|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
אחראית תזונה ותוספים.
עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
|
![]() פחמימות ניתן לאגור בגוף בכמויות קטנות יחסית: כ- 90גרם בכבד ועוד כמה מאות גרמים בשרירים. כאשר מאגרים אלו מתמלאים, כל עודפי הפחמימות המתקבלים מן המזון הופכים לשומן ונאגרים ברקמת השומן. שומנים, לעומת זאת, ניתן לאגור ברקמת השומן בכמות בלתי מוגבלת כמעט. אנשים שמנים יכולים לאגור עשרות קילוגרמים של שומן בגופם.
אם כן, השומנים הנאגרים ברקמת השומן מקורם בשומני המזון או בפחמימות, וחלבונים הנאכלים בעודף יוצרים מאזן קלוריות חיובי והופכים בתהליכי חילוף החומרים לשומן. במילים אחרות: כל רכיבי המזון בעלי ערך קלורי עשויים להפוך לשומנים ולהיאגר ברקמת השומן. http://www.starmed.co.il/Wingate/LipidsAndGoodNutrition
![]() |
#2 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#3 | ||
צוות ישראלבודי
עוסק ב:: Making the world a better place
|
![]() ציטוט:
תקראי ציטוט שלי:" תהליך הפיכת הסוכר (גלוקוז) לשומן הוא מורכב ויקרה אך ורק בפתולוגיות קיצוניות. אותו תהליך המכונה כDe Novo Lipogenesis כמעט ולא מתרחש ביום יום. בעת צריכה קלורית גבוהה במיוחד מפחמימות, כאשר התגובה הגליקמית גבוהה במיוחד, מאזן ההורמונלי מתאים, וכאשר מאגרי הגליקוגן בגוף רוויים, יתבצע התהליך בכמות קטנה. הגוף יודע לבצע שינויים מטבולים לפי יחסי אבות המזון שאנו מספקים לו. כלומר, אחוז שומן גבוה בתפריט -> שריפה ואגירה של שומן בעיקר במהלך היום, לעומת זאת, אחוז פחמימות גבוה בתפריט -> אוקסידציה של פחמימות בעיקר, עם חמצון שומן מינימלי במהלך היום. כך או כך, הגעה לDNL תתרחש אך ורק במקרים קיצוניים ובכמות קטנה." הראתי הרבה מחקרים בעבר הבודקים מצבים שונים של DNL, ועל אותו התהליך עם חלבונים, שקורה בשכיחות מעוטה יותר בגוף. וכמובן שחשוב לציין, שגם אם התהליך הזה קורה, הוא לא אומר -כלום- לגבינו מבחינת השינויים בהרכב הגוף (עלייה\ירידה בשריר\שומן). ההיבט הוא בריאותי, שכן הגוף יצור ח.ש רוויות. ציטוט:
אני לא חושב שאני, אתה, או אף תזונאי כרגע יכול להצהיר ככה בבטחה בנתונים על הנושא הזה, שכן הוא נתון למחלוקות רבות וחוסר מידע מספק\רחב מספיק. ואני אומר זאת למרות שתחמת בערך את המספרים שמדברים עליהם המחקרים בנושא. מצרף ציטוט של אחד החוקרים הבקיאים והמוערכים בנושא: "It's better for :):):):):) performers to err on the side of slightly too much protein than too little (1.2-1.5 g/lb for strength/power and 1 g/lb for enduros). Any benefits may be too small to detect in short term studies but are clearly relevant at that level. Unless other nutrient intake is shorted, there's no harm to consuming more and there may be small but relevant benefits." גל |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
גל במידה ואני רוצה להאיץ את תהליך הגדילה שלי, ויצרוך כמוט כמו של 2.5 גרם חלבון לכול קילו מהגוף, אני באמת ישמין והחלבון לא יספג ב100% ? כי מה שונה מבנאדם שהוא לא טיבעי,שיצרוך כמוט חלבון כזאת מבנאדם טיבעי?
![]() |
![]() |
#5 | ||
צוות ישראלבודי
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אני ישמח עם תענה לי על השאלה הזאת. תודה.
![]() |
![]() |
#8 | |
צוות ישראלבודי
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אם אני יצרוך 2.5 חלבון לכול קילו מהגוף שלי זה יספג או לא ?
![]() |
![]() |
#10 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אני ישמח עם תענה לי על השאלה הזאת. תודה...
![]() |