה גם שנקודת השבירה הזאת של משקלי השיא החל מהשבוע הרביעי, זה משהו שאתה יכול לצפות לו, כאילו אתה כבר יודע מראש, "טוב, היום זה השבוע שאני עושה משקלי שיא" (בתקווה שזה באמת יקרה. בעקרון אם תעבוד לפי הכללים, אין סיבה שזה לא יקרה). אז זה דיי נחמד ונותן איזו שהיא דינאמיות לתוכנית. אני דיי מסוקרן לדעת איך התוכנית תעבוד עליך. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |