ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 01-10-09, 05:54   #21
sami04
חבר פעיל

פולי עליון מאחורי העורף מוביל לפציעה בכתף?
sami04 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-10-09, 14:39   #22
Tapit
חבר פעיל

עוסק ב:: HIP DRIVE HIP DRIVE

ציטוט:
פורסם במקור על ידי אנדרוליזם צפה בהודעה
הסלע דווקא צודק, הכתף האחורית עובדת טוב בלחיצה מאחורי העורף. גם הטרפזים עובדים חזק.
הכתף האחורית לא עובדת בלחיצות כתפיים.

שכול המישפחה שלך תמות אמןןןןןן תקבל שווווץ יהומו
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Mr_Nos צפה בהודעה
חחחחחחחחחחח וואי איזה הזוי זה..
אני במכון עובד פתאום בא אליי איזה זקן אחד אומר לי אתה מתלהב עכשיו וזה אבל שתגדל יהיה לך בולבול קטן (אני בן 17) חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח...
יש איזשהו אמת בדבריו או שזה סתם מיתוס של תימנים?
Tapit מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-10-09, 22:29   #23
יניב צוות ישראלבודי
Fat bastard

ציטוט:
פורסם במקור על ידי sami04 צפה בהודעה
פולי עליון מאחורי העורף מוביל לפציעה בכתף?
תקרא את ההודעה שרשמתי בעמוד הקודם, אני לא חושב שיכלתי לפרט יותר מזה.

עצם התרגיל לא יגרום לפציעה, אבל יש פוטנציאל לגרום לדלקות בגלל המנח הבעייתי של הכתף.

נערך לאחרונה על ידי יניב צוות ישראלבודי, 01-10-09 בשעה 22:37.
יניב צוות ישראלבודי מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-10-09, 22:36   #24
DanielML
Banned

כללי:: דניאל
עוסק ב:: Can Squat 2 Plates
חדר כושר: גו-אקטיב

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Tapit צפה בהודעה
הכתף האחורית לא עובדת בלחיצות כתפיים.
עפ"י פרדריק :
Deltoid:
anterior,middle,posterior

supraspinatus
triceps:
lateral,medial and long head

עפ"י EXRX
Target

Deltoid, Anterior
Synergists

Deltoid, Lateral
Supraspinatus
Triceps Brachii
Trapezius, Middle
Trapezius, Lower
Serratus Anterior, Inferior Digitations

*מתייחס ללחיצה מאחורי הראש*
DanielML מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 02-10-09, 00:25   #25
נעל
חבר פעיל

עוסק ב:: מדריך חדר כושר

ציטוט:
פורסם במקור על ידי יניב צוות ישראלבודי צפה בהודעה
תקרא את ההודעה שרשמתי בעמוד הקודם, אני לא חושב שיכלתי לפרט יותר מזה.

עצם התרגיל לא יגרום לפציעה, אבל יש פוטנציאל לגרום לדלקות בגלל המנח הבעייתי של הכתף.
לימדו אותי על כל אפקט הצביטה אבל בין השאר אמרו שכיוון שפולי לעורף הוא בעצם תרגיל אנטגוניסטי ללחיצת כתפיים מהעורף זאת לא אותה השפעה, השרירים רפויים ולכן לא אמורה להתרחש צביטה.
במידה והאדם לא גמיש אז המנח יכול להיות בעייתי זה נכון..
חוץ מזה כל מה שאמרת נכון מאוד ולי ציינו שגם בהרחקת כתפיים בעמידה או ישיבה כשעוברים את הקו שבו היד מקבילה לקרקע מתרחש בדיוק אותו הדבר ויש לחץ על הבורסה לכן מומלץ אם כן רוצים לעבוד בטווח מלא לבצע רוטציה לטרלית של הכתף תוך כדי הגעה למקביל ולהמשיך ככה...
לי אישית פולי לפנים מוציא קנאק כואב ולאחור לא גורם לשום בעיות כבר מעל לשנה,ככה שלא הייתי שולל אותו.
נעל מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 02-10-09, 00:39   #26
יניב צוות ישראלבודי
Fat bastard

