|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() אהלן. הודעה ראשונה שלי. :-)
זה מעט ארוך, אני יודע, אבל אני רוצה להיות מפורט במה שמטריד אותי. אני גל, בן 29. מתאמן קצת יותר משנה וחצי. לפני שהתאמנתי הייתי ממש שחיף אבל עכשיו עקרונית אני די מרוצה מהתוצאות של האימונים. אני די רזה, גובה 1.83 ס"מ ושוקל 66 ק"ג, עם אחוז שומן של בסביבות 10.5%. התחטבתי מאוד, חזה, ידיים, גב, קצת פחות ברגליים אבל יהיה בסדר. :-) רק דבר אחד מפריע לי. יש לי בטן ממש ממש קטנה, אבל בולטת (לי לפחות). בגלל שאני רזה אז כל בטן שהיא לא שטוחה מאוד נראית קצת עגלגלה. הפסקתי עם הבירות, הלכתי לתזונאי ספורט שנתן לי תפריט להורדה באחוזי השומן (וגם קצת להורדת כולסטרול מעט גבוה שיש לי) ,אבל גם להעלאה במשקל (בערך 3000 קלוריות ביום) כי עדיין ה-bmi שלי יחסית נמוך (19.7) שאמור גם לענות על הדרישה שלי להורדת אחוזי השומן כדי שתרד הבטן הקטנה, וכן, בשביל שיהיו גם "ריבועים" בבטן, למה לא? ואני מתאמן בין 3 ל-4 פעמים בשבוע באופן מסודר ומתמיד. הנה התפריט: בוקר: 4 פרוסות לחם חיטה מלאה (לדוגמא: עינן) חצי גביע גבינה 5% או 100 גרם טונה או גבינה צפתית 5%. ירקות. ביניים: 2 מנות פרי. 50 גרם אגוזי מלך / שקדים. יוגורט 3%. צהריים: סלט ירקות + כף שמן זית. לבחור שני פריטים מתוך: 2 כפות טחינה, 2 כפות חומוס, חצי אבוקדו, גביע גבינה 5% , 3 חלבוני ביצה + ביצה. 4 פרוסות לחם חיטה מלאה. ביניים: 2 מנות פרי. סנדויץ' עם ריבה או דבש. ערב: 200 גרם בשר לא שמן. 2 כוסות אורז או תירס או אטריות או 2 תפוחי אדמה. סלט ירקות + כף שמן זית. ירקות מבושלים. לילה: 4 כוסות פופקורן או 2 פרוסות לחם חיטה מלאה. בינתיים, בשבוע שבו אני מתנהל לפי התפריט הזה, עליתי מ-10.4 ל-10.7 אחוז שומן. במקום לרדת אני עולה, וזה ממש לא לעניין. אני יודע שלא ניתן להוריד אחוז שומן אך ורק מאיזור הבטן, ולכן אני לא יודע אם אני עושה טעות כי אני מפחד לרזות שוב. יש לי הרגשה שעם תפריט ההעלאה במשקל הזה אני בחיים לא אוריד אחוזי שומן כדי להוריד קצת מהבטן. אני טועה? יש למישהו רעיון? כל תשובה תתקבל בברכה. שוב, סליחה על האורך של השאלה. :-) תודה מראש. |
![]() |
![]() |