ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

 
 
הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 22-04-07, 11:29   #21
gal.T
צוות ישראלבודי
 
הסמל האישי שלgal.T
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 3,422
גיל:: splitting hairs & jerking off
עוסק ב:: Making the world a better place
ברירת מחדל

זה צעד מאוד פזיז ומסוכן לצאת בהצרה ולהמליץ לאנשים להגביר את צריכת הנתרן בתזונתם.
כמויות הנתרן שהגוף צריך הן אינן גבוהות למדי, אך הכמויות שבאוכל כן. אפילו בתזונה עם דגש על מזונות לא מעובדים, בכמויות האוכל שאנו אוכלים, זה קל מאוד להפריז. כמות גבוהה של נתרן, ללא דגש על אשלגן (שלא ראיתי אותך מדגיש בציטוט) ועל היחס בינם (מחקרים מצביעים על 5\1 לטובת האשלגן) אכן תגרום לספיחת נוזלים ועלייה בלחץ הדם.

לגבי הפתרון שלו, שתייה -מופרזת- של מים אכן תגרום לאפקט משתן, ביחד עם הורדת רמות הנתרן ע"י סילוקו בשתן (להורידו יותר מדי זה גם סכנה = היפונתרמיה), -אבל-, כך גם יקרה לשאר המינרלים; האשלגן (היפוקלמיה), והסידן בין החשובים. ככה שהפתרון שלו הוא חרב פיפיות לא קטן. *וצריכה גבוהה של נתרן תגביר את פליטת הסידן מהגוף גם בלי שום קשר.

לגבי יתרונות, כן, התנפחות היפו-אוסמוטית של התאים אכן נראתה בכמה מחקרים כבעלת השפעה על כל מיני פקטורים כגון; פרוטאוליזה, ליפוליזה ולתהליכים הקשורים בגליקוגן. יש הרבה תאוריות מאחורי הגדלת נפח התאים (Cell swelling), ואני דיברתי בעבר על כך שהדבר היחיד שהוכח כחשוב בספיגת קריאטין הינו הנתרן (נשאי הקריאטין תלויי נתרן) ככה שיש דברים בגו. אבל זאת המלצה מסוכנת הדורשת דיוק מספרי (לגבי הנתרן, השתייה) ויחס לשאר המינרלים ולעוד פרמטרים חשובים. תבדוק את המקורות שלך לפני שאתה מתחיל ללמוד מהם, להבא.

גל
__________________
-צוות ישראלבודי- 039690283
Gal.T@hotmail.com
GalAga@israelbody.org

gal.T מנותק   הגב עם ציטוט
 


חוקי משלוח הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 09:27.


תוספי תזונה אבקת חלבון קריאטין משקאות איזוטניים פגישות ייעוץ קוביות בבטן עלייה במסה פיתוח גוף אימונים אישיים פציעות ספורט דרושים טו בשבט
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ
מערכת הפורומים מאוחסנת, מאובטחת ומתוחזקת ע"י אפטיים בניית אתרים