|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#20 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
יש תחליפים זולים? כי מבחינתי זה יותר עניין כלכלי - רוב הבשר יקר. ממה שאני מכיר: טונה בשימורים- יחסית לא זול, וכל הסיפור עם הכספית. סרדינים בשימורים - כנ"ל + נמכר רק בשמן, שמכיל גם הרבה סידן. מוצרי חלב - יקר יחסית. ביצים - יקר יחסית, במיוחד אם אוכלים רק את החלבון. סויה - זול, קל להכנה (השריה וקליה במיקרו) - הפסקתי אחרי ששמעתי על הסיפור עם החומרים האסטרוגניים - אם אתה יכול להסביר מי נגד מי וע"ס מה החלטת שזה כן בסדר בסוף. אפונה מיובשת- לפי nutrition data יש בזה את כל החומצות, שקית של קילו עולה 5 וחצי שקל וממנה יוצא קצת פחות מ-3 קילו אפונה אכילה. 22 גרם חלבון אם אני זוכר נכון - להביא בחשבון שאחרי בישול זה יורד פי 3 בערך(ל-100 גרם) חמאת בוטנים - קילו ב-22 ש"ח, 22 גרם חלבון. מנה של 30 גרם חלבון יוצאת אחרי חישוב 3 ש"ח. בנוסף מזין מאוד, המון קלוריות (54 ומשהו גרם שומן, 20 פחמימות). אופציות נוספות - קורקבנים - עולים בזיל הזול, אבל על כל קורקבן דבוק שומן מגעיל שצריך לקלף. מאכלי סויה שעברו תסיסה - לא מכילים חומרים אסטרוגניים, אולי אולטימטיבי מבחינת יחס עלות /איכות. יש עדיין את העניין שזה גורם לשיטיון מוחי. ואין איך להשיג את שמרי התסיסה למיטב ידיעתי. אשמח אם תפרט על הידע שלך בנושא. |
|
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|