|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() שתף אותי - מה הקשר בין כפיפת מרפקים לבין עבודה ספציפית על אמות שבה יש כפיפה במפרק כף היד?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
חבר ותיק
כללי:: אני אואב תרד
עוסק ב:: סוחר תרד.
|
![]() ציטוט:
ובתרגילי חתירה כמו מתח ופולי שהמרפק שלך כפוף כנגד מה שגם פותח אותו *סליחה , פרק כף היד
![]() |
![]() |
#3 | |
השמן מהקרוספיט
כללי:: סרסור שטני
עוסק ב:: בגופות
|
![]() ציטוט:
בתרגילים האלו אתה לא מזיז את פרק כף היד, אתה מנסה להחזיק אותו כמה שיותר יציב , הגידים לא עובדים באותה המידה כמו בעבודה ישירה על האמות.. וגם אני לא ממש הבנתי מה ניסית להגיד או מה אמרת בהודעה על ההיקף.
yes, i'm a aggressive, its hard love. תעבדו כבד וחזק, לא לעבור את ה8 חזרות ! eat eat eat train eat eat eat sleep repeat מדריך חדר כושר מוסמך מטעם מכללת ווינגייט ![]() הלהקה שלי, לכל המוזיקים וחובבי המטאל : http://profile.myspace.com/index.cfm...ndID=443176243 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר ותיק
|
![]() ציטוט:
זה גם סיבה למה אנשים גדולים מאוד יש להם נטייה לפציעות יותר כי שריר גדול מחובר לעצם קטנה(כן יש גדילה של העצם ועלייה בצפיפות אבל הצפיפות זה אחוזים אחדים והגדילה לא משמעותית גם כן , כמובן שהעצם האופן טבעי יכולה לתממוך בעומס הזה רק שיש יותר נטייה לפציעות וסיכון) יכולה להיות דלקת בגידים אבל זה יקרה בגלל עומס ענקי בעליהם במשיכה , ז"א דדליפט במילים אחרות , והמרפק הוא ה"חולייה החלשה" ולא פרק כף היד. נ.ב חוץ מזה שאולי לא שמת לב כי אתה רוצה לעזור בעיקר למשה , אבל זה גם המטרה שיהיה יותר עומס על שריר ופחות על מה שעלול לקרוס , אם מרפק של בן אדם תומך ב200 קילו בנץ' פרס (אגב גם זה בקושי , בנץ' באחיזה צרה מדי ידוע לשמצה כגורם פציעות במפרק בלי ציוד עזר) אין סיבה שלא תימצא תנועה טבעית שתפעיל על השריר מקסימום לחץ מבלי להפעיל לחץ על אזור שיכול להפצע (ז"א כל החיכוך והמתיחה מצד אחד והדחיסה בצד השני של הרקמה המחברת היא הגורמת לדלקת במקרה של הכפיפות כף יד , שוב זה טיפשי הכליליל בתרגיל הלא אפקטיבי הזה את כל העבודה על האמות) אז בערך יצא שאמרת שהוא צודק והסברת את הטענה שלי. ההיקף , הכוונה כמובן שמתאמן טיפוסי שעובד עשר ומשהו שנים ועלה במאסה והכל , לא יהיו לו אמות קטנות... הוא הרי עשה חתירות , משיכות , כפיפות ופשיטות לידיים , סביר להניח שסחב דברים לחברה שלו(חחח) וכל זה העמיס על האמות , ולכן הם גדלו , נכון שישנם תרגילים שיכולים לעורר דלקות יותר מתרגילים אחרים אצל מספר אנשים אחרי שימוש מופרז , זה כמו שאני יגיד לך לאמן יד קדמית ע"י כפיפות בתנוחה של הזרצ'ר סקווט.... או בנט אובר רוז באחיזה צמודה עד למצח............ זה פשוט תרגילים ששמים רקמות שונות תחת עומס שיכול לפצוע אותם משימוש יתר או תקלה תכנית בביצוע \ הגעה למשקל מסויים, וגם הרבה מהם גנטיים (ישנם 3 צורות שמסווגים אליהם את החיבור בין השכמות לבריח , צורה אחת מאפשרת לך להתחרות בהנפות אולימפיות ובצורה שנייה לא תוכל לעבוד על כתפיים עם משקל כבד בשום תרגיל פרט לכמה איזומטריים והנפות לצדדים... ומה שביניהם) בקיצור , אפשר לבחור תרגיל שיחקה את מה שאתה עושה במקום מילא אבל ישים את עיקר העומס לעל תועה מסויימת באמה אם אתה רוצה לאמן אותה. אבל אם עבודה ישירה על אמות עם דאמבל ששוקל 20 קילו בכפיפות כף יד סטטית הייתה "מתכון לדלקת" כולם היו מקבלים דלקות באמות.................. בהקשר של האמות צריך יותר להזהר מהאחיזה בלחיצות כבדות מאשר אם לעבוד על אמות ישירות או לא (נ.ב גם עלה לי לראש עניין המנוחה , זה גם תורם למה שמשה אמר , צריך לעשות אמות אם רוצים בזמן שיתאפשר להם להתאושש)
![]() |
![]() |
#5 |
אזהרה מס' 1 - אי ציות לחוקי הפורום
|
![]() תנסה קפיצים
![]() |
#6 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() ליאו, אני באמת מנסה להבין מה שאתה כותב אבל זה מבולגן לחלוטין. לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד. אני חושב שאתה לא הבנת את הכוונה שלי, אז אני אחזור על מה שאמרתי ונראה אם אנחנו מסכימים או שבאמת יש איזושהיא מחלוקת.
אני אומר שהשרירים באמה מקבלים עבודה כמעט בכל תרגיל אחר - כיוון שהתרגילים האחרים דורשים אחיזה. למשל במתח, יעבדו גם כופפים של האצבעות [flexor digitorum profundus & superficial למשל שהם שרירים לא קטנים] בנוסף לברכיוראדיאליס [תלוי באחיזה אבל בד"כ יהיה מעורב]. יש עוד שלל דוגמאות לתרגילים וממה שהבנתי אתה מסכים איתי בנקודה הזאת - "הכוונה כמובן שמתאמן טיפוסי שעובד עשר ומשהו שנים ועלה במאסה והכל , לא יהיו לו אמות קטנות... הוא הרי עשה חתירות , משיכות , כפיפות ופשיטות לידיים" - זה מה שאני אומר, האמות שלך יגדלו גם ככה, אין צורך בעבודה ישירה. מאחר והשרירים באמה מעורבים בכל התרגילים האלה ממילא, אין סיבה לעבוד עליהם בצורה ספציפית של כפיפת מפרק כף היד. עבודה ספציפית על האמה שכוללת כפיפה של מפרק כף היד היא בעלת פוטנציאל גבוה לפיתוח פציעות ודלקות ולכן מומלץ להמנע ממנה. "הדלקת לא קורת בגיד אלא במרפק עצמו ברקמה המחברת בין העצמות." - תקרא על התעלה הקרפלית ותבין איפה השגיאה פה. דלקת בתוך התעלה גורמת להתנפחות שלוחצת על הmedian nerve. הדלקת נגרמת בין היתר מחיכוך של גידים בתוך התעלה, כמו בשימוש מרובה במקלדת או בהפעלת עומס ישיר על מפרק כף היד בצורה של כפיפה. אם בכל זאת יש פה מחלוקת, תנסה להסביר את עצמך שוב. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר ותיק
|
![]() @אלביישן , תבכה עוד קצת על המוניטין השלילי שזרקתי לך בשביל הקטע
@ משה , בכללי מה שאני מנסה לומר שניתן לעקוף את החולשה של פרק כף היד ע"י בחירת תרגילים נכונים , וניתן לעבוד עם זה את השרירים של האמות בצורה ישירה טוב הבנתי בקשר לגידים , אני לא מבין בכלל בנושא פרט לכמה מאמרים כלליים אז אני לא ידבר עליו , אבל זה לא הגורם היחיד בפציעות של מרפקים. ולמה לעבוד על אמות לא ישירות? כדי להביא אותם לפרופורציה עם שאר הגוף במקרה שהם מפגרות מאחורה... לי אישית אין את הבעייה הזאת ויש לי שרירים ארוכים מהממוצע באמות ונשמרת פרופורציה טובה בין היד לאמה , אם זאת אני רואה אנשים בחדר כושר שלי ( שעם יד 42 תחשב לנוב שמה ואני שמה איזה ילדון ליד אנשים חטובים על 100 קילו) רואה אנשים עם טריס וביספס מאסיביים ואמות לא מפותחות , נגיד והבן אדם ירצה להביא את האמות למעלה יחסית לגוף , הוא צריך לבחור תרגיל שיעבוד על האמות בעיקר ויגביל את השאר וזה בערך הייתה השאלה . אם זה גנטיקה או עבודה עם רצועות.... ואתה אומר שהתרגילים המוכרים לאמות או כל התרגילים פוגעים , אז צריך למצוא משהו שלא פוגע ואני באמת לא רב , זה לא ריב אולי חוץ מהקטע של כדור הארץ , סך הכל כל הקטע הזה זה וויכוח על נושא , זה מעלה ומחליף רעיונות וזה טוב.
![]() |
#8 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() "ולמה לעבוד על אמות לא ישירות?
כדי להביא אותם לפרופורציה עם שאר הגוף במקרה שהם מפגרות מאחורה..." אני מניח שאתה מתכוון לעבוד עליהן כן ישירות.. אם יש לך תרגיל שלא מערב כפיפה של מפרק כף היד, יכול להיות שהוא בסדר גמור. התרגילים הספציפיים האלה שדובר עליהם בתור עבודה ישירה הם בעלי פוטנציאל טוב לדלקות. לא אמרתי שזה הגורם היחיד, זה פשוט היה הגורם הרלוונטי לדיון. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אפילו כפיפת כף היד מאחורי הגב עם מוט? אבל הוא לא מעקם את המפרק, נכון? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() זה בדיוק התרגיל - כפיפה של כף היד. זה לא משנה אם זה מאחורי הגב או מלפנים. מה הכוונה מעקם את המפרק?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() אוהב להגיד את המילה האחרונה? הלכתי לשאול בשביל חברי הפורום, לא ידעתי שגם זה לא בסדר. כבר דברנו על מה שאתה מעלה עכשיו, תקרא שוב את ההודעות, הדיון נהיה סתם מעגלי.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
מנהל ראשי
|
![]() ציטוט:
אני חושב ששנינו הבנו אחד את השני. |
|
![]() |
![]() |