ציטוט:
פורסם במקור על ידי נעל צפה בהודעה
לימדו אותי על כל אפקט הצביטה אבל בין השאר אמרו שכיוון שפולי לעורף הוא בעצם תרגיל אנטגוניסטי ללחיצת כתפיים מהעורף זאת לא אותה השפעה, השרירים רפויים ולכן לא אמורה להתרחש צביטה.
במידה והאדם לא גמיש אז המנח יכול להיות בעייתי זה נכון..
חוץ מזה כל מה שאמרת נכון מאוד ולי ציינו שגם בהרחקת כתפיים בעמידה או ישיבה כשעוברים את הקו שבו היד מקבילה לקרקע מתרחש בדיוק אותו הדבר ויש לחץ על הבורסה לכן מומלץ אם כן רוצים לעבוד בטווח מלא לבצע רוטציה לטרלית של הכתף תוך כדי הגעה למקביל ולהמשיך ככה...
לי אישית פולי לפנים מוציא קנאק כואב ולאחור לא גורם לשום בעיות כבר מעל לשנה,ככה שלא הייתי שולל אותו.
אז כנראה לא הבנת נכון או שלא הסבירו לך נכון; אפקט הצביטה מתרחש בגלל מנח הכתף שמצמצם את התעלה שדרכה הגיד עובר.

התנועה שאתה מבצע תוך כדי לא משנה כלום, בין אם זה לחיצה או משיכה, קירוב אופקי או חתירה, במנח הזה של הכתף הגיד עדיין נצבט ..

בקשר לכל מה שרשמת לרוטציה הלטרלית בלחיצה לא ממש הבנתי למה אתה מתכוון, אבל בכל מקרה בלחיצת חזה אין ולא אמורה להיות שום רוטציה בכתף, לא לטרלית ולא מדיאלית, קבוצת הרוטאטור קאפס מייצבים לך את הכתף במפרק על מנת שהאמות שלך יהיו אנכיות לרצפה וככה העברת האנרגיה מהחזה דרך הידיים אל המוט תהיה אופטימלית(פיזיקה טהורה, אין קשר לפיתוח גוף או לאיזשהם שרירים), כל רוטציה לכל כיוון תוריד מאפקטיביות הלחיצה.

הדרך להימנע מהצביטה כמו שאמרתי זה לקחת מרפקים פנימה, כמו גם הקשתת הגב שתורם להורדת לחץ ממפרק הכתף.

קירוב שכמות נועד בשביל לקצר טווח תנועה מיותר שמוציא אותך מה"קשיחות" שלך, מה שפוגע שוב בהעברת אנרגיה מהרגליים דרך הגב התחתון ובסופו של דבר אל החזה.

ולכן, בניגוד לאמונה הרווחת, הבנץ' הוא תרגיל שצריכים להפעיל בו את כל הגוף (בהנחה שרוצים להתקדם ולא להתעקש שזה רק לpl)
ישן 02-10-09, 00:49   #27
נעל
חבר פעיל

ציטוט:
אז כנראה לא הבנת נכון או שלא הסבירו לך נכון; אפקט הצביטה מתרחש בגלל מנח הכתף שמצמצם את התעלה שדרכה הגיד עובר.

התנועה שאתה מבצע תוך כדי לא משנה כלום, בין אם זה לחיצה או משיכה, קירוב אופקי או חתירה, במנח הזה של הכתף הגיד עדיין נצבט ..

בקשר לכל מה שרשמת לרוטציה הלטרלית בלחיצה לא ממש הבנתי למה אתה מתכוון, אבל בכל מקרה בלחיצת חזה אין ולא אמורה להיות שום רוטציה בכתף, לא לטרלית ולא מדיאלית, קבוצת הרוטאטור קאפס מייצבים לך את הכתף במפרק על מנת שהאמות שלך יהיו אנכיות לרצפה וככה העברת האנרגיה מהחזה דרך הידיים אל המוט תהיה אופטימלית(פיזיקה טהורה, אין קשר לפיתוח גוף או לאיזשהם שרירים), כל רוטציה לכל כיוון תוריד מאפקטיביות הלחיצה.

הדרך להימנע מהצביטה כמו שאמרתי זה לקחת מרפקים פנימה, כמו גם הקשתת הגב שתורם להורדת לחץ ממפרק הכתף.

קירוב שכמות נועד בשביל לקצר טווח תנועה מיותר שמוציא אותך מה"קשיחות" שלך, מה שפוגע שוב בהעברת אנרגיה מהרגליים דרך הגב התחתון ובסופו של דבר אל החזה.

ולכן, בניגוד לאמונה הרווחת, הבנץ' הוא תרגיל שצריכים להפעיל בו את כל הגוף (בהנחה שרוצים להתקדם ולא להתעקש שזה רק לpl)
כן אני יודע את כל הקטע של לחיצת חזה וכו' אני דיברתי על הרחקת כתפיים בעמידה אם תקרא שוב..
בלחיצת חזה יש לי כאבים בנקודה התחתונה ולכן אני מבצע בדיוק כמו שכתבת פה רק שאני לא מגיע לחזה עצמו כי הכאבים חוזרים במצב כזה, ידעתי מה הכוונה במנח של צביטה של הגיד אבל חשבתי שהפעלה של שרירים מסויימים באזור [בעיקר דלטואיד קידמי\אמצעי] אמורה לגרום לאקרומיון ללחוץ יותר חזק,אבל אם זה לא משפיע בסדר, לי משום מה כואב רק בלחיצות חזה בעיקר עליון ולא בפולי עליון לעורף או לחיצות כתפיים למיניהן... זה גם ההסבר אבל למה כואב שיורדים נמוך מדי במקבילים נכון?.
ואני הבנתי שביצוע של הרחקות\לחיצות מהעורף יוצר צביטה על הסופראספינטוס אבל בלחיצת חזה לא יעילה אתה לא יוצר לחץ עליו [הוא לא משתתף בכלל?] אלא על הראש האורך של הביספס (לי היה חשד לדלקת בגיד הזה).
נעל מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 02-10-09, 00:54   #28
יניב צוות ישראלבודי
Fat bastard

ציטוט:
פורסם במקור על ידי נעל צפה בהודעה
כן אני יודע את כל הקטע של לחיצת חזה וכו' אני דיברתי על הרחקת כתפיים בעמידה אם תקרא שוב..
בלחיצת חזה יש לי כאבים בנקודה התחתונה ולכן אני מבצע בדיוק כמו שכתבת פה רק שאני לא מגיע לחזה עצמו כי הכאבים חוזרים במצב כזה, ידעתי מה הכוונה במנח של צביטה של הגיד אבל חשבתי שהפעלה של שרירים מסויימים באזור [בעיקר דלטואיד קידמי\אמצעי] אמורה לגרום לאקרומיון ללחוץ יותר חזק,אבל אם זה לא משפיע בסדר, לי משום מה כואב רק בלחיצות חזה בעיקר עליון ולא בפולי עליון לעורף או לחיצות כתפיים למיניהן... זה גם ההסבר אבל למה כואב שיורדים נמוך מדי במקבילים נכון?.
ואני הבנתי שביצוע של הרחקות\לחיצות מהעורף יוצר צביטה על הסופראספינטוס אבל בלחיצת חזה לא יעילה אתה לא יוצר לחץ עליו [הוא לא משתתף בכלל?] אלא על הראש האורך של הביספס (לי היה חשד לדלקת בגיד הזה).
סליחה לא שמתי לב שרשמת להרחקת כתפיים בעמידה. באמת טעות שלי, אני עייף ולא אכלתי כבר 3 וחחצי שעות...
ישן 02-10-09, 01:18   #29
נעל
חבר פעיל

ציטוט:
סליחה לא שמתי לב שרשמת להרחקת כתפיים בעמידה. באמת טעות שלי, אני עייף ולא אכלתי כבר 3 וחחצי שעות...
אז יאללה לדחוף אוכל.
ותודה על התשובות אני כבר אשאל פיזוטרפיסט שאני הולך עליו כדי להבין יותר טוב [בחור ש30 שנה עובד שם תותח על]
נעל מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 02-10-09, 01:34   #30
moo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmoo

שלח הודעה דרך MSN אל moo

ציטוט:
פורסם במקור על ידי TheRock צפה בהודעה
תפסיק לדבר שטויות. אני לוחץ מאחורי הראש ומאז הכתפיים השתפרו פי אלף משהייתי לוחץ מקדימה וכנ"ל המשקלים

אין שום סיכון בפציעה בתרגיל הזה זהו תרגיל כמו כל דבר. והיתרון שזה עובד על כתף אמצעית+דלתא אחורית+שכמות
תשמע ההתדמות שלך תלויה בהרבה דברים, אתה צריך לעבוד בכל המישורי עבודה

פלג גוף עליון (מישור הוריזונטלי)- Bench press (דחיקה), Row/power clean(משיכה).
פלג גוף עליון (מישור ורטיקלי) - Military press (דחיקה), Pull up\down (משיכה).
פלג גוף תחתון - Squat (דחיקה), Deadlift (משיכה).

אם תעבוד על כל אלה אז כל הגוף שלך יגדל פרופורציונאלית
לא יהיה לך צורך בלחיצה מאחורי הראש

מספיק פרס (לחיצה מלפנים)
moo מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא