|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
הרב הראשי לישראלבודי
עוסק ב:: מחשבים ותקשורת - Compu-lab.co.il
|
![]() בס"ד
ראית ולו במקום אחד במקורות, ז"א - תורה,משנה, גמרא שיש חיוב לשאת תעודת כשרות ? - לא ! (לאמא שלך, או לאמא שלי יש תעודת כשרות בבית ?) ראית רב אחד רציני (לא מתיימר) שאומר שיש חשיבות עצומה לעלות להר הבית ולבנות את בית המקדש עוד היום ?! - לא ! (בגדול) איפה היו הרבנים הרציניים (לא מתיימרים) כשקורח מרד במשה רבנו (עם רוב העם) ? - איפה היו אותם רבנים כששמו את ירמיהו הנביא בכלא ורק "עבד כושי" נתן לו לחם לאכול? איפה היו אותם רבנים (באיזה צד הם היו) כשאליהו הנביא עשה את נס הקורבן ? איפה הם היו כשלפני השואה היה הצורך להגיד לעם לעלות לארץ ישראל ? אני רוצה להתעורר מהמיתוס, ומכל השקרים שהאכילו אותנו בבית הספר (עלק בית ספר) אני לא רב, ואני אומר לך ולכולם, שהחובה היחידה מהתורה הינה לאכול אוכל כשר - ולפי עניות דעתי אין קשר (או לא תמיד קיים קשר) בין אוכל כשר לבין תעודת כשרות. צריך להתעורר ולהגיד את האמת הכואבת בפנים.
נערך לאחרונה על ידי BigWolf, 14-10-10 בשעה 17:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() זה שבאמת יש לך שאלות יפות לא קשור למה שכתבתי (כל ה-איפה היו הרבנים האלה אז...), ואולי אני לא הכתובת לענות לך על השאלות האלה... אבל יש לי הגיון פשוט, הרבנים הרציניים בדור שלנו, למדו כל החיים את מה שאנשים חושבים שהם הבינו בשנים האחרונות.
בתורה, במשנה ובגמרא לא כתובים הרבה דברים כמו איסור לאכול דג ובשר ביחד, אבל זאת הלכה מפורשת. למה? כי כל גדולי הדור הבינו את מה שהקב"ה רוצה להגיד לנו, ולא מה שאנחנו רוצים שהוא יגיד. לא הבנתי מה הקשר ללבנות את בית המקדש. ובאמת אין אף אחד שיגיד שיש חשיבות לבנות היום את בית המקדש, כי אין. אף אחד לא מספר לך סיפורים של בית ספר אלא לימודים של 10-15 שנים אח"כ. אני שמעתי שיעורים מאוד מעניינים על הקשר של תעודת כשרות לכשרות של המאכלים ואני בטוח שאם תחפש קצת באינטרנט אתה תמצא שיעור (אולי באתר של "מכון מאיר"). |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
[שאלה] אבקת חלבון כשרה | Exeliron | תזונה ותוספים | 2 | 13-07-10 12:22 |
אבקת חלבון כשרה | avram1 | תזונה ותוספים | 2 | 04-05-09 01:59 |
אבקת חלבון אופטימום כשרה לפסח? | Apocalipsa | תזונה ותוספים | 17 | 30-03-08 02:09 |
אבקת חלבון כשרה | xxedeN | תזונה ותוספים | 9 | 29-03-08 21:08 |
אבקת חלבון/גיינר כשרה | maorizyo | תזונה ותוספים | 12 | 31-05-07 19:20 |