|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() היי חבר
התפריט בגדול מסודר טוב מאוד, מבחינת המספרים הוא יחסית בסדר, אבל הנה כמה הערות שיכולות מאוד לעזור: 1.יש לך יחסית הרבה מוצרי חלב בתפריט (קוטג',חלב,יוגורט) - מציע להימנע מהם כמה שניתן במידה ואתה מחפש לחטב את הגוף. הסיבה היא שהם עשירים בנתרן ועלולים לספוח נוזלים אשר מקנים לגוף מראה יותר "נפוח" ופחות חטוב. נסה לצמצמם למוצר חלב אחד ביום גג, עדיף קוטג'. 2.הייתי מוותר על בננה או תמר שאתה משלב כארוחת ביניים, במקום זה עדיף פחמימה מורכבת שמשך הפירוק שלה ממושך יותר, ולא תגרום להקפצת האינסולין ולתחושת רעב חוזרת. למשל פריכיות אורז (עדיף ללא מלח). 3.הייתי מציע לשלב יותר ירקות ירוקים - עדיף עליים. למשל תרד,חסה,ברוקולי וכו בתפריט. תורמים מאוד לבריאות כללית ויכולים לסייע בירידה במשקך. 4.תה ירוק - תורם מאוד לביראות כללית וגם מסייע בזירוז חילוף החומרים וכתוצאה מכך בירידה במשקל , נסה לשלב פעם עד פעמיים ביום - עדיף אחרי ארוחה בשרית . 5.את הריבה דיאט הייתי מוציא מהתפריט, חוץ מפחמימות פשוטות לא נותנת כל ערך תזונתי כלשהו, כנל הגלידה דיאט. 6.בבוקר, ממליץ בחום לשלב חצי כפית של קינמון - הוא עוזר מאוד בייצוב רמות הסוכר בדם במהלך היום, ואפשר לשלב אותו בקלות בקפה או תה ולהוסיף טעם נחמד מאוד. 7.שלב יותר חלבון - אם חישבת את הערכים במחשבון תזונה באינטרנט - אז הוא חישב לך את החלבון גם ממקורות לא מלאים (מזונות שמכילים חלבון, אבל שאין בתוכו את כל הרכב חומצות האמינו ולכן לא מחשיבים אותם בתכלס). הייתי מציע להוציא את החטיף סלים שאתה צורך ולשלב טונה במים, ובמקום כל המעדנים דיאט האלה, להוסיף עוד חזה עוף למשל. עכשיו בקשר להרגשה - אתה ממש לא אוכל יותר מידי, מה שכן אתה אוכל בצורה מסודרת מספר פעמים ביום וה"התעסקות" עם באוכל משפיעה גם בפן הפסיכולוגי, מבחינת מספרים אתה לא אוכל הרבה ( אני אוכל בערך פי 3 יותר). כך שאל תדאג לגבי זה. בקשר להתקדמות - זה הכי חשוב ואין סודות - חייבים להתמיד. מה שאני מציע זה שתרוץ על התפריט והתכנית שבועיים. כעבור שבועים תישקל ותסתכל במראה, אם יש התקדמות - אל תיגע, הכל בסדר. אם לא, אז תוריד במעט את הפחמימות, תעלה קצת חלבון ותשקול להוסיף עוד אירובי. תרוץ שוב שבועיים ותנתח שוב את המצב בסוף. בסך הכל, הנוסחא להתחטב ו"להוריד את הכרס" היא מאוד פשוטה - מספיק חלבון, קיצוץ הדרגתי בפחמימות וביצוע אירובי. מתי שנתקעים, מעלים או מורידים לפי הצורך. שיהיה בהצלחה ! |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
ייעוץ: תפריט תזונה לחיטוב. | nitzan1034 | תזונה ותוספים | 0 | 28-01-14 17:03 |
תפריט מסה נקייה ייעוץ | ERo2101 | תזונה ותוספים | 1 | 16-01-14 19:54 |
ייעוץ|ab לחיטוב | barsh | אימונים | 6 | 23-07-12 01:35 |