![]() |
#41 | ||
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
מפרק הירך הוא prime mover בתרגילים המדוברים משתי סיבות עיקריות. אחת היא שהמומנט החיצוני שפועל על מפרק הירך תמיד יהיה גדול יותר מהמומנט שיפעל על כל אחד מהמפרקים בחוליות הלומבריות מהסיבה הפשוטה שמפרק הירך ממוקם רחוק יותר מהתנגדות. הסיבה השנייה והעיקרית היא ש prime mover בתנועה חייב לבצע תנועה ובגלל שאין תנועה בעמ"ש (כאשר ציר התנועה העיקרי בעמ"ש הוא החוליות הלומבריות ובכל מקרה במהלך התרגיל אין בהם תנועה משום שיש שמירה על לורדוזה מותנית ללא כפיפה או פשיטת יתר) במהלך התרגיל אין שום אפשרות שזוקפי הגו הם ה prime mover.
![]() |
![]() |
#42 |
חבר פעיל
עוסק ב:: סטודנט
חדר כושר: HOLMES PLACE GYM
|
![]() אני דווקא עם הבחור בנוגע לסטיף לג
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
חבר פעיל
|
![]() שיקו, בדד ליפט יש תנועה של החוליות הלומבריות בסוף התנועה כאשר מסובבים את הכתפיים לאחור.
ולמה מפרק הירך הוא העיקרי ולא הברך? אלפי, לא הבנתי איך יכול להיות שבsldl יכול להיות כיווץ איזומטרי של כופפי הירך. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
|
![]() מקבל את התיקון שלך ואפילו מוסיף שתנועתיות מסויימת בחוליות הלומבריות יכולה להתרחש במהלך התנועה עצמה אם כי מדובר בתנועה מינורית מאוד שלא נכללת בדרך כלל בניתוחים (כמובן שגם לצורך הדיון עם אלפי).
בקשר למפרק הירל מול הברך. הסיבה הראשונה היא טווח תנועה גדול יותר, הסיבה השנייה קשורה להבדל קל במכניקה לעומת תרגיל כמו סקוואט והוא המיקום הקידמי של מרכז הכובד בדדליפט מה שמגדיל את זרוע ההתנגדות על מפרק הירך ובו זמנית מקטין את זאת של הברך.
![]() |
#45 |
|
![]() בכל מקרה צריך לזכור שבתרגילים במעגל קינמטי סגור שבהן החלק הדיסטאלי מקובע לקרקע התנועתיות הנעשית בעמ"ש-אגן-ירך-ברך הינה בתגובת שרשרת כאשר תנועה במפרק אחד תוביל לתנועה במפרק אחר.
המומנט הסיבובי (הרכיב האנכי Y) בתנועה יחד עם גודל הכוח,המרחק מציר הסיבוב וכיוון הכוחות מהווים גורם מכריע דבר שמגדיל בצורה משמעותית את כוחות המתח השריריים הפנימיים שמופעלים. בדד ליפט הקלאסי במהלך הכיווץ האקסצטרי שרירי החבליים Hams מתארכים סביב מפרק הירך ומתקצרים סביב מפרק הברך ואילו בכיווץ הקונצנטרי שרירי החבליים Hams מתארכים סביב מפרק הברך ומתקצרים סביב מפרק הירך |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
|
![]() ---
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
|
![]() לא יודע אם שמת לב אבל התחלת לסתור את עצמך.
ציטוט:
ציטוט:
![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
|
![]() ציטוט:
חבל באמת חבל...הבעיה לא טמונה בדיון אלא ביכולת לקבלת ביקורת או חוות דעת אחרת חדל קשקשת ברשת העיקר התרומה לפורום... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
|
![]() אני בעצמי בוגר וינגייט, כוונתי היתה שפשוט מדובר בניתוח תנועתי ברמה הבסיסית ביותר.
![]() |
#50 |
חבר פעיל
|
![]() ואי ואי באיזה קקה אתם מתעסקים שתיהיו בריאים
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
|
![]() אוקיי אני רואה שהפסקנו לדבר סינית...
מידע קודם הבנתי שנעשית פשיטה בירך משמע האוגניסט הוא הגלטסימוס מקסימוס וזוקפי הגו עובדים בצורה איזומטרית... (תקנו אותי בבקשה אם טעיתי ואם אפשר במילה אחת לדעת מהו השריר הראשי המופעל בדד ליפט. תודה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
|
![]() ציטוט:
2. סינרגיסט (מסייע):חבליים (HAMSTRINGS) ותאומים (GASTROCNEMIUS) ופה אני מאמין שלא יהיו חילוקי דעות בנושא... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
|
![]() ציטוט:
ואיפה נכנסים זוקפי הגו? אחרי האמס והתאומים? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
עוסק ב:: מנגן על עצבים בחסד עליון
חדר כושר: נאוטילוס
|
![]() ציטוט:
ועובדה שאני גדל כמו חולה רוח
![]() |
![]() |
#56 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
וגם לא הבנתי איך התאומים עובדים בדד ליפט וסקוואט. אני מרגיש אותם עובדים אבל לא מבין למה. איפה יש פה בדיוק כפיפת כפית? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
|
![]() ציטוט:
היקף יד 48 אמה 42 מתאמן 6 פעמים בשבוע ואתה לא לוקח סוכריות? אני מחזיק ממך הרבה ארבל והעובדה שאתה טוען שאתה טבעי נותנת לי השראה ומראה שאין גבול כשיש רצון ( למרות שגם 48 יספק אותי... ) אבל אתה באמת טבעי? יש לך התאוששות סופר מהירה? :O"? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אמרת איפשהו שאתה מתכוון להתחרות ב-2010 ... אתה מתכוון לעלות לבמה טבעי ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
|
![]() ציטוט:
אל תעשו ממני איזו אושיה ,יש לי עוד הרבה עבודה לפני ,הגעתי טבעית למסה יפה וזה מכובד והכל,אבל יש לי עוד המון המון המו דברים לשפר ....וכן ,יש לי התאוששות יחסית טובה ,וההיקף יד המדובר היה בשיא המסה,הייתי רחוק מלהיות חטוב בנקודה ההיא .
![]() |
![]() |
#60 | |
|
![]() ציטוט:
אני לא תמים ,ואני יודע שזה משהו שאני צריך לעשות כדי להיות מקצועי ברמה התחרותית.
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|