ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 16-05-07, 16:33   #21
הזברה
IsraelBody VIP - חבר יהלום

מממ, יש הבדל מכני מבחינת העבודה של השרירים, ההסבר לכך נעוץ בהבדל בין המשקולת לחבל.
הזברה מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-05-07, 16:35   #22
shahaflol
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי הזברה
הכוונה לפריצר בקיבל קרוס ,כשכוח המתיחות ,שפועל בכיוון החבל כמובן ,מאונך לאמה באותו רגע בכפיפה ,שבו המרפק נמצא בזוית של 90 מעלות(מה שבדרך כלל קורה).

איך השתנה התרגיל מהפריצר המקורי?

אתה יודע מה בסדר ,התרגיל שהבאת.
אתה מתכוון לזה שטווח התנועה גדל?
shahaflol מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-05-07, 16:42   #23
הזברה

לא ,אבל היית קרוב אם התכוונת לכך שבחבל יש יותר טווח תנועה עם כוח שמתנגד לשריר בניגוד למשקולת שבה יכול להיות שבסוף התנועה יש כבר קטע שהיד נעה כמעט במאונך לאדמה ולכן השריר לא פועל כמעט כנגד התנגדות.
ישן 16-05-07, 16:46   #24
shahaflol
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי הזברה
לא ,אבל היית קרוב אם התכוונת לכך שבחבל יש יותר טווח תנועה עם כוח שמתנגד לשריר בניגוד למשקולת שבה יכול להיות שבסוף התנועה יש כבר קטע שהיד נעה כמעט במאונך לאדמה ולכן השריר לא פועל כמעט כנגד התנגדות.
זו בעצם הסיבה לטווח התנועה הגדול יותר, כיוון ההתנגדות.

ד"א, לאיזה תרגיל התכוונת בהתחלה?
ישן 16-05-07, 16:54   #25
הזברה

יפה , אז אתה בכיוון, עכשיו כל מה שצריך להבין בשביל לענות על השאלה ,הוא מה כיוון הכוח המתנגד של כל כופף מרפק וסיימנו...
ישן 16-05-07, 17:02   #26
Leo
חבר ותיק

כללי:: אני אואב תרד
עוסק ב:: סוחר תרד.
שלח הודעה דרך MSN אל Leo

כפיפות באחיזת פטיש עובד גם על הבייספס וגם על הברכיליאס , (ובכללי אני לא מבין למה אנשים , אני בתוך הקטגוריה הזאת , עם יד פחות מ 42-5 עושים 10000 סטים שונים לבייספס , מה זה משנה אם יש ברכיליאס לא מפותח טיפה אם מילא לא רואים כלום)

Leo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-05-07, 17:12   #27
shahaflol
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי הזברה
יפה , אז אתה בכיוון, עכשיו כל מה שצריך להבין בשביל לענות על השאלה ,הוא מה כיוון הכוח המתנגד של כל כופף מרפק וסיימנו...
עכשיו באמת לא הבנתי אותך, כיוון הכוח המתנגד של כל כופף מרפק? זה אותו כיוון בכל הכופפים, אתה מתכוון אולי לאחיזה?
איזה עוד הבדל יש חוץ מטווח התנועה בין התרגיל הנ"ל עם כבל לבין עם מוט W?
ישן 16-05-07, 17:30   #28
הזברה

ציטוט:
פורסם במקור על ידי shahaflol
עכשיו באמת לא הבנתי אותך, כיוון הכוח המתנגד של כל כופף מרפק? זה אותו כיוון בכל הכופפים, אתה מתכוון אולי לאחיזה?
איזה עוד הבדל יש חוץ מטווח התנועה בין התרגיל הנ"ל עם כבל לבין עם מוט W?
לא לא ולא, זאת ממש טעות לכתוב דבר שכזה. כל סיב ממשיך מהאחז של השריר לתחל וכשהוא מתכווץ וקטור הכוח שהוא מפעיל, מכוון מהאחז לתחל. האחז והתחל של כל כופפי המרפק הם שונים:
כשהשוני הוא במקום החיבור על אותה העצם, מה שמשתנה הוא גודל המומנט שהשריר מפעיל על העצם(פר אותה יחידת כוח) וכשהשוני הוא בעצם עצמה ,אז השוני הוא בכיוון הכוח בתנועות מסוימות.

אני אתן לכם עוד צאנס אחד , כי זה הסבר שאפשר להגיע אליו לבד עם קצת אנטומיה, פיזיקה וחשיבה.
ישן 16-05-07, 18:07   #29
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

אני לא כל כך מבין כי אין לי רקע חזק בפיזיקה. אם תוכל להסביר עם דוגמא ויזואלית להמחשה אני אודה לך.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-05-07, 18:11   #30
shahaflol
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she
אני לא כל כך מבין כי אין לי רקע חזק בפיזיקה. אם תוכל להסביר עם דוגמא ויזואלית להמחשה אני אודה לך.
האחז של הבייספס הוא מעצם החישור ואילו של הברכיאליס הוא מעצם האולנה.
http://www.infomed.co.il/glossary/g_2957.htm
האחז של הברכיאליס הוא בחלק (רחוק יותר ביחס לבייספס) הדיסטלי בעצם החישור.
אם זה עוזר לך במשהו:
http://www.infomed.co.il/glossary/g_845.htm
ישן 16-05-07, 18:26   #31
m0she
מנהל מחלקת התזונה

אחז תחל עצבוב ופעולה של השרירים אני יודע. את הקטע של המומנט והוקטורים שנגרמים מהסוגים השונים של העומס קשה לי להפנים.

MosheG@israelbody.org
ישן 16-05-07, 18:28   #32
Bodybuilder
Banned

שלח הודעה דרך ICQ אל Bodybuilder

ביום ראשון עבדתי על ביספ אם תרגיל כמו בסרטון השני על ספאת סקוט,עד היום אני משותק,לא ממליץ לאף אחד לישר מרפקים עד הסוף בזמן כשמורידים את המשקל למטה ! עשיתי 4 סטים כאלה ואני פשוט מת,לא יכול להחזיק כוס מים ביד,ויאפשר לישר את היד עד הסוףבאסה
Bodybuilder מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-05-07, 19:22   #33
הזברה

אוקי ,זה יקח קצת זמן עם התמונות ואני קצת מודאג בגלל זכויות יוצרים, אבל שיהיה. בכל אופן אני אתן הסבר ראשוני ארוך ברמה די גבוהה :

קודם כל , הפיזיקה אומרת דבר שכזה ,כשאתה רוצה למשוך משהו בעזרת מנוף, במקרה הזה המנוף הוא הרדיוס והאולנה , הדרך הכי יעילה לעשות זאת היא כשאתה מאונך למנוף. למה הכוונה?

נניח והיד ישרה לגמרי ומקבילה לאדמה והבייספס מתכווץ, האחזים והתחלים שלו ,בכתף וברדיוס והאולנה, נמצאים כמעט על אותו ישר מקביל לאדמה ולכן התנועה מאוד לא יעילה ורוב הכוח מתבזבז על דחיסת העצמות אחת עם השנייה, במקום הרמתן . כשאתה מרים כך משקל הבייספס לא ירגיש עליו הרבה מתח כי כוח המשיכה פועל כמעט במאונך לכיוון הכיווץ של השריר ולכן יפעל עליו פחות עומס יחסי בין השרירים העובדים.

כעת ננסה להפעיל את אותו כוח כשהמרפק ב90 מעלות והמשקל עדיין מאונך לאדמה, יהיה לנו הרבה יותר קל, בעצם עכשיו כל הכוח של הבייספס מרים את המשקל וכל המשקל מפעיל מתח על הבייספס .

בכל נקודה בין שני מצבי הקיצון האלה החלוקה של הכוח תלויה בכמה קרובה הנקודה לכל אחד בין שני מצבי הקיצון האלה.

כעת לגבי הבראכיאליס, הבראכיאליס הוא שריר מיוחד כי הוא נשען ומסתובב על קצה של האולנה והרדיוס (ה articular cartilage) מה שמאפשר לו להפעיל בין היתר גם רכיב כוח גדול שמאונך לבייספס ולזרוע ולהרגיש מתח גם כשהיד כמעט ישרה. לכן כשהיד קרובה למצב ישר המתח עליו חייב להיות גדול מאצל הבייספס. אני לא יכנס עדיין להבדל הגאומטרי בין האחיזות שלהם, מה שמסביר איך הברכיאליס שהוא שריר קטן יותר מרים משקלים גדולים כמו הבייספס.

בכל אופן ההסבר הפשוט הוא כזה, כשאתה מרים משקולת בחמור, המשקל מאונך לאדמה בתחילת התרגיל כשהיד קרובה יותר למצב ישר ובתחום שליטתו של הברכיאליס, כשאתה עושה אותו דבר בקיבל אז החבל מאונך לזרוע כשהמרפק ב90 מעלות כלומר כאשר הבייספס מרגיש את הכי הרבה עומס ולוקח נתח גדול יותר מהמשקל, בניגוד לחמור שבו כשמגיעים לאזור השליטה של הבייספס ההתנגדות קטנה כי כבר מתקרבים לשלב שבו הכיווץ מקביל לכוח המשיכה.
לכן מבחינת עקרונות מכניים החבל מאמץ יותר את הבייספס מהמשקולת.

בעקרון יש לי כלים מכניים יותר רציניים בשביל לנתח את התרגיל, אבל אני לא יכנס אליהם עדיין, נראה אם ההסבר הזה ברור.

אולי התמונות האלה יעזרו להבין את זה יותר טוב

אפשר לראות איך הברכיאליס מסתובב ומתחבר בזוית לעצם כשהבייספס יותר קרוב להיות ישר (כשהוא מתכווץ אז הוא מתקרב יותר לזרוע ולכן הוא אפילו יותר קרוב לזווית ישרה מבתמונה ).
ישן 17-05-07, 10:59   #34
הזברה

חוסר התגובה מגיע מספקנות ,מזה שלא הייתי ברור, או להפך, מזה שזה בנאלי מדי ?
ישן 17-05-07, 19:21   #35
m0she
מנהל מחלקת התזונה

אני לא מספיק מבין בפיזיקה כמו שאמרתי אז לא ירדתי לסוף דבריך אבל כל הכבוד על ההשקעה וההסבר.

MosheG@israelbody.org
תגובה

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא