![]() |
#21 |
Banned
|
![]() ארבל איך אתה מחלק את סדר הימים והאימונים בabcd?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
עוסק ב:: מנגן על עצבים בחסד עליון
חדר כושר: נאוטילוס
|
![]() ציטוט:
ניסית ? לא אז אל תחליט עד שתנסה,זה לא שיש לך משהו להפסיד אתה לא מתכונן לתחרות עכשיו גם אני שללתי בהתחלה ABCD ומבחינתי זה עבד כמו קסם ,ואני עושה ABCD כבר שנתיים ...
![]() |
![]() |
#23 | |
|
![]() ציטוט:
ראשון :חזה יד קידמית שלישי:רגליים חמישי :כתפיים ותאומים שבת:גב יד אחורית יהיה ראוי לציין שאני הרחבתי את הABCD שאני עושה לקצת יותר מזה ,אבל לרוב המתאמנים אני חושב שזה יהיה אידיאלי.
![]() |
![]() |
#24 |
חבר פעיל
|
![]() דדליפט מומלץ באימון של פלג הגוף התחתון כי עליו הוא מתרכז, אז רגליים.
![]() |
#25 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#26 | |
Banned
עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.
|
![]() ציטוט:
ואם כבר אני חשבתי על החלוקה הבאה: ראשון: חזה יד קדמית שני: גב חמישי: כתפיים יד אחורית שישי: רגליים |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
|
![]() ציטוט:
מה שנוח לך
![]() |
![]() |
#28 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
וכמה סטים אתה ממליץ לעשות לכל שריר? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
|
![]() ציטוט:
חחח אני עושה 6 אימונים בשבוע אחי זה פחות או יותר ABCDE כאשר על חזה אני עובד פעמיים כדי לשפר אותו ואני ממליץ 4-5 תרגילים לשריר גדול 2-3 תרגילים לשריר קטן ,כמות הסטים תלויה גם בתרגיל.
![]() |
![]() |
#30 | |
חבר פעיל
עוסק ב:: סטודנט
חדר כושר: HOLMES PLACE GYM
|
![]() ציטוט:
A-רגלייים B-ידיים C-כתפיים D-גב E-חזה כבר איזה חצי שנה אני עובד ככה ורואה תוצאות טובות 16-17 לשריר גדול חוץ מרגליים שיוצא לי 20 14 לשריר קטן אבל אני חושב להוסיף 2 סטים לכל שריר |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
מה לגבי כמות הסטים? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Banned
|
![]() אתה לא חושב Abcde זה יותר מידי עומס? לאדע זה נשמע לי מתכון לפציעה וחבל..
כמעט כל מקום שקראתי בו העדיפו בו תדירות על ווליום.. למה לדעתך זה לא ככה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
חבר מתחיל
|
![]() http://www.exrx.net/WeightExercises/...BDeadlift.html
לפי מה שנאמר בלינק התרגיל הוא תרגיל לגב התחתון שנעזר ברגליים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
|
![]() ציטוט:
תסתכל עכשיו מה כתוב: http://www.exrx.net/WeightExercises/...BDeadlift.html מטרה זה משהו אינדיוידואלי. בהרבה אם לא רוב המקרים, המטרה היא באמת זוקפי הגב, אבל ה- Prime Movers הבולטים בתרגיל הם הגלוטאוס מקסימוס והקוואדס.
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() תרגיל הדד ליפט הינו רב מפרקי משמע ישנה עבודה המתבצעת על מספר מפרקים במקביל.
דד-ליפט (או בעברית: הרמת משקולת למותן) עונה על קטגוריה רחבת היקף של תרגילים וביניהם 1. הדד ליפט הקלאסי (dd) שריר המטרה בתרגיל הינו קבוצת זוקפי הגו (erector Spinaeׂ) וקבוצת פושטי הירך:העכוז הגדול,קבוצת החבליים,תאומים (gluteus Max,hams,gastrocnemius). אם זאת בביצוע הדד- ליפט הקלאסי ישנה גם עבודה של שריר הארבע ראשי (כופף הברך העיקרי) בשיתוף פעולה יחד עם פושטי הברך (חבליים ותאומים) - ע"ש פרדוקס לומבארד. 2. ברגליים ישרות (stiffed Leg Dd) שריר המטרה בתרגיל הינו קבוצת זוקפי הגו (erector Spinaeׂ) וקבוצת פושטי הירך:העכוז הגדול,קבוצת החבליים,תאומים (gluteus Max,hams,gastrocnemius). בתרגיל זה פושטי הירך משמשים כמייצבים דינאמיים משמע מופעל עליהם עומס רב אך אין הם מתכווצים בעת ביצוע הפעולה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
|
![]() ציטוט:
בכל מקרה גם בדדליפט קלאסי וגם ב sldl ה prime mover הוא מפרק הירך (טווח תנועה, מומנט ההתנגדות) ככה שאם רוצים לציין קבוצת שרירים ראשית בתרגילים המדוברים מדובר בפושטי הירך.
![]() |
![]() |
#37 | |
|
![]() ציטוט:
פושטי הירך כן משמשים כמייצבים דינאמיים ב-SLDL כי קיים כיווץ איזומטרי בפושטי הירך - שם לב לעובדה שכוחות הכווץ השריריים מתבצעים גם ללא שינוי באורכו (קיצורו או התארכותו).דבר העונה באופן ישיר להגדרה שלך למייצב דינאמי. ד"א יש ספרות שתציין שה- prime mover בתרגיל דווקא הוא קבוצת זוקפי הגו בשל מומנט הכפיפה בתרגיל (שכן הזוקפים באים למנוע זאת ולשמור על פשיטה במפרק עמוד השדרה).בביצוע נכון של התרגיל ניתן לחוש בעומס שמופעל על זוקפי הגו ויש לציין זאת,אם לא כשריר מטרה בתרגיל אז כשריר שבו המומנט הסיבובי לא פחות גדול אם לא יותר |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
|
![]() אני מאמין שיש לי מושג כלשהו בנוגע למה זה כיווץ איזומרטי ובכל זאת אתה טועה ופושטי הירך לא מצויים בכיווץ איזומטרי במהלך sldl.
![]() |
#39 | |
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
|
![]() אין פה שום מחלוקת, אתה פשוט טועה וזהו. גם בדד ליפט קלאסי וגם בדד ליפט עם רגליים ישרות, וגם בדד ליפט רומני ובאיזה דד ליפט שלא תבחר, מתבצעת פשיטת ירך, פשיטת ירך = עבודה דינאמית למהדרין של ההאמסטרינג בתור סינרגיסטים במפרק הירך. לא יכול להיות יותר פשוט מזה - אם יש תנועה במפרק הירך, אז יש עבודה דינאמית של פושטי הירך.
ההבדל המשמעותי בין דד ליפט קלאסי לשאר הדדליפטים, הוא התנועתיות במפרק הברך, כאשר בדדליפט קלאסי ישנו טווח תנועה גדול בהרבה במפרק זה לעומת שאר הואריאציות של התרגיל, ובגלל זה אם ההאמסטרינג צריכים להיות מייצבים דינאמיים, אז אם כבר, זה יקרה בדדליפט קלאסי ולא בואריאציות האחרות.
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|