ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 09-07-09, 00:33   #1
Dark_Muse
חבר פעיל

הסמל האישי שלDark_Muse

כללי:: מדריך כושר

לא מבין מה אתה בוכה, אתה עשית סקוואט ודדליפט ולאנג' בתקופות מסויימות, אז קצת סקוואט בחיטוב כואב לך? =]
Dark_Muse מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-07-09, 00:40   #2
hypertrophy
fucking super human שחקן פעיל בליגת הפוטבול הישראלית

הסמל האישי שלhypertrophy

עוסק ב:: יועץ כושר
חדר כושר: גו אקטיב ת"א

ציטוט:
פורסם במקור על ידי dark_muse צפה בהודעה
לא מבין מה אתה בוכה, אתה עשית סקוואט ודדליפט ולאנג' בתקופות מסויימות, אז קצת סקוואט בחיטוב כואב לך? =]
חחח אל תשכח לחיצת רגליים פשיטה וכפיפה.....

אבל בחיטוב אני לא עומד בזה...
לך תזדיין

You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do!
לפניות, שאלות, בקשות, המלצות, תלונות - ליחצו כאן.
hypertrophy מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-07-09, 02:08   #3
Sugarzaza
IsraelBody VIP - חבר יהלום

שלח הודעה דרך ICQ אל Sugarzaza שלח הודעה דרך MSN אל Sugarzaza

אני לא הולך להתווכח איתך על למה לחיצת רגליים מספקת גירוי פחות טוב מסקוואט, באמת. אם אתה טוען אחרת, אתה לא מכיר מספיק את שני התרגילים.

ובקשר לחיטוב, תעשה מה שבא לך, אם בא לך לעשות יויואים ולשחק עם המשקל שלך בלי סוף במקום לעבוד חכם, עניין שלך. אני לא רואה מה הטעם לטחון כמו חזיר תקופה מסויימת, לעלות 10 קילו ואז להרעיב את עצמך ולאבד 8. אם אתה קורא לזה יעילות... תעביר חיפוש על Recomposition, או רוטינות של ספורטאים.

Patience + Persistence = Progress. (Bill Starr, The Strongest Shall Survive)

נערך לאחרונה על ידי Sugarzaza, 09-07-09 בשעה 02:15.
Sugarzaza מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-07-09, 02:14   #4
hypertrophy

הסמל האישי שלhypertrophy

ציטוט:
פורסם במקור על ידי sugarzaza צפה בהודעה
אני לא הולך להתווכח איתך על למה לחיצת רגליים מספקת גירוי פחות טוב מסקוואט, באמת.

ובקשר לחיטוב, תעשה מה שבא לך, אם בא לך לעשות יויואים ולשחק עם המשקל שלך בלי סוף במקום לעבוד חכם, עניין שלך
לעבוד חכם?
תגדיר חכם.....להעלות כל כך נקי שתעלה קילו בשנה?העיקר שלא תעלה בשומן?[מה שגם לא כזה הגיוני כי בסופו של דבר תהיה ב+ קלורי תעלה קצת בשומן]

בקשר לגירוי שמסק סקוואט לעומת לחיצת רגליים תאמין במה שבא לך....לוגיקה פשוטה אומרת-יותר משקל על שריר היעד יותר גירוי ואין מה לעשות נגד זה
אותי בחיטוב מעניין כמה עומס אני מפעיל על שריר היעד ולא ממש אכפת לי מה מסביב

ובקשר לחיטוב שוב-מה הבעיה לעלות במאסה תקופה ארוכה מספיק ואז לעשות חיטוב קצר לראות מה השגת ואיפה לשפר[או אפילו סתם להראות טוב] ואז להמשיך?
מה הבעיה עם חיטוב לרדת בכמה אחוזי שומן בודדים כדי להמשיך אח"כ מאסה חופשי ?
בגלל שאתה מאמין בעליה נקיה? אני אישית חושב שזאת שטות למי שרוצה להשיג תוצאות רציניות....

You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do!
ישן 09-07-09, 02:23   #5
Sugarzaza

ציטוט:
פורסם במקור על ידי hypertrophy צפה בהודעה
לעבוד חכם?
תגדיר חכם.....להעלות כל כך נקי שתעלה קילו בשנה?העיקר שלא תעלה בשומן?[מה שגם לא כזה הגיוני כי בסופו של דבר תהיה ב+ קלורי תעלה קצת בשומן]

בקשר לגירוי שמסק סקוואט לעומת לחיצת רגליים תאמין במה שבא לך....לוגיקה פשוטה אומרת-יותר משקל על שריר היעד יותר גירוי ואין מה לעשות נגד זה
אותי בחיטוב מעניין כמה עומס אני מפעיל על שריר היעד ולא ממש אכפת לי מה מסביב

ובקשר לחיטוב שוב-מה הבעיה לעלות במאסה תקופה ארוכה מספיק ואז לעשות חיטוב קצר לראות מה השגת ואיפה לשפר[או אפילו סתם להראות טוב] ואז להמשיך?
מה הבעיה עם חיטוב לרדת בכמה אחוזי שומן בודדים כדי להמשיך אח"כ מאסה חופשי ?
בגלל שאתה מאמין בעליה נקיה? אני אישית חושב שזאת שטות למי שרוצה להשיג תוצאות רציניות....
כמו שאמרתי, המשקל שאתה שם בפינים או על המכונה הוא המשקל שהוא מתנגד לו במכונות, בניגוד לסקוואט שההתנגדות שווה בצורה ישירה למשקל שאתה עובד איתו. מבחינת גזירת עומסים, כמו שאמרתי, העומסי גזירה על הקוואדס זהים בין התרגילים, אבל בכל מה שמדובר בהאמס, גלוטס, Core, חבליים העבודה בלג פרס היא במקרה הטוב חלקית ביחס לסקוואט מלא. אני לא אומר שאתה לא יכול לשלב את התרגיל, אבל להשוות אותו לסקוואט זה בורות.

בקשר לחיטוב, כמו שאמרתי, אתה לא צריך לאבד משקל בשביל לאבד שומן. בטווח הקצר כמובן שגרעון קלורי יביא לאיבוד שומן יותר מהר, אבל איתו הולך גם שריר ומרכיבי כושר (כוח). עדיף למשוך את התקופה הזו עוד כמה שבועות, תוך כדי שאתה כן מתאושש, ושומר על שריר וכוח. בסופו של דבר הגישה הזו עדיפה, בטח שלבנאדם הממוצע שאין לו שום כוונות תחרותיות ואין לו משקלי יעד. ריקומפוזיציה זו שיטה מאוד פשוטה ויעילה לעשות את זה, הרבה יותר מחיטוב BB קלאסי שמגזינים מפמפמים בקצב, וחבל שלא יותר אנשים מודעים ליעילות של זה בהקשר למטרות שלהם.

ישן 09-07-09, 03:30   #6
hypertrophy

הסמל האישי שלhypertrophy

ציטוט:
כמו שאמרתי, המשקל שאתה שם בפינים או על המכונה הוא המשקל שהוא מתנגד לו במכונות, בניגוד לסקוואט שההתנגדות שווה בצורה ישירה למשקל שאתה עובד איתו. מבחינת גזירת עומסים, כמו שאמרתי, העומסי גזירה על הקוואדס זהים בין התרגילים, אבל בכל מה שמדובר בהאמס, גלוטס, core, חבליים העבודה בלג פרס היא במקרה הטוב חלקית ביחס לסקוואט מלא. אני לא אומר שאתה לא יכול לשלב את התרגיל, אבל להשוות אותו לסקוואט זה בורות.

בקשר לחיטוב, כמו שאמרתי, אתה לא צריך לאבד משקל בשביל לאבד שומן. בטווח הקצר כמובן שגרעון קלורי יביא לאיבוד שומן יותר מהר, אבל איתו הולך גם שריר ומרכיבי כושר (כוח). עדיף למשוך את התקופה הזו עוד כמה שבועות, תוך כדי שאתה כן מתאושש, ושומר על שריר וכוח. בסופו של דבר הגישה הזו עדיפה, בטח שלבנאדם הממוצע שאין לו שום כוונות תחרותיות ואין לו משקלי יעד. ריקומפוזיציה זו שיטה מאוד פשוטה ויעילה לעשות את זה, הרבה יותר מחיטוב bb קלאסי שמגזינים מפמפמים בקצב, וחבל שלא יותר אנשים מודעים ליעילות של זה בהקשר למטרות שלהם.
אני מדבר על האמר שהמשקל בא עלייך מלמעלה.....המשקל שאתה מעמיס הוא המשקל האמיתי...לא מכונה
האמס/חבליים [אותו הדבר סתם לידע כללי] מקבלים את אותו הגירוי כמו בסקוואט הקור לא ממש מעניינים אותי בחיטוב והיחיד שאולי לא מגיע למיצוי תנועתי מלא הוא הגלוטאוס [לא מגיע לספיקה מלאה בתרגיל אבל גם זה לא בטוח]
ובחיים לא השוותי סקוואט ללג פרס-להפך אני ממליץ על סקוואט בתור תרגיל בסיס לרגליים ואם צריך לבחור בתרגיל אחד לרגליים אני אמליץ על סקוואט אבל לצערי לא בחיטוב...

ובקשר לחיטוב אני אקרא על ריקומפוסישן אולי אלמד משהו חדש למרות שאני מאמין שאדבוק בשיטה של חיטוב בעזרת גירעון קלורי ומאסה רגילה לפי הספר[בלי להשתגע] כי אין מה לעשות זה נותן תוצאות טובות ובזמן שאני מחפש

וסתם בישביל הפרוטוקול-קראתי בחיי רק מגזין אחד לפיתוח גוף [די אקס אל] שהתגלגל לידי במקרה ומרוב הדברים צחקתי שם אז אל תכליל

ישן 09-07-09, 03:41   #7
Sugarzaza

ציטוט:
פורסם במקור על ידי hypertrophy צפה בהודעה
אני מדבר על האמר שהמשקל בא עלייך מלמעלה.....המשקל שאתה מעמיס הוא המשקל האמיתי...לא מכונה
האמס/חבליים [אותו הדבר סתם לידע כללי] מקבלים את אותו הגירוי כמו בסקוואט הקור לא ממש מעניינים אותי בחיטוב והיחיד שאולי לא מגיע למיצוי תנועתי מלא הוא הגלוטאוס [לא מגיע לספיקה מלאה בתרגיל אבל גם זה לא בטוח]
ובחיים לא השוותי סקוואט ללג פרס-להפך אני ממליץ על סקוואט בתור תרגיל בסיס לרגליים ואם צריך לבחור בתרגיל אחד לרגליים אני אמליץ על סקוואט אבל לצערי לא בחיטוב...

ובקשר לחיטוב אני אקרא על ריקומפוסישן אולי אלמד משהו חדש למרות שאני מאמין שאדבוק בשיטה של חיטוב בעזרת גירעון קלורי ומאסה רגילה לפי הספר[בלי להשתגע] כי אין מה לעשות זה נותן תוצאות טובות ובזמן שאני מחפש

וסתם בישביל הפרוטוקול-קראתי בחיי רק מגזין אחד לפיתוח גוף [די אקס אל] שהתגלגל לידי במקרה ומרוב הדברים צחקתי שם אז אל תכליל
המעורבות השרירית היא בצורה שציינתי, אני מקווה ששיקו ייכנס לפה ויוכל לגבות אותי מדעית פה, אם אני אמצא חומר מסודר על זה אני אפרסם. בעיקרון כל ספר קינזיולוגיה יוכל לאמת אותי פה.

