|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() 1)אז כבר במקום לתסף במגנזיום לא עדיף ב-zma?
2)האם הסידן מונע את הספיגה לחלוטין או רק מעכב אותה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
מנהל ראשי
|
![]() ציטוט:
בגלל זה צריך לתסף כי אנחנו אוכלים המון חלבון והמון סידן (ממוצרי חלב) ודרך אגב לא הבנתי למה לקחת ZMA במקום מגנזיום! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
2)מה זאת אומרת חלבון מן החי גם חזה עוף מעכב ספיגה?כי אם כן המינרל הארור הזה לא יספג אצלי בחיים |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
מנהל ראשי
|
![]() אני לא צריך Zma אני צריך רק מגנזיום. שאתה קונה רק מה שאתה צריך זה הרבה יותר משתלם המחיר, אני צריך 500 מ"ג מגנזיום ליום.
כל כדור זה 250 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
מנהל ראשי
|
![]() מהאתר של TEVA
"יש להגביר את הכמויות במצבים שגורמים לירידה ברמת המגנזיום. הגורמים המצמצמים את ספיגת המגנזיום הם רמה גבוהה של חלבון מהחי, שומנים, רמה גבוהה של זרחן או סידן וכן אלכוהול וגלולות נגד הריון" |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() מגנזיום (Mg) הוא מינרל חשוב למטבוליזם החלבון בשריר. כבר כתבתי עליו בטיפ הזה (http://www.israelbody.org/Index.asp?...yID=192&Page=1), אך אסכם בקצרה כמה דברים על מגנזיום;
א. מחקר חדש קובע שחוסר במגנזיום או תזונה לא מספקת של מגנזיום מובילה לניצול חלבון לקוי וירידה בסינטזת החלבון ומאזן החנקן, ועלייה ב"איבוד" החנקן והחלבון, ופוגעת בגדילת הרקמות הרזות. ו"תיקון" של דיאטת דלת Mg חזרה לדיאטה המכילה כמויות מספקות של Mg תסתיים בשיפור במאזן החלבון והחנקן, ירידה בהפרשת ה-N ושיפור ניצול החלבון והאנאבוליזם. וזה לא רק מטבוליזם החלבון, כמות המגנזיום בדיאטה משפיעה גם על התפקוד ההורמונלי, האנזימטי (חיוני לייצור אנזימים), בריאות השריר ומניעת מחלות מסויימות. כך שחשוב מאוד להיות בטוחים שמקבלים מספיק מגנזיום בדיאטה, מפני שרוב הספורטאים הפעילים, ובמיוחד אלה בדיאטה עתירת חלבון ושומן, מאבדים הרבה מגנזיום ומכניסים די מעט, דבר שגורם לחוסר כרוני ב-Mg (אחרי הכל, מי אוכל רבע ק"ג פיצוחים או 10 ק"ג תרד?). כך שתיסוף מגנזיום זה יכול להיות דבר די שימושי והגיוני בהרבה מחקרים. רק לתשומת לבכם, מחקר חדש ביותר מה-American Journal of Clinical Nutrition, שיצא באוקטובר 2006, טוען שניתן להגיע לרמות Mg ומאזן מגנזיום ניטרלי גם בצריכה הרבה יותר נמוכה מ-400 מ"ג; http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/84/4/843 לטענת החוקרים, אפילו כמות של 165 מ"ג/יום תהיה מספקת לרוב האנשים. בכל מקרה, אני חושב שיש הבדל בין כמות המגנזיום ה"חיונית" ובין הכמות ה"אופטימלית". הגוף פשוט יכול להפיק יתרונות מיותר מגנזיום (ב-400~ מ"ג/יום), ובמיוחד לספורטאים, שמאבדים יותר מגנזיום במשך היום. ב. אלו שאוכלים הרבה חלבון מהחי (מוכר לכם?), יכולים להיות בסכנה מוגברת לאיבוד (וחוסר) של Mg ולסבול מהתופעות שמוזכרות למעלה. פשוט מאוד, חלבון מהחי הוא בעל עומס חומצי ו-PRAL גבוה, מה שגורם ל"חומציות-יתר מטבולית" ומאזן חומצה ובסיס לא מאוזן, ולאיבוד מוגבר של Mg בשתן. כן, לא רק שהגוף מאבד חנקן וסידן בשתן כתגובה לחומציות-יתר, אלא גם מגנזיום. פשוט מאוד, מגנזיום הוא מאוד בסיסי ו"נשלח" לתקן ולנטרל את החומציות המוגברת. זו אולי הסיבה שתרד, שעשיר יחסית במגנזיום תזונתי, בעל אפקט בסיסי ו-PRAL שלילי (מנטרל/מדכא חומציות), וזו עוד סיבה לכלול ירקות ופירות בתפריט (ובמיוחד תרד, שגם בעל עומס בסיסי מאוד ועשיר במגנזיום תזונתי). ג. בנוגע לתיסוף, אני חושב ש-400 מ"ג ביום יהיו מספקים לחלוטין. אם יש חסר מאוד משמעותי וכרוני, כדאי לשקול תיסוף של ZMA או מגנזיום לבד (500 מ"ג/יום בתוספת למזון). פשוט צריך לחשב, בהערכה, כמה מגנזיום צורכים בכל יום. בהצלחה, יואב |
![]() |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|