ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה
 
הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 27-04-07, 14:45   #1
Ori-Silver
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלOri-Silver
 
תאריך הצטרפות: Sep 2006
הודעות: 4,580
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי gil-Nissim
במסה היתי שוקל 67 קילו,מטר 58,אחוז שומן 22% משהו כזה.

עעכשיו חודשיים וחצי אחרי החיטוב.
משקל 58 וחצי,16 אחוז שומן בערך.

עריכה.
משה.ב
תמיד טוב שיש קצת ידע לא ?
אין לי כוח להציק לגיל על כול שאלה.

תודה על העזרה.
על משקל ואחוז שומן כזה אתה לא צריך יותר מ-100 גרם חלבון ליום....
Ori-Silver מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-04-07, 14:49   #2
gil-Nissim
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלgil-Nissim
 
תאריך הצטרפות: May 2006
הודעות: 5,883
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Ori-Silver
על משקל ואחוז שומן כזה אתה לא צריך יותר מ-100 גרם חלבון ליום....
אני מדבר על מסה אחי.
אני עוד מעט מתחיל שוב מסה,ואני רוצה השנה לעשות שינוי ממש משמעותי.
לפי דבריך 1.8 גרם חלבון ממשקל גופי=104 גרם חלבון ליום לא ? תקן אותי אם אני טועה.

2 נניח בנאדם שהוא לא טיבעי וצורך כמוט חלבון של 200 גרם ביום,החלבון אצלו יספג באופן רגיל או יהפוך לשומן כמו ש-משה אמר ?
__________________
gil-Nissim מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-04-07, 14:53   #3
Moshe
Banned
 
תאריך הצטרפות: Jun 2006
הודעות: 4,866
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי gil-Nissim
אני מדבר על מסה אחי.
אני עוד מעט מתחיל שוב מסה,ואני רוצה השנה לעשות שינוי ממש משמעותי.
לפי דבריך 1.8 גרם חלבון ממשקל גופי=104 גרם חלבון ליום לא ? תקן אותי אם אני טועה.

2 נניח בנאדם שהוא לא טיבעי וצורך כמוט חלבון של 200 גרם ביום,החלבון אצלו יספג באופן רגיל או יהפוך לשומן כמו ש-משה אמר ?
אני לא טענתי שחלבון נהפך לשומן אם אין לו לאן להיספג , טענתי שהוא נהפך לסכור בדם ואז אולי הולך לניצול אנריגה/תאי שומן
Moshe מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-04-07, 14:54   #4
gil-Nissim
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלgil-Nissim
 
תאריך הצטרפות: May 2006
הודעות: 5,883
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי MosheB
אני לא טענתי שחלבון נהפך לשומן אם אין לו לאן להיספג , טענתי שהוא נהפך לסכור בדם ואז אולי הולך לניצול אנריגה/תאי שומן
הבנתי,תודה.
ובדבר הפחממות, כמה גרם יש ליצרוך לכול קילו בגוף ?
__________________
gil-Nissim מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-04-07, 15:06   #5
maya
אחראית תזונה ותוספים.
 
הסמל האישי שלmaya
 
תאריך הצטרפות: May 2006
הודעות: 3,294
גיל:: 24
עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
שלח הודעה דרך ICQ אל maya שלח הודעה דרך MSN אל maya
ברירת מחדל

פחמימות ניתן לאגור בגוף בכמויות קטנות יחסית: כ-‎ 90גרם בכבד ועוד כמה מאות גרמים בשרירים. כאשר מאגרים אלו מתמלאים, כל עודפי הפחמימות המתקבלים מן המזון הופכים לשומן ונאגרים ברקמת השומן. שומנים, לעומת זאת, ניתן לאגור ברקמת השומן בכמות בלתי מוגבלת כמעט. אנשים שמנים יכולים לאגור עשרות קילוגרמים של שומן בגופם.
אם כן, השומנים הנאגרים ברקמת השומן מקורם בשומני המזון או בפחמימות, וחלבונים הנאכלים בעודף יוצרים מאזן קלוריות חיובי והופכים בתהליכי חילוף החומרים לשומן. במילים אחרות: כל רכיבי המזון בעלי ערך קלורי עשויים להפוך לשומנים ולהיאגר ברקמת השומן.
http://www.starmed.co.il/Wingate/LipidsAndGoodNutrition
__________________
mmm
maya מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-04-07, 15:36   #6
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום
 
הסמל האישי שלBullet
 
תאריך הצטרפות: Dec 2005
הודעות: 7,428
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי maya
פחמימות ניתן לאגור בגוף בכמויות קטנות יחסית: כ-‎ 90גרם בכבד ועוד כמה מאות גרמים בשרירים. כאשר מאגרים אלו מתמלאים, כל עודפי הפחמימות המתקבלים מן המזון הופכים לשומן ונאגרים ברקמת השומן. שומנים, לעומת זאת, ניתן לאגור ברקמת השומן בכמות בלתי מוגבלת כמעט. אנשים שמנים יכולים לאגור עשרות קילוגרמים של שומן בגופם.
אם כן, השומנים הנאגרים ברקמת השומן מקורם בשומני המזון או בפחמימות, וחלבונים הנאכלים בעודף יוצרים מאזן קלוריות חיובי והופכים בתהליכי חילוף החומרים לשומן. במילים אחרות: כל רכיבי המזון בעלי ערך קלורי עשויים להפוך לשומנים ולהיאגר ברקמת השומן.
http://www.starmed.co.il/Wingate/LipidsAndGoodNutrition
ולמרות זאת, בפועל המרה של פחממות לשומן כמעט ולא תורמת לכמות השומן שנאגר.
__________________
תוספי תזונה
אבקת חלבון
ישראלבודי תוספי תזונה לספורטאים במחירים הזולים ביותר בישראל. תוספי תזונה במשלוח מהיר לבית הלקוח
סינטרקס
סיינטרקס
Bullet מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 28-04-07, 13:14   #7
gal.T
צוות ישראלבודי
 
הסמל האישי שלgal.T
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 3,422
גיל:: splitting hairs & jerking off
עוסק ב:: Making the world a better place
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי maya
פחמימות ניתן לאגור בגוף בכמויות קטנות יחסית: כ-‎ 90גרם בכבד ועוד כמה מאות גרמים בשרירים. כאשר מאגרים אלו מתמלאים, כל עודפי הפחמימות המתקבלים מן המזון הופכים לשומן ונאגרים ברקמת השומן. שומנים, לעומת זאת, ניתן לאגור ברקמת השומן בכמות בלתי מוגבלת כמעט. אנשים שמנים יכולים לאגור עשרות קילוגרמים של שומן בגופם.
אם כן, השומנים הנאגרים ברקמת השומן מקורם בשומני המזון או בפחמימות, וחלבונים הנאכלים בעודף יוצרים מאזן קלוריות חיובי והופכים בתהליכי חילוף החומרים לשומן. במילים אחרות: כל רכיבי המזון בעלי ערך קלורי עשויים להפוך לשומנים ולהיאגר ברקמת השומן.
http://www.starmed.co.il/Wingate/LipidsAndGoodNutrition
זה לא כלכך מדוייק.
תקראי ציטוט שלי:" תהליך הפיכת הסוכר (גלוקוז) לשומן הוא מורכב ויקרה אך ורק בפתולוגיות קיצוניות. אותו תהליך המכונה כDe Novo Lipogenesis כמעט ולא מתרחש ביום יום. בעת צריכה קלורית גבוהה במיוחד מפחמימות, כאשר התגובה הגליקמית גבוהה במיוחד, מאזן ההורמונלי מתאים, וכאשר מאגרי הגליקוגן בגוף רוויים, יתבצע התהליך בכמות קטנה.
הגוף יודע לבצע שינויים מטבולים לפי יחסי אבות המזון שאנו מספקים לו. כלומר, אחוז שומן גבוה בתפריט -> שריפה ואגירה של שומן בעיקר במהלך היום, לעומת זאת, אחוז פחמימות גבוה בתפריט -> אוקסידציה של פחמימות בעיקר, עם חמצון שומן מינימלי במהלך היום. כך או כך, הגעה לDNL תתרחש אך ורק במקרים קיצוניים ובכמות קטנה."

הראתי הרבה מחקרים בעבר הבודקים מצבים שונים של DNL, ועל אותו התהליך עם חלבונים, שקורה בשכיחות מעוטה יותר בגוף. וכמובן שחשוב לציין, שגם אם התהליך הזה קורה, הוא לא אומר -כלום- לגבינו מבחינת השינויים בהרכב הגוף (עלייה\ירידה בשריר\שומן). ההיבט הוא בריאותי, שכן הגוף יצור ח.ש רוויות.

ציטוט:
כמות החלבון צריכה להיות בין 1.8 ל-2 גרם על כל קילוגרם של משקל הגוף
יותר מזה זה מיותר.
לגבי העניין הזה.
אני לא חושב שאני, אתה, או אף תזונאי כרגע יכול להצהיר ככה בבטחה בנתונים על הנושא הזה, שכן הוא נתון למחלוקות רבות וחוסר מידע מספק\רחב מספיק. ואני אומר זאת למרות שתחמת בערך את המספרים שמדברים עליהם המחקרים בנושא.

מצרף ציטוט של אחד החוקרים הבקיאים והמוערכים בנושא: "It's better for :):):):):) performers to err on the side of slightly too much protein than too little (1.2-1.5 g/lb for strength/power and 1 g/lb for enduros). Any benefits may be too small to detect in short term studies but are clearly relevant at that level. Unless other nutrient intake is shorted, there's no harm to consuming more and there may be small but relevant benefits."

גל
__________________
-צוות ישראלבודי- 039690283
Gal.T@hotmail.com
GalAga@israelbody.org

gal.T מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 28-04-07, 20:49   #8
gil-Nissim
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלgil-Nissim
 
תאריך הצטרפות: May 2006
הודעות: 5,883
ברירת מחדל שאלה לגל.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי gal.T
זה לא כלכך מדוייק.
תקראי ציטוט שלי:" תהליך הפיכת הסוכר (גלוקוז) לשומן הוא מורכב ויקרה אך ורק בפתולוגיות קיצוניות. אותו תהליך המכונה כDe Novo Lipogenesis כמעט ולא מתרחש ביום יום. בעת צריכה קלורית גבוהה במיוחד מפחמימות, כאשר התגובה הגליקמית גבוהה במיוחד, מאזן ההורמונלי מתאים, וכאשר מאגרי הגליקוגן בגוף רוויים, יתבצע התהליך בכמות קטנה.
הגוף יודע לבצע שינויים מטבולים לפי יחסי אבות המזון שאנו מספקים לו. כלומר, אחוז שומן גבוה בתפריט -> שריפה ואגירה של שומן בעיקר במהלך היום, לעומת זאת, אחוז פחמימות גבוה בתפריט -> אוקסידציה של פחמימות בעיקר, עם חמצון שומן מינימלי במהלך היום. כך או כך, הגעה לDNL תתרחש אך ורק במקרים קיצוניים ובכמות קטנה."

הראתי הרבה מחקרים בעבר הבודקים מצבים שונים של DNL, ועל אותו התהליך עם חלבונים, שקורה בשכיחות מעוטה יותר בגוף. וכמובן שחשוב לציין, שגם אם התהליך הזה קורה, הוא לא אומר -כלום- לגבינו מבחינת השינויים בהרכב הגוף (עלייה\ירידה בשריר\שומן). ההיבט הוא בריאותי, שכן הגוף יצור ח.ש רוויות.


לגבי העניין הזה.
אני לא חושב שאני, אתה, או אף תזונאי כרגע יכול להצהיר ככה בבטחה בנתונים על הנושא הזה, שכן הוא נתון למחלוקות רבות וחוסר מידע מספק\רחב מספיק. ואני אומר זאת למרות שתחמת בערך את המספרים שמדברים עליהם המחקרים בנושא.

מצרף ציטוט של אחד החוקרים הבקיאים והמוערכים בנושא: "It's better for :):):):):) performers to err on the side of slightly too much protein than too little (1.2-1.5 g/lb for strength/power and 1 g/lb for enduros). Any benefits may be too small to detect in short term studies but are clearly relevant at that level. Unless other nutrient intake is shorted, there's no harm to consuming more and there may be small but relevant benefits."

גל
אני ישמח עם מישהו יוכל בקצרה לתרגם לי את המאמר לעברית..
גל במידה ואני רוצה להאיץ את תהליך הגדילה שלי, ויצרוך כמוט כמו של 2.5 גרם חלבון לכול קילו מהגוף, אני באמת ישמין והחלבון לא יספג ב100% ?

כי מה שונה מבנאדם שהוא לא טיבעי,שיצרוך כמוט חלבון כזאת מבנאדם טיבעי?
__________________
gil-Nissim מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-04-07, 15:18   #9
Moshe
Banned
 
תאריך הצטרפות: Jun 2006
הודעות: 4,866
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי gil-Nissim
הבנתי,תודה.
ובדבר הפחממות, כמה גרם יש ליצרוך לכול קילו בגוף ?
אין מספר מסויים תחשוב כמות קלוריות שאתה רוצה לצרוך ביום , תקח מתוך זה כמה חלבון אתה צריך , ותקבע לך יחס של חלבון פומימה ושומן ותלך לפי זה
לדוגמה אם אתה רוצה לצרוך ביום 2500 קלוריות , תקח מתוך זה 120 גרם חלבון לדוגמה זה יוצא 480 קלוריות
2500-480=2020
נגיד היחס שקבעת לעצמך הוא 50 פחמימה 35 חלבון 15 שומן

אז 312 גרם פחמימה , 120 גרם חלבון ומה שנשאר שומן (במקרה הזה 80 גרם שומן לערך , לדעתי אם הגוף לא מסתדר עם שמנים פה אז לשנות את היחס ל50 40 10 )
אלו רק דוגמאות אל תקח את זה ותיישם את זה ,שוב אני הבנתי שאתה עובד עם גיל אז אין לך מה לדאוג לגבי העניין של החלבון ושאר הירקות
Moshe מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה


חוקי משלוח הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 22:20.


תוספי תזונה אבקת חלבון קריאטין משקאות איזוטניים פגישות ייעוץ קוביות בבטן עלייה במסה פיתוח גוף אימונים אישיים פציעות ספורט דרושים טו בשבט
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ
מערכת הפורומים מאוחסנת, מאובטחת ומתוחזקת ע"י אפטיים בניית אתרים