הבעיה שלך היא פרדוקסלית.. אתה מגיע לנקודה X, רוצה לאבד שומן, חותך קלוריות ומאבד שומן מאסה וכוח גם בגלל התזונה שמובילה להתאוששות חלקית וגם ספציפית אצלך שאתה מוותר על תרגילי בסיס חשובים כמו סקוואט. ההתקדמות שלך תפגע מאוד ככה. אני מציע משהו אחר. לעלות כמה שיותר במאסה ובכוח עד לנקודה שבה אתה מרגיש שאתה רוצה להאט ולהתחטב קצת, לאכול על נייטרלי כמה שיותר חלבון ושומן וכמה שפחות פחמימות (העמסות יעילות במצבים כאלה), בצורה כזו שתוכל להמשיך להתקדם במשקלים ולהתאושש, עם מעט פחמימות שתוכל לאבד שומן. ה"חיטוב" הזה כשלעצמו אולי ייקח לך יותר זמן, אבל תשאר עם הרבה יותר מאסה רזה וכוח מאשר שהיית עם גרעון קלורי רגיל. זה לא משהו שהמצאתי, זה קיים הרבה, הרבה זמן לפני הדיאטות הקיצוניות של מפתחי הגוף וזה עובד כל פעם.
אם אתה רוצה לקרוא חומר מעניין על זה, יש בפורום של Iron Addicts פורום שלם שמוקדש לנושא.

ישן 09-07-09, 02:16   #8
hypertrophy

הסמל האישי שלhypertrophy

ציטוט:
אני לא הולך להתווכח איתך על למה לחיצת רגליים מספקת גירוי פחות טוב מסקוואט, באמת. אם אתה טוען אחרת, אתה לא מכיר מספיק את שני התרגילים.

ובקשר לחיטוב, תעשה מה שבא לך, אם בא לך לעשות יויואים ולשחק עם המשקל שלך בלי סוף במקום לעבוד חכם, עניין שלך. אני לא רואה מה הטעם לטחון כמו חזיר תקופה מסויימת, לעלות 10 קילו ואז להרעיב את עצמך ולאבד 8. אם אתה קורא לזה יעילות... תעביר חיפוש על recomposition, או רוטינות של ספורטאים.
לטחון כמו חזיר לעלות 10 להרעיב ואז לאבד 8?
לא מכיר את זה.....
אם לך זה קרה אז זאת טעות שלך ידידי

ישן 09-07-09, 20:32   #9
Max90kg
חבר פעיל

הסמל האישי שלMax90kg

כללי:: מקס
חדר כושר: מתנ"ס עוזיאל
שלח הודעה דרך ICQ אל Max90kg

הנה מה שכתוב בספר אנטומיה שלי:
The squat is the number one bodybuilding movement: It uses nearly the entire muscular system and it also works on the cardiovascular system. it helps develop thoracic expansion and therefore, respiratory capacity...
Max90kg מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-07-09, 20:42   #10
Sugarzaza

אוקיי, כמה אפשרויות.. או שלא קראת מספיק ומה שאתה אומר נעשה מחוסר ידע תמים, או שאתה פשוט נמנע מתרגיל קשה שאתה או לא אוהב לעשות או לא יודע איך בדיוק לעשות ומנסה לגרום לעצמך להרגיש יותר טוב עם זה. או שניהם. בכל מקרה חייבים לעשות סקוואט לא משנה לאיזו מטרה במידה ואתה מסוגל פיזית בגלל שהיתרונות שלו כל כך גדולים ביחס לכל תרגיל אחר.

ישן 09-07-09, 21:16   #11
hypertrophy

הסמל האישי שלhypertrophy

ציטוט:
אוקיי, כמה אפשרויות.. או שלא קראת מספיק ומה שאתה אומר נעשה מחוסר ידע תמים, או שאתה פשוט נמנע מתרגיל קשה שאתה או לא אוהב לעשות או לא יודע איך בדיוק לעשות ומנסה לגרום לעצמך להרגיש יותר טוב עם זה. או שניהם. בכל מקרה חייבים לעשות סקוואט לא משנה לאיזו מטרה במידה ואתה מסוגל פיזית בגלל שהיתרונות שלו כל כך גדולים ביחס לכל תרגיל אחר.
לא זה ולא זה....
אם אתה לא מסוגל לעשות סקוואט בזמן חיטוב ושהגורם המגביל יהיו הרגליים אז העדיפות היא לעשות לחיצת רגליים כדי לתת להם מספיק גירוי....חלאס להכניס סקוואט לכל דבר....אתה לא תאבד מאסת שריר בגלל שלא עשית סקוואט!!
אני עושה סקוואט בתור חלק בלתי נפרד מתכנית המאסה שלי אבל בחיטוב אני לא רואה סיבה להכניס את עצמי למצב הזה כשאני מרגיש שהלחיצת רגליים נותנת לי הרבה יותר מבחינת עומס על הרגליים

ישן 10-07-09, 00:15   #12
Sugarzaza

מה אתה לא מבין? בסקוואט העומס על הרגליים בפרט וכל שרירי הגוף בכלל הרבה יותר גדול מאשר בלג פרס!

ישן 10-07-09, 00:18   #13
ronaldo
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Sugarzaza צפה בהודעה
מה אתה לא מבין? בסקוואט העומס על הרגליים בפרט וכל שרירי הגוף בכלל הרבה יותר גדול מאשר בלג פרס!
נראה לי הוא מנסה לעצבן אותך בכוונה
ronaldo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 10-07-09, 00:47   #14
lironsD
חבר פעיל

עוסק ב:: במשמש..גויבות..
חדר כושר: קאנטרי גלי גיל

ציטוט:
הוא התכוון שלחיצת רגליים מבודדת,וזה אינדיודיאולי..

קיצור עדיף לי לעשות לג פרס עם אני לא יכול לעשות סקוואט חופשי?ופליז אל תגידו לי תעשה סקוואט חופשי וכאלה כי אני מתתתתתתתתתת לעשות סקוואט חופשי אבל המדריכים הבני זונות לוחקים לי תמוט באמצע..
lironsD מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 10-07-09, 02:03   #15
Sugarzaza

ציטוט:
פורסם במקור על ידי lironsd צפה בהודעה
מאוד מרשימה הטענה שלך, למה להכנס לעיסוק החסר טעם הזה בעובדות וטיעונים מנומקים כשאפשר לשלב לתוך המשפט מושגי וינגייט טיפוסיים כמו "בידוד" ו"אינדיוידואליות". שני המושגים הם כמובן מילים ריקות מתוכן במקרה הטוב, שמעידות על חוסר התמצאות בכל מה שנוגע לקיניזיולוגיה ופיזיולוגיה בהקשר של תכנון אימונים ובחירת תרגילים.

ישן 10-07-09, 10:07   #16
Dark_Muse
חבר פעיל

הסמל האישי שלDark_Muse

ציטוט:
מאוד מרשימה הטענה שלך, למה להכנס לעיסוק החסר טעם הזה בעובדות וטיעונים מנומקים כשאפשר לשלב לתוך המשפט מושגי וינגייט טיפוסיים כמו "בידוד" ו"אינדיוידואליות". שני המושגים הם כמובן מילים ריקות מתוכן במקרה הטוב, שמעידות על חוסר התמצאות בכל מה שנוגע לקיניזיולוגיה ופיזיולוגיה בהקשר של תכנון אימונים ובחירת תרגילים.
אתה מוכן להביא את הטיעונים הפיזיולוגים והקינזיולוגים (מה הקשר? עבודת מייצבים? ) לכך שסקוואט מאמץ יותר את הרגליים?
לייל כתב על זה מאמר שסתר את כל מה שאתה מאמין בו. גם ההשפעות של הורמון הגדילה כביכול שסקוואט משחרר יותר מלג-פרס הן מינוריות.

לא שאני לא מסכים איתך שסקוואט מאמץ יותר מלג-פרס, אבל סתם מעניין אותי אם אתה מבסס את זה על משהו מחקרי אמיתי או שאתה פשוט מביע את הדעות המוקדמות שלך לדיון.

מה שהיפרטרופיה טוען זה שבלחיצת רגליים אתה מאמץ את הרגליים יותר בגלל היכולת לשם יותר משקל (מה שבסקוואט אתה לא יכול בגלל גורמים מגבילים אחרים).
אני מסכים איתך שלסקוואט אין תחליף, אבל סתם מעניין אותי לראות איפה ההוכחות הפיזיולוגיות שסקוואט מקסימלי יותר מעמיס על שרירי הרגליים מלג-פרס מקסימלי (שאצל אנשים שמאומנים בו הוא כפול+ במשקל מהסקוואט שלהם).

נערך לאחרונה על ידי Dark_Muse, 10-07-09 בשעה 10:13.
ישן 10-07-09, 11:18   #17
Sugarzaza

ציטוט:
אתה מוכן להביא את הטיעונים הפיזיולוגים והקינזיולוגים (מה הקשר? עבודת מייצבים? ) לכך שסקוואט מאמץ יותר את הרגליים?
לייל כתב על זה מאמר שסתר את כל מה שאתה מאמין בו. גם ההשפעות של הורמון הגדילה כביכול שסקוואט משחרר יותר מלג-פרס הן מינוריות.

לא שאני לא מסכים איתך שסקוואט מאמץ יותר מלג-פרס, אבל סתם מעניין אותי אם אתה מבסס את זה על משהו מחקרי אמיתי או שאתה פשוט מביע את הדעות המוקדמות שלך לדיון.

מה שהיפרטרופיה טוען זה שבלחיצת רגליים אתה מאמץ את הרגליים יותר בגלל היכולת לשם יותר משקל (מה שבסקוואט אתה לא יכול בגלל גורמים מגבילים אחרים).
אני מסכים איתך שלסקוואט אין תחליף, אבל סתם מעניין אותי לראות איפה ההוכחות הפיזיולוגיות שסקוואט מקסימלי יותר מעמיס על שרירי הרגליים מלג-פרס מקסימלי (שאצל אנשים שמאומנים בו הוא כפול+ במשקל מהסקוואט שלהם).
אם מישהו מכם היה טורח להעביר פה (ובפורום השני לצורך העניין) הייתם נתקלים בערימות של חומר שעלה כבר הרבה פעמים, חפשו פוסטים של שיקו.
בקשר לסקוואט, לייל צריך להשאר בתחום שהוא מבין בו - תזונה, באימונים כל טענה שלו עושה לו עוול יותר מהקודמת.
ובקשר ל"משקלים", העובדה שאתה יכול להעמיס יותר פלטות במכונה מאשר על המוט נובעת מהעובדה שבמוט ההתנגדות שווה בצורה ישירה למשקל שהגוף מתנגד לו, ובמכונה לא. המשקל לא שווה להתנגדות האמיתית שהגוף פועל נגדה.
כך או כך, אני לא הולך לבזבז יותר אנרגיה בלהסביר למה סקוואט עדיף על לג פרס לאנשים שמפחדים לעשות/ללמוד לעשות סקוואט מלא ומעדיפים את האלטרנטיבה הקלה. זה מאוד אלמנטרי ומבוסס היטב, צריך רק להכנס ולקרוא במקום לשלוח הודעות ריקות פה בפורום.

ישן 11-07-09, 04:27   #18
amir717
חבר פעיל

כללי:: אמיר
עוסק ב:: לימודים בתיכון
חדר כושר: עוזיאל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי lironsd צפה בהודעה

קיצור עדיף לי לעשות לג פרס עם אני לא יכול לעשות סקוואט חופשי?ופליז אל תגידו לי תעשה סקוואט חופשי וכאלה כי אני מתתתתתתתתתת לעשות סקוואט חופשי אבל המדריכים הבני זונות לוחקים לי תמוט באמצע..
חחחחחח בגלל שהמאמנת שלי לקחה לי תדמבלים עזבתי תחדר כושר בלי לחשוב פעמיים מכרתי תמנוי וזה מה שאתה צריך לעשות עכשיו
amir717 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 10-07-09, 12:24   #19
Dark_Muse
חבר פעיל

הסמל האישי שלDark_Muse

לא ידעתי ששיקו הוא מחקר מבוסס...

בכל מקרה זה ויכוח עקר כי אני מסכים איתך, אז נרד מזה.
ישן 10-07-09, 12:47   #20
Sugarzaza

ציטוט:
לא ידעתי ששיקו הוא מחקר מבוסס...

בכל מקרה זה ויכוח עקר כי אני מסכים איתך, אז נרד מזה.
שיקו הוא סימוכין לכל דבר, זה ידוע.

תגובה

